Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Лупам кад чујем глупост и безобразлук. Kakav bezobrazluk ? Za mene kao pravoslavca to ne može biti pričešće. Ja ne negiram pravo da je to za tebe pričešće, nego govorim u svoje ime. Za neka plemena je žrtvena životinja neka svetinja, a za mene je obično pečenje. Vodica koju osvešta sveštenik za mene je sveta, dok ona obajana od strane vračke nije. Isto je i sa tim hlebom koji je za tebe pričešće ali ne i za mene. Tako da nisam bio bezobrazan, nego iskren i realan bez korišćenja pogrdnih reči. Tebi ne branim da to koristiš kao pričešće. Tako da je sve OK http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Kakav bezobrazluk ? Za mene kao pravoslavca to ne može biti pričešće. Ja ne negiram pravo da je to za tebe pričešće, nego govorim u svoje ime. Za neka plemena je žrtvena životinja neka svetinja, a za mene je obično pečenje. Vodica koju osvešta sveštenik za mene je sveta, dok ona obajana od strane vračke nije. Isto je i sa tim hlebom koji je za tebe pričešće ali ne i za mene. Tako da nisam bio bezobrazan, nego iskren i realan bez korišćenja pogrdnih reči. Tebi ne branim da to koristiš kao pričešće. Tako da je sve OK Нема шта, барем си искрен, но ја ти нећу судити. Мисли како ти је воља, а да ли је добро то ће неко други да пресуди. Благовесник and Aristotel је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Ignjatije opet me zacudjujes, glede: https://www.pouke.org/forum/topic/24991-%E2%80%9E%C4%8Dini-sebi-kao-%C5%A1to-bi-%C5%BEeleo-da-drugi-%C4%8Dine-tebi%E2%80%9D/ a za Emanuela glede ovo: https://www.pouke.org/forum/topic/25117-nau%C4%8Dite-kako-da-se-nosite-sa-kritikama/ Manolis and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Исмевати Просфору тј. Хостију, је врло безобразно и ружно а плус ти си хришћанин. Боже опрости! U Češkoj su to u srednjem vijeku radili husiti, prosipali hostije iz ciborija i gazili po njima. Poslije im se papa Jovan Pavle II izvinjavao zbog Jana Husa ali mi nismo dočekali da se oni nama izvinu zbog Hrista. Inače kad čitam ovakve stvari osjećam se kao u satanističkom dječijem vrtiću. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Bre Kafku zovemo Franc.. a i Slovenci imaju to ime.. tako da bolje Franci nego Franja.. jer je hrvat$tina a ne treba je podrazhavati .. NAPROTIV... A moze i Francisko.. jer Boze moj mi kazemo i FRANCISKANCI umesto Franjevci.. tako da sve ..samo ne FranjA ili FranjO A zapravo tu dileme nema ..najbolje ga zvati kako se on sam naziva... Mislim da su izabrali Hrvata pa i da ga Zovemo Franjo ..mislim bilo bi najnormalnije ovako .. je nenormalno.. isto toliko nenormalno kao $to je i jezik katolika u Srbiji Hrvatski... ...KRAH razuma .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Bre Kafku zovemo Franc.. a i Slovenci imaju to ime.. tako da bolje Franci nego Franja.. jer je hrvat$tina a ne treba je podrazhavati .. NAPROTIV... A moze i Francisko.. jer Boze moj mi kazemo i FRANCISKANCI umesto Franjevci.. tako da sve ..samo ne FranjA ili FranjO A zapravo tu dileme nema ..najbolje ga zvati kako se on sam naziva... Mislim da su izabrali Hrvata pa i da ga Zovemo Franjo ..mislim bilo bi najnormalnije ovako .. je nenormalno.. isto toliko nenormalno kao $to je i jezik katolika u Srbiji Hrvatski... ...KRAH razuma Eво рецимо Православна браћа Бугари.. чији је језик такође из групе Јужнословенских.. не помињу никаквог ''ФРАЊУ'' : '' Избран е новият папа - Франциск'' http://dveri.bg/xxcar الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 И руси га зову Франциск http://www.pravoslavie.ru/news/60086.htm Шпанија и Португалија - ФранцискоЕнглези - Франсис, Мађари - Ференц, Словаци - Франтишек Словенци - ФранчишекНемци - Францискус. ИАКО ОНИ АСИШКОГ СВЕТИТЕЉА ЗОВУ ФРАНЦ тако да би опет могли нешто од ПАМЕТНИЈИХ да научимо .