Jump to content

Svjedočanstvo najveće astrologinje Balkana: Kako me je Bog spasio od sotonske prevare - astrologije

Препоручена порука

A mozda je naprimer simbolizam nebesa. Ne koristi tu podelu samo astrologija nego i astronomija. A astronomija je dugo bila isto sto i astrologija.

Uopste ne mora da se odnosi na horoskope, vec na zvezde u astrnomskom smislu te reci "nebesa"

Ali ovde imaš sve znake Zodijaka i to poimence i to tačno prema pravilnom astrološkom redosledu,vrlo pedantno-znači vrlo konkretna stvar.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Ali ovde imaš sve znake Zodijaka i to poimence i to tačno prema pravilnom astrološkom redosledu,vrlo pedantno-znači vrlo konkretna stvar.

Kao sto rekoh, moze imati milion znacenja uopste ne mora biti "astrolosko" a verovatno i nije. Zodiaci se koriste i dan danas u astronomiji. Ne znam sta je tu cudno.

To sto je pedantno samo moze da znaci da je neko znao dobro astronomiju. 

A moze biti naprimer da je hteo da ostavi datum kada je freska naslikana pa je ostavio i gde je bila koja planeta. 

PRvo sto taj redosled nije astroloski vec astronomski. Astrolosko je tumacenje i znacenje tog redosleda.

To sto sam ja rodjen 22 decembra u kad je sunce u ravnodnevnici na granici izmedju strelca i jarca je jedan asroloski podatak ali takodje i astronomski.

Ako neko uzme moju natalnu kartu moze da vidi astronomski podatak u vidu datuma mog rodjenja. Ne mora uopste da bude ezotericno.

(:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ma gluposti.Astrologija funkcioniše kada to radi onaj ko zna znanje,a ne priučeni pohlepnici koji samo imaju stav da znaju materiju i upravo tim svojim stavom obmanjuju ljude.

Jedan od mudraca koji je predvideo Hristovo rođenje je bio zvezdočatac i put do mesta Hristovog rođenja su pokazale zvezde.

Ja lično smatram da je umeće tumačenja zvezda verovatno izgubljeno i da su samo šarlatani aktuelni.

ako te ne mrzi stavi molim te citat, jer mislim da nije bas tako i moze da se tumaci i drugacije

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Teško,figure koje su između znakova imaju anđeoska krila.

pa i demoni su andjeli ali pali

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

ako te ne mrzi stavi molim te citat, jer mislim da nije bas tako i moze da se tumaci i drugacije

Pojasini?

pa i demoni su andjeli ali pali

Upravo tako,i upravo zato se pali anđeli nikad ne slikaju kao anđeli nego kao demončići i đavoli.Ovo na fresci su anđeli.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

pa kazem ti daj citat gde se prica o tim magovima, astrolozima sto su pratili zvezdu, da bih mogao da probam da pojasnim...

pa lucifer je bio najlepsi andjeo, a antihrist ce navodno biti lep covek, ili ajde da kazemo nece biti ruzan, po cemu se onda demoni ne bi slikali tako kao na toj fresci? dovoljno je to sto nemaju oreol, pa oni i tako lazu i mazu, ne moraju uvek da budu ruzni... isto kao i sto postoje ljudi koji su lepi a zli, izgled moze da prevari...

Подели на овим сајтовима

Teško,figure koje su između znakova imaju anđeoska krila.

Имају перната крила, што не значи анђеоска. Сад, нисам стручњак за иконографију, али по мом искуству анђели се увек сликају са ореолом јер су свети и увек у богатој одори, никад голи.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Astrologija = astrolAgija, satanska prevara i laz, jedna od mnogih...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Astrologija je laž, i to vrlo zavodljiva i sugestivna.

Da, a posto radi sa simbolima, a simboli su uvek skloni personalnim intepretacijama tako i astrologi klijent u nekoj komunikaciji nadju neku intepretaciju koja ispada "tachna". Jednostavno um trazi logiku u svemu i povezuje "oblike" i "ideje" pa tako i sa astroloskim simbolim i stvarnim zivotom.

Na zalost um nije precizan statistichar i ne ume statisticki da izracuna sta je tu "tachno" a sta je "promaseno" pa da odmeri. Naravno dok se ne uhvatimo matematike i detaljne obrade podataka.

Jednostavno ljudski um ne veruje u sluchajnosti. Ljudski um je utreniran da vidi svet uzrocno posledichno, pa ako dvaput mars u ovnu da neki dogadjaj za nas um to je "dokaz" iako statisticki gledano moze da bude ono sto mi zovemo slucajnost

.

Ja i Danka smo ranije iz tog sveta, pa smo mozda najkopetentniji da pricamo o tome.

Inache ja ne verujem u ove price o "demonima", astrologija jeste satanisticka stvar u smislu da odvlaci ljude od istine koja se zove slobodna volja u laz koja se zove sudbina, ali nisam sreo ni jednog astrologa sem gospodje iz intervjua koji kaze da mu neko "diktira" sta da kaze. 

Verujem da ce Danka da se slozi sa mnom.

Подели на овим сајтовима

@@draganzzz,

mislim ,nisi ti prvi koji je skapirao da su mudraci pratili zvezdu,znaš bilo je tu mnogo svetih otaca u 2000 godina ,vrlo obrazovanih,inteligentnih,pre svega duhovnih pa to nikom nije dalo povoda da se bavi astrologijom...

Подели на овим сајтовима

@@draganzzz,

mislim ,nisi ti prvi koji je skapirao da su mudraci pratili zvezdu,znaš bilo je tu mnogo svetih otaca u 2000 godina ,vrlo obrazovanih,inteligentnih,pre svega duhovnih pa to nikom nije dalo povoda da se bavi astrologijom...

