Владо М Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/73364/6VkpXJU.gif Manolis, nana, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Prvi papa koji nije iz evrope,prvi papa koji je Jezuita,Franjo prvi,jedini je koji ide busom na posao... Ovaj papa baš obećava ,prvi je u svemu Obećava i više nego što misliš, sad će katakombijani i ljuljačani poumirat od muke i od zavisti, ovo će im izbiti sve argumente iz ruke protiv papinog dolaska u Niš. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владо М Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Папа је изабран sHa_sarcasticlol Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Vidim da su i tzv. patriotski mediji bez predhodnog razmisljanja prihvatili hrvatsku terminologiju! Васељенска ТВ @VaseljenskaTV Папа Аргентинац: Хорхе Бергољо биће Фрањо I Не знам шта бих рекао, нисам никакав лингвиста, али гледам сада на википедији име Фрање Асишког на разним језицима - шпански - Francisco de Asís; енглески Francis of Assisi; немачки Franz von Assisi; италијански Francesco d'Assisi; српски - Фрањо Асишки. Надам се да ће се јавити неко стручан да нам објасни... Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Гле овог, ко је овај "верски аналитичар" Туцић? http://www.telegraf.rs/vesti/592121-tucic-novi-papa-ne-zna-gde-je-srbija Stvarno pitas ko je Zivica Tucic? On je najpoznatiji verski analiticar u Srbiji vec decenijama. Inace ja koliko znam jeste Franja jer je uzeo ime po franji Asiskom ; koga mi ne zovemo Francesko asiski; bas kao sto je i Jovanka Orleanka a ne Jeanne ili kako god je njoj ime. Александар С је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Ako je ova jpredhodni bio Božiji rotvajler,koje rase će biti ovaj sada ,obzirom da je isto konzervativac teški Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Stvarno pitas ko je Zivica Tucic? On je najpoznatiji verski analiticar u Srbiji vec decenijama. Inace ja koliko znam jeste Franja jer je uzeo ime po franji Asiskom ; koga mi ne zovemo Francesko asiski; bas kao sto je i Jovanka Orleanka a ne Jeanne ili kako god je njoj ime. Jezuiti ili isusovci kad uzimaju ime Franjo redovito misle na ovog sv. Franju Ksaverskog a ne na sv. Franju Asiškog, a to zbog toga što je on bio velikim misionarom i evangelizatorom, širiteljem hrišćanstva i uzorom dostojnim nasljedovanja u jezuitskom redu. Inače u papinskim imenima se ne navode pridjevi, dakle može se odnositi na obojicu i sv. Franju Asiškog i Ksaverskog. No, sudeći prema isusovačkoj duhovnosti i tradicijama reda to bude najvjerovatnije sv. Franjo Ksaverski. A zbog ovog: Poslije sv. Pavla, sv. Franjo Ksaverski je najveći misionar Katoličke Crkve. Njegov lik znači, prekretnicu u misijskom radu Crkve, jer joj je dao tako snažan zamah da se može jedino mjeriti sa zamahom sv. Pavla. http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Franjo_Ksaverski Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Po pravopisu srpskog jezika lična imena zadržavaju svoj originalni oblik i ne daju im se naši oblici... češki – Tomaš (a ne Toma), Jan (a ne Ivan); ruski – Marfa (a ne Marta), Osip (a ne Josip), Sergