Jump to content

Троловање или заиста жешћи проблем?

Оцени ову тему

Препоручена порука

А шта ако је неко математичар и уметник?

Onda je pjesnik u duši :)

Postoji, mislim, desetak domena u kojima granice mogu da budu "čvrste" ili "mekane". A i većina ljudi je negde između...

Ali sam koncept nije podrobno istražen, a da ne govorimo o nekom neurofiziološkom supstratu koji je "iza".

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Little bit country, little bit rock 'n' roll...

Не мора да има психички поремећај да би се идентификовала са својим народом. Само што је код нас национална идентификација временом покупила и верску идентификацију, макар по спољашњим обележјима вере, оно што може да неког идентификује као православца у очима других, што би на овим просторима значило и да је Србин.

Са друге стране, хтела би и да буде "космополита", али није баш сигурна шта то значи, чула је на телевизији, ал нема везе, лепо звучи, па и то убаци, и онда добијемо то што смо добили. А како суштински вероватно и јесте атеиста, ако занемаримо фасаду православља коју је усвојила зарад исказивања националног идентитета, добијемо комплетну слику.

И онда је део тог идентитета и православље, онакво каквим га она схвата, и кад неко тај део идентитета повреди, онда шаље ваке увредљиве поруке.

Дакле, врло просто, оће да буде СрБкиња, ал гледа Секс и Град, и нашла је средину :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Uh, ima mnogo stvari koje su logički besmislene, a opet postoje Božja ljubav prema ljudima je prilično nelogična, u smislu logike 2+2=4, ali je sa stanovišta Logosa vrlo - logična!

Мислим ма логику нашег говора, доношење закључка у односу на премисе. Љубав је ствар слободе.

Подели на овим сајтовима

Шта смо научили из овога? Хришћанска вероисповест нема везе са веровањем у Бога. Бог у Хришћанству је само мали неважни део. Срби нису космополите. И на крају, да се неки Срби роде са 5 % мозга.

Naucili smo da se ipak ponekad prekrsti ! Dovoljno da sredi misli ubuduce.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Питам: да ли је ово трол? Ја искрено верујем да јесте. Ако ипак није, онда нас стварно има свакаквих. Поштујем различито мишљење, различити светоназор, али ово је поптуни ментални распад.

Jedan moj poznanik,inače student teologije, mi je rekao da je on pravoslavi ateista :D

Večito priča o istoriji,ustašama,ovima onima,nacionalizmu i sl stvarima...naravno nije jedini  ,ako se tako shvata Hrišćanstvo,a mnogi daju razloga da se tako shvata...

Подели на овим сајтовима

Питам:  да ли је ово трол? Ја искрено верујем да јесте. Ако ипак није, онда нас стварно има свакаквих. Поштујем различито мишљење, различити светоназор, али ово је поптуни ментални распад.

Ko bi ga znao... ne mora da bude trol... meni je jedan tip mrtav ozbiljan objašnjavao da je pravoslavac ali da ne veruje uopšte u Boga...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

”Православац” који не верује у Бога, то је онда сигурно нека ”србенда”. ”Хришћанин” који не верује у Бога може да буде неко ко прихвата Христову философију живота, морал, можда и љубав, али не верује да је он Бог. Ко ће га знати. К'о што рече мој брат илуминат, речи су само етикете. Увек треба проверити шта неко подразумева под неким термином. Такође, када ми говоримо или пишемо нешто што треба да слушају или читају људи које не познајемо, увек треба на почеку прецизно да наведемо шта мислимо када користимо реч ”X”. Данас је то велики проблем. Људи под једним именом подразумевају (потпуно) различите ствари, чак постоје и читаве бесмислене ”научне” дискусије око најобичнијег имена и нико паметан да се нађе да каже: ”Еј, људи, оладите мало, то су само имена.” Што је најгоре, већина људи уопште не схвата да није исто ”звати се и бити” и читава збрка настаје. Чини ми се некад да би боље било направити вештачки језик који садржи само мали број речи и (строгих) правила, а да се све остало изводи од нуле. :D

Подели на овим сајтовима

”Православац” који не верује у Бога, то је онда сигурно нека ”србенда”.

Čak i nije neka "srbenda"... samo valjda misli da je Srbin=pravoslavac...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Jedan moj poznanik,inače student teologije, mi je rekao da je on pravoslavi ateista

А, па има таквих бисера на ПБФ, протестанштином испраних мозгова. Сретао сам их. 

Подели на овим сајтовима

Večito priča o istoriji,ustašama,ovima onima,nacionalizmu i sl stvarima...naravno nije jedini  ,ako se tako shvata Hrišćanstvo,a mnogi daju razloga da se tako shvata...

Да, тај је на место Бога ставио неког Идола, неки од -изама. Зато је од теолога постао Идеолог. Оће то, кад читаш, млад и неискусан, "либералне протестанте" па се наложиш ко хепо коцкица. 

Подели на овим сајтовима

Okej, znam da se kod nas mešaju pojmovi nacionalnost, državljanstvo i veroispovest, ali ako je ovo raširena pojava, nije dobro. Lako je objasniti ponašanje jedne osobe, ali ako je "pravoslavni ateista" iole prihvaćen diskurs, naše društvo je otišlo u vrlo čudnom smeru... Nisam  sablažnjive prirode, ali ovo mi je ovo baš neprijatno; doduše, nismo ni mi mLogo logično društvo...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...