Stvar je vrlo prosta, astrologija se krsi sa nacelom slobodne volje. Ja verujem u slobodnu volju. Tacka. Crkva zastupa slobodnu volju astrologija ne.

Подели на овим сајтовима

Ma gluposti.Astrologija funkcioniše kada to radi onaj ko zna znanje,a ne priučeni pohlepnici koji samo imaju stav da znaju materiju i upravo tim svojim stavom obmanjuju ljude.

Jedan od mudraca koji je predvideo Hristovo rođenje je bio zvezdočatac i put do mesta Hristovog rođenja su pokazale zvezde.

Ja lično smatram da je umeće tumačenja zvezda verovatno izgubljeno i da su samo šarlatani aktuelni.

Pa da, toga sam se naslusala od ''znaju znanje'' astrologa, pogotovo kako biblija daje legitimitet istoj, pa ako daje legitimitet kako to da je jasno u njoj Bog zabranio i prokleo svakog kose time bavi i ko ide na astrolosko proricanje sudbine. Svi kvazi mudraci vole da se ceskajju po usima kako im biblija odobrava sve sto oni pozele da rade, a sto je striktno zabranjeno od strane Crkve. Pa valjda Biblija i Crkva su nerazdvojive, ne moze da se cita i tumaci Biblija po sopstvenoj volji, nije to sad slucajno cemu nas Crkva uci.

NEMA, jednostavno ne postoji naucen astrolog, ne postoji dar za to, cak i da napamet naucih sve sablone napamet i primenjujes ih.  Jos uvec ceka nagrada od milion dolara svakom ko dokaze njen legitimitet i naucnu osnovu. Niko nije uzeo tu nagradu vec 25godina. 

A i zasto bi se covek podcinio zvezdama kad je veci od zvezda.

Подели на овим сајтовима

Na zalost um nije precizan statistichar i ne ume statisticki da izracuna sta je tu "tachno" a sta je "promaseno" pa da odmeri. Naravno dok se ne uhvatimo matematike i detaljne obrade podataka. Jednostavno ljudski um ne veruje u sluchajnosti. Ljudski um je utreniran da vidi svet uzrocno posledichno, pa ako dvaput mars u ovnu da neki dogadjaj za nas um to je "dokaz" iako statisticki gledano moze da bude ono sto mi zovemo slucajnost .

Ja i Danka smo ranije iz tog sveta, pa smo mozda najkopetentniji da pricamo o tome.

Inache ja ne verujem u ove price o "demonima", astrologija jeste satanisticka stvar u smislu da odvlaci ljude od istine koja se zove slobodna volja u laz koja se zove sudbina, ali nisam sreo ni jednog astrologa sem gospodje iz intervjua koji kaze da mu neko "diktira" sta da kaze.

Boldovano pogađa poentu.

Drugo, istina je, naš um je naviknut da traži sličnosti i ponavljanja, tako da nekad elegantno zanemari razlike. I lepše nam je da budemo dosledni i da imamo "uokviren" pogled na svet, nego da nam nešto "štrči". A simboli su uvek bili zgodni za zloupotrebu :) Lepa potvrda je Forerov efekat http://en.wikipedia.org/wiki/Forer_effect Ljudi će poverovati u neki neodređen opis, ako im se kaže da je to tačan opis njihove ličnosti na osnovu nekog pokazatelja: datuma rođenja, rasporeda taloga u šolji za kafu, kamenčića i dr.

Usput, što se tiče demona, nisam baš sigurna da li sam ih susretala tokom bavljenja astrologijom; međutim, ako se dobro sećam, Mlađa je imao jedan logičan i dosledan pristup astrologiji, i zato je i odustao od nje. Ja sam se više oslanjala na neku intuiciju, često sam imala neke neočekivane tačne odgovore: prosto sam bila perceptivna i "pokupila" bih neke njihove neverbalne signale i osećanja, te je zbog toga to izgledalo uspešno. Istu stvar sam koristila i prilikom dijagnostike dok sam bila na praksi iz kliničke psihologije, kao i sad, dok se još učim da postanem lajf-kouč. Ono što je opasnost takvog pristupa je "zaraza" tuđim emocijama, jednostavno, treba mnogo zrelosti i prakse i analitičkog stava da se ne bi preterano "uživeo" u klijentov svet. Ako su ti "kanali otvoreni", možeš da pokupiš bilo šta od klijenta, uopšte ti ne treba demon da bi se iz neobjašnjivih razloga osećao loše. No, ipak ne bih tvrdila da nema i toga...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Jos uvec ceka nagrada od milion dolara svakom ko dokaze njen legitimitet i naucnu osnovu. Niko nije uzeo tu nagradu vec 25godina. 

To je nagrada cuvenog skeptika James Randya i odnosi se na sve supernaturalno ne samo na astrologiju. Rendi je jedan prevarant po profesiji (madjionichar)  i nije nikakav naucnik, ali saradjuje sa naucnicima. U principu kompletna njegova organizacija je jedan skepticharski cirkus za promociju modernog pokreta skeptika, cela ta nagrada od milion dolara je jedan marketing. Rendi je covek koji zivi od skepticizma i to mora da se uzme u obzir. Skepticizam je takodje jedan veliki biznis, imaju casopise, udruzenja, partije, organizacije, knjige, fan klubove, forume itd.. industrija da kazem.

Ja bih se vise obazirao na cisto i iskljucivo naucne testove iz naucne zajednice, http://www.astrology-and-science.com/ ovde ih ima, postoji veliki broj naucnih testova astrologije i gomile astrologa. ZA sada ni jedan bez pozitivnog rezultata.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...