Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

Imena papa se uvek prevode na jezike.

Primeri:

hrv. Ivan Pavao II
lat. Ioannes Paulus II
eng. John Paul II
tal. Giovanni Paolo II
španj. Juan Pablo II
srp. Jovan Pavle II

hrv. Benedikt XVI
lat. Benedictus XVI
eng. Benedict XVI
tal. Benedetto XVI
španj. Benedicto XVI
srp. Benedikt XVI

hrv. Franjo
lat. Franciscus
eng. Francis
tal. Francesco
španj. Francisco
srp. Franja

Подели на овим сајтовима

Potrudiću se profesore. Ako ne uspem znaćemo da je periodni sistem namerno falsifikovan. ;)

Nego sta nego falsifikovan.

"Skoro sve sto se ucu u skoli je laz. Jedino nije laz su azbuka i tablica mnozenja."

http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&highlight=islam&rowstart=13540#post_19125

Подели на овим сајтовима

2zq7zw6.png

Линије које су неопходне да би се комплетирао пентаграм секу се у О. Мора да је ту кључ. Планирају да нам одузму право на кисеоник? 

Још ће бити и добро ако је само то. Можда само сењор Хорхе покушава да нас завара именом које је изабрао. Шта ако не треба да кренемо од F, него од S? O недостаје у имену, али је сигурно кључно јер је окружено са N, S и F и представља комплемент до пентаграма. Ако O искористимо за шетњу од S до N, па онда до F и коначно до Ra, докле нас води црта добија је 

SON OF Ra!!!

Све је јасно као дан!!! Син египатског бога Сунца!!!!

Подели на овим сајтовима

Ivice baš si zloća. Gde se sad seti toga kad se spremam za spavanje. Znaš da sam lak na takve stvari. Sad umesto da sanjam nešto lepo ja ću da razmišljam o broju zveri.

Nego, kad si već započeo, da li da koristim latinsku, argentinsku,grčku ili srpsku verziju papskog imena ?

Подели на овим сајтовима

Nego, kad si već započeo, da li da koristim latinsku, argentinsku,grčku ili srpsku verziju papskog imena ?

Израчунај вредност имена на свим језицима, па узми просек.

Такође, за сваки случај, престави вредности на графику. На х осу стави имена на разним језицима, а на y осу нумеричку вредност имена. Кад добијеш тачке, постави овде да видимо да ли можемо да извучемо нешто корисно.

Подели на овим сајтовима

Turcima se nije sviđao Benedikt XVI, nije im bio simpatičan.

Stvarno je teško svima ugodit, hahahaha. Nadaju se da će Franjo I biti bolji. 

У Туреччині сподіваються, що новий Папа буде кращим...

У Туреччині, де більшість громадян сповідують іслам, теж стежили за обранням нового Папи Римського. Турків цікавить політика Ватикану щодо країн мусульманського світу. Кореспондент euronews запитав у відвідувачів кав'ярні в Стамбулі їхньої думки:
"Я сподіваюсь, новий Папа зробить усе, щоб люди не жалкували за його попередником. Я вірю, що ця зміна слугуватиме на захист миру в світі, і це буде добре і для мусульманського світу теж".
Гіркий присмак у мусульман залишив по собі Папа Венедикт XVI, який процитував слова візантійського імператора Мануїла ІІ Палеолога, який боровся з ісламом.
"Ми - мусульмани, тож нам не подобаються такі вислови, як їх зробив Папа 2006 року. Ми ж не втручаємось у їхні справи. Але я сподіваюсь, що цей Папа буде кращим, ніж попередній".
Мусульманських лідерів у всьому світі обурив виступ Венедикта XVI, коли він процитував, що "пророк Мухаммед наказував нести віру мечем".

Подели на овим сајтовима

Nema kjiga, ,pže li stadion, isto je to?

maher

http://sr.wikipedia.org/wiki/Стадион_Сан_Франческо

Pa procitaj covece sta si postavio:

Сан Франческо Асишки је фудбалски стадион у Ноћери Инфериоре, у Италији. На њему своје мечеве одиграва ФК Ночерина 1910. Стадион је име добио по Фрањи Асишком.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Pa procitaj covece sta si postavio:

Сан Франческо Асишки је фудбалски стадион у Ноћери Инфериоре, у Италији. На њему своје мечеве одиграва ФК Ночерина 1910. Стадион је име добио по Фрањи Асишком.

Pa eto, vidiš da može i Franjo i Frančesko.

San Frančesko Asiški je na srpskom isto ko i sveti Franjo Asiški:

A otkad ste vi uveli to "san"? Jel to samo za naše svece ili i za vaše San Nikola, itd?

Crnogorci već imaju San Stefan. http://www.travelblog.org/Photos/1250550

Подели на овим сајтовима

Evo jedan klip o njemu, mi kažemo svátý František z Assisi. 

konventuálni františkáni, minoriti, povolanie, sv. František z Assisi

Pišu tamo da novi papa Franjo I ima više nego dobre konexe sa

starijom židovskom braćom i jevrejskom dijasporom u Argenrini. 

Hanukkah 2012: Argentine Catholics and Jews celebrate Hanukkah and Christmas together

Argentine Catholics and Jews came together this year to celebrate Hanukkah and Christmas together at a ceremony atteneded by Cardinal Jorge Bergoglio, archbishop of Buenos Aires and second most voted candidate to succeed Pope John Paul II in 2005.

Подели на овим сајтовима

ja ga ne bih zvala Franjo ipak malo mi je ono neprikladno za poglavara ali svesna sam da je iz miloste prozvan...

Подели на овим сајтовима

ja ga ne bih zvala Franjo ipak malo mi je ono neprikladno za poglavara ali svesna sam da je iz miloste prozvan...

Pa Franjo je normalno ime a ne hipokoristik. To je isto kao kad bi rekla da je neprikladno za sv. Savu da se zove Sava jer trebalo bi Saba a da Sava zvuči previše narodski, Sava je isto takav slavinizirani naziv. Originalni je Saba.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...