N.Petrovic Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Немам си појма, то је већ нека вељика филозофија а ја немам толке школе да ти дам исправан одговор :Д Ma znam da si nemas pojma nego se kladih nesto s jednim. Pa si pitujem :0104cheesy: Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Постоје врло јасне разлике у веровању, као што постоји и разлика у веровању са Мухамеданцима, Јудејцима, и Будистима, иако је један Бог, и једна Црква. Muslimanska, Judejska (ne Sinagoga iz doba Starog zaveta, vec Sinagoga nakon dolaska Hristovog koja ga je odbacila), i Budistička vera nemaju veze a kamo li sjedinjenja sa Hristom. Tako da uporedjivati Katoličku crkvu, Asirsku crkvu istoka (tzv. nestorijansku crkvu) i Orijentalne crkve (tzv. monofizitske crkve) sa gore pomenutima je smešno! Aristotel and Nicholas је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Sve više pravoslavnih danas uvidja da su Orijentalne pravoslavne crkve (tzv. monofizitske crkve) ipak Crkva. Занима ме на који начин то све више православних увиђа? Имају откривења од Бога? Или их само тако неки учитељи уче? Ја мислим да је ово друго, да постоје учитељи који их ово уче, а то нису прави учитељи, зато што се то коси са нашим учитељима, светим Оцима, који су утврдили, објаснили једину праву хришћанску веру, православну веру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Људи, браћо разумите ме. Не мрзим Католике, али не прихватам њихову цркву за Једину Саборну и апостолску. То своје веровање темељим на самом Светом Писму и Светом Предању. Ко мисли да нисам у праву нека изнесе адекватне доказе. Видиш, ја теби признајем да си ти хришћанин а ти мени не признајеш да сам ја исто хришћанин, смешно зар не? А верујемо у истог Бога и Исуса Криста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Видиш, ја теби признајем да си ти хришћанин а ти мени не признајеш да сам ја исто хришћанин, смешно зар не? А верујемо у истог Бога и Исуса Криста. Ali ne i u istoga Duha Svetoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Нико не каже да римокатолици нису хришћани. Само нису у јединству са Црквом и имају поједина јеретичка учења. Даће Бог да се једном све исправи, да дочекамо Спаситеља заједно, а не свако у свом ћошку. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ali ne i u istoga Duha Svetoga. Ма дајјјјј, лупаш глупости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Видиш, ја теби признајем да си ти хришћанин а ти мени не признајеш да сам ја исто хришћанин, смешно зар не? А верујемо у истог Бога и Исуса Криста. Признајем ти да си Хришћанин. Али не признајем да твоја Црква на прави начин учи и прославља Исуса Христа. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Видиш, ја теби признајем да си ти хришћанин а ти мени не признајеш да сам ја исто хришћанин, смешно зар не? А верујемо у истог Бога и Исуса Криста. Па што онда не вјерујеш и у Његову Цркву коју је основао ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ali ne i u istoga Duha Svetoga. Ahhahaha Manolis је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Па што онда не вјерујеш и у Његову Цркву коју је основао ? Поново ме тролујеш? Досадан си већ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Muslimanska, Judejska (ne Sinagoga iz doba Starog zaveta, vec Sinagoga nakon dolaska Hristovog koja ga je odbacila), i Budistička vera nemaju veze a kamo li sjedinjenja sa Hristom. Tako da uporedjivati Katoličku crkvu, Asirsku crkvu istoka (tzv. nestorijansku crkvu) i Orijentalne crkve (tzv. monofizitske crkve) sa gore pomenutima je smešno! Хоћеш да кажеш да не постоје јереси, погрешна учења, и да су Мученици вере православне грешили зато што нису дали да се лажна учења протуре као православна? Дакле једна смо црква и са аријанцима, и са несторијанцима, и са иконоборцима, и многим другима који су се "сједињавали" са Христом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Али не признајем да твоја Црква на прави начин учи и прославља Исуса Христа. А ја исто као и други римокатолици ти признајемо и крштење, и исповест и причест и литургију и све остале обреде, и сматрамо их исправним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Поново ме тролујеш? Досадан си већ. Једну је Господ Исус Христос Цркву основао, не педесетпет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 А ја исто као и други римокатолици ти признајемо и крштење, и исповест и причест и литургију и све остале обреде, и сматрамо их исправним. Ма све ће бити прихваћено ако ја прихватим папу за поглавара. Њему је то најбитиније од свега, и тога се неће искрено оставити никада. Али нећу то прихатити макар ме сви овде прогласили за најгорег јеретика од постања света. Не зато што сам горд или тврдоглав (можда и јесам) него зато што то није у складу са учењем Исуса Христа, апостола и Цркве. Биљана је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука