Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

Лупам кад чујем глупост и безобразлук.

Kakav bezobrazluk ? Za mene kao pravoslavca to ne može biti pričešće. Ja ne negiram pravo da je to za tebe pričešće, nego govorim u svoje ime. Za neka plemena je žrtvena životinja neka svetinja, a za mene je obično pečenje. Vodica koju osvešta sveštenik za mene je sveta, dok ona obajana od strane vračke nije. Isto je i sa tim hlebom koji je za tebe pričešće ali ne i za mene.

Tako da nisam bio bezobrazan, nego iskren i realan bez korišćenja pogrdnih reči. Tebi ne branim da to koristiš kao pričešće. Tako da je sve OK ;)

Подели на овим сајтовима

Kakav bezobrazluk ? Za mene kao pravoslavca to ne može biti pričešće. Ja ne negiram pravo da je to za tebe pričešće, nego govorim u svoje ime. Za neka plemena je žrtvena životinja neka svetinja, a za mene je obično pečenje. Vodica koju osvešta sveštenik za mene je sveta, dok ona obajana od strane vračke nije. Isto je i sa tim hlebom koji je za tebe pričešće ali ne i za mene.

Tako da nisam bio bezobrazan, nego iskren i realan bez korišćenja pogrdnih reči. Tebi ne branim da to koristiš kao pričešće. Tako da je sve OK ;)

Нема шта, барем си искрен, но ја ти нећу судити. Мисли како ти је воља, а да ли је добро то ће неко други да пресуди.

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Исмевати Просфору тј. Хостију, је врло безобразно и ружно а плус ти си хришћанин. Боже опрости!

U Češkoj su to u srednjem vijeku radili husiti, prosipali hostije iz ciborija i gazili po njima. Poslije im se papa Jovan Pavle II izvinjavao zbog Jana Husa ali mi nismo dočekali da se oni nama izvinu zbog Hrista. Inače kad čitam ovakve stvari osjećam se kao u satanističkom dječijem vrtiću.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Bre Kafku zovemo Franc.. a i Slovenci imaju to ime.. tako da bolje  Franci nego Franja.. jer je hrvat$tina a ne treba je podrazhavati ..:) NAPROTIV... A moze i Francisko.. jer Boze moj mi kazemo i FRANCISKANCI umesto Franjevci.. tako da sve ..samo ne FranjA ili FranjO

A zapravo tu dileme nema ..najbolje ga  zvati kako se on sam naziva... Mislim da su izabrali Hrvata pa i da ga Zovemo Franjo ..mislim bilo bi najnormalnije ovako .. je nenormalno.. isto toliko nenormalno kao $to je i jezik katolika u Srbiji Hrvatski... ...KRAH razuma

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Bre Kafku zovemo Franc.. a i Slovenci imaju to ime.. tako da bolje  Franci nego Franja.. jer je hrvat$tina a ne treba je podrazhavati .. :) NAPROTIV... A moze i Francisko.. jer Boze moj mi kazemo i FRANCISKANCI umesto Franjevci.. tako da sve ..samo ne FranjA ili FranjO

A zapravo tu dileme nema ..najbolje ga  zvati kako se on sam naziva... Mislim da su izabrali Hrvata pa i da ga Zovemo Franjo ..mislim bilo bi najnormalnije ovako .. je nenormalno.. isto toliko nenormalno kao $to je i jezik katolika u Srbiji Hrvatski... ...KRAH razuma

Eво рецимо Православна браћа Бугари.. чији је језик такође из групе Јужнословенских.. не помињу никаквог ''ФРАЊУ'' :  

'' Избран е новият папа - Франциск'' 

http://dveri.bg/xxcar

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

И руси га зову Франциск

http://www.pravoslavie.ru/news/60086.htm

Шпанија и Португалија - Франциско

Енглези - Франсис,  

Мађари - Ференц,

Словаци - Франтишек

Словенци - Франчишек

Немци - Францискус. ИАКО ОНИ АСИШКОГ СВЕТИТЕЉА ЗОВУ  ФРАНЦ  

тако да би опет могли нешто од ПАМЕТНИЈИХ да научимо ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Нема шта, барем си искрен, но ја ти нећу судити. Мисли како ти је воља, а да ли је добро то ће неко други да пресуди.

Brate, nisam imao nameru da vredjam. I sam znaš da sa KC Pravoslavci nemaju liturgijsko jedinstvo, barem za sada, kao i moj stav o vrhu KC (ne o sveštenicima i vernicima). A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš.

Često se moje šale i simboličke poruke protumače pogrešno. Planiram da se možda više i ne šalim i ne govorim metaforično i slikovito. Bolje je da budem hladan i ozbiljan kao kakav robot, nego da se često pravdam i objašnjavam šta sam hteo da kažem. Kao da većina ima predubeđenje da sam loš čovek čim se tako tumači (možda i jesam).

I da, sudiće nam upravo onaj ko je i uspostavio Evharistiju dajući učenicima osveštani hleb i vino.

Подели на овим сајтовима

A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš.

Hostija nema nikakve veze sa krekerom. Niti im je sastav isti, niti se bilo kako mogu povezati. Ovo je čista blasfemija, pa ne znam ko da je rekao.

Подели на овим сајтовима

Brate, nisam imao nameru da vredjam. I sam znaš da sa KC Pravoslavci nemaju liturgijsko jedinstvo, barem za sada, kao i moj stav o vrhu KC (ne o sveštenicima i vernicima). A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš.

Često se moje šale i simboličke poruke protumače pogrešno. Planiram da se možda više i ne šalim i ne govorim metaforično i slikovito. Bolje je da budem hladan i ozbiljan kao kakav robot, nego da se često pravdam i objašnjavam šta sam hteo da kažem. Kao da većina ima predubeđenje da sam loš čovek čim se tako tumači (možda i jesam).

I da, sudiće nam upravo onaj ko je i uspostavio Evharistiju dajući učenicima osveštani hleb i vino.

Па јел сад то шала или твој став? Више и сам не знам кад читам твоје одговоре. Исмевати тело Христово ми је мало оно знаш, мучно и врло ружно. 

Подели на овим сајтовима

5614287-novy-papez-frantisek-socha-z-pis

Portret novog pape Franje koji je od pijeska izradio indijski umjetnik  Sudarshan Patnaik na plaži u Puri,  Indija.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=774084
Autor: Reuters

Подели на овим сајтовима

Eво га још један у низу ФРАНЦ(ова) кога Срби никада нису звали ФРАЊО ..за разлику од ''других'' који су га звали а говорили српски . ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Само гледе ове новонастале расправе око хостије: 

На римокатолички велики петак неке тамо године на миси у цркви светог Анте на Црвеном Крсту у сакристији нам је свећеник... (заборавио сам како се човек звао, имам у свесци из литургике) нудио хостију да пробамо. "Узмите", каже, "слободно, није освећена... сад је обична обланда". Тако је он рекао...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...