Jump to content

Отварање ЖРУ подфорума за упознавање и брак

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Да ли сте за покретење подфорума за помоћ при упознавању за брак?  

187 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за покретење подфорума за помоћ при упознавању за брак?

• Да, веома лепа идеја
    • Не, то никако
    • Нисам о томе размишљао/ла
    • Одмах да се покрене, помоћи ће људима

Препоручена порука

ružan , tužan i dozlaboga dužan traži ženu suprotnih osobina

:)

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Ја нисам ожењен, а да будем искрен, не оптерећујем се уопште са тим. Како буде - биће. Ако останем самац, постоји много тога да могу да будем од користи, а  ако се и оженим... Хм... Већ жалим ту жену.

Ако ће тај ПДФ некоме да помогне, ја сам за.

Подели на овим сајтовима

to bi bilo super za vas starije, pošto ne verujem da nas mladjih ima puno. Šta ćemo mi? Mi da po starom muvanje kad izađeš u grad.(šalim se)  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Подржавам тему у потпуности!
Свака част за идеју. Знам неколико особа коме би ова тема добро дошла а можда буде и нешто више од тога.
Мислим да је ово озбиљна тема и да неприкладни коментари би се требали смањити, велика је ствар основати најбитније и најсветије што је у животу а то је породица.

Наравно да ништа без физичког контакта али за почетак може и виртуелним путем, али да намере буду часне и поштене. Ко мислити другачије нека нађе друге сајтове који то промовишу.
Ја сам Богу хвала ожењен, али стварно мислим да је ово добра идеја поготово за верујуће особе који би хтели наћи адекватног брачног партнера.

Подели на овим сајтовима

Наравно да ништа без физичког контакта 

Јашта брале... gringrin

Вероватно си мислио без визуелног лајв контакта,јер до физичког ,треба да се помучиш,мало... :bla:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Под физичим контактом нисам мислио пипкање и слично :)
Него да особе које се овде упознају виртулену да се и физички виде и упознају, причају...

Подели на овим сајтовима

Мало ме подсећа на ону причу о уговарању бракова која је функционисала ако су и она и он нормални.

Али, пошто сам традиционалиста, подржавам.

Подели на овим сајтовима

Мало ме подсећа на ону причу о уговарању бракова која је функционисала ако су и она и он нормални. Али, пошто сам традиционалиста, подржавам.

Pa neće ovde da se ugovaraju brakovi, ovo će ako se napravi. služiti samo da se ljudi upoznaju, nađu nekog ko bi mogao da bude srodna nuša. A onda ide onaj live kontakt. Mislim da niko nije toliko lud da ugovori svadbu preko interneta :D 

Подели на овим сајтовима

Pa neće ovde da se ugovaraju brakovi, ovo će ako se napravi. služiti samo da se ljudi upoznaju, nađu nekog ko bi mogao da bude srodna nuša. A onda ide onaj live kontakt. Mislim da niko nije toliko lud da ugovori svadbu preko interneta :D

bunny_facepalm_by_shlj23-d4s3yaj.jpg

Да си ти мени жив и здрав....и да велики порастеш.:)

Подели на овим сајтовима

Ја подржавам идеју, и то на веома практичан начин. Своју супругу, аутохтону Московљанку, упознао сам преко "Фејсбука", додуше "случајно" (тј. без посебне и нарочите намере). Она је на факсу учила српски, па је одлучила да потражи неколико Срба за конверзацију, и, ево, са једним сада исту води свакодневно. Додуше - и ту је кључни моменат - месец дана после виртуелног уследило је и живо упознавање, приликом њене посете другарици у Србији, нашој крштеној куми, овдашњој форумашици Аљонки (живела, кумо!).

С друге стране, много је случајева свега и свачега приликом оваквих упознавања. Али свега и свачега има и у случајевима "нормалног" упознавања. Годинама живиш са човеком, и одједном, с неба па у ребра, откријеш да је ово или оно... То није критеријум.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Мислим да је идеја одлична и да је то преко потребно. Јер се људи тако лакше отварају. Постоји доста сајтова за упознавање и овде код нас. Морам да кажем да сам и то пробала (badoo, twoo).

Мој резон је био да би можда требали мало верујући да се помешају са онима који нису имали ту срећу да се сретну са Господом. Нека врста савременог мисионарења. Комуницирала сам са доста људи и оно што желим овде да кажем јесте ма колико да су морално посрнули и огрезли у блуд и алкохол знају да препознају и цене добро. То им је интересантно али проблем настаје оног тренутка када би требали да смогну снаге и направе преокрет у свом животу. Лепо је рекао Св. Серафим Роуз ако се не варам, многим људима је лакше да се купају у блату овога живота него да упознају тајну дубине Христове. 

Зато мислим да је много лакше и лепше формирати православни сајт за упознавање. У цркви смо подељени, мушкарци на једној, жене на другој страни. Нико ником не прилази, превише смо стидљиви, уплашени од одбијања. Односно мислим да немамо довољно љубави и морамо доста радити на томе, непрекидно се усавршавати у љубави.

Подели на овим сајтовима

Оно што Деки одбаци,нека се јави мени... 4chsmu1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...