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Нема шта, барем си искрен, но ја ти нећу судити. Мисли како ти је воља, а да ли је добро то ће неко други да пресуди. Brate, nisam imao nameru da vredjam. I sam znaš da sa KC Pravoslavci nemaju liturgijsko jedinstvo, barem za sada, kao i moj stav o vrhu KC (ne o sveštenicima i vernicima). A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš. Često se moje šale i simboličke poruke protumače pogrešno. Planiram da se možda više i ne šalim i ne govorim metaforično i slikovito. Bolje je da budem hladan i ozbiljan kao kakav robot, nego da se često pravdam i objašnjavam šta sam hteo da kažem. Kao da većina ima predubeđenje da sam loš čovek čim se tako tumači (možda i jesam). I da, sudiće nam upravo onaj ko je i uspostavio Evharistiju dajući učenicima osveštani hleb i vino. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 kreker ako bude Misa. Ovo je stvarno bezobrazno, i pokvareno! Ismijavajući se sa hostiom Ignjatije ismijavaš se i sa Hristom, jer je na svakoj hostiji utisnut ili raspeti Hrist ili slova JHS. Pa porazmisli malo,,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš. Hostija nema nikakve veze sa krekerom. Niti im je sastav isti, niti se bilo kako mogu povezati. Ovo je čista blasfemija, pa ne znam ko da je rekao. Aristotel, Zayron and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Brate, nisam imao nameru da vredjam. I sam znaš da sa KC Pravoslavci nemaju liturgijsko jedinstvo, barem za sada, kao i moj stav o vrhu KC (ne o sveštenicima i vernicima). A taj naziv, kreker, nisam izmislio ja. Mislim da sam to čuo od umirovljenog Episkopa Atanasija (ne drži me za reč jer nisam 100 % siguran) i nije ništa uvredljivo pošto to ljudi konzumiraju kao slaniš. Često se moje šale i simboličke poruke protumače pogrešno. Planiram da se možda više i ne šalim i ne govorim metaforično i slikovito. Bolje je da budem hladan i ozbiljan kao kakav robot, nego da se često pravdam i objašnjavam šta sam hteo da kažem. Kao da većina ima predubeđenje da sam loš čovek čim se tako tumači (možda i jesam). I da, sudiće nam upravo onaj ko je i uspostavio Evharistiju dajući učenicima osveštani hleb i vino. Па јел сад то шала или твој став? Више и сам не знам кад читам твоје одговоре. Исмевати тело Христово ми је мало оно знаш, мучно и врло ружно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Portret novog pape Franje koji je od pijeska izradio indijski umjetnik Sudarshan Patnaik na plaži u Puri, Indija. http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=774084Autor: Reuters Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Da to smo svi mi obican pesak. Borimo se za blagoslov jedino tako nas voda nece odneti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Eво га још један у низу ФРАНЦ(ова) кога Срби никада нису звали ФРАЊО ..за разлику од ''других'' који су га звали а говорили српски . الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Март 16, 2013 Пријави Подели Написано Март 16, 2013 Само гледе ове новонастале расправе око хостије: На римокатолички велики петак неке тамо године на миси у цркви светог Анте на Црвеном Крсту у сакристији нам је свећеник... (заборавио сам како се човек звао, имам у свесци из литургике) нудио хостију да пробамо. "Узмите", каже, "слободно, није освећена... сад је обична обланда". Тако је он рекао... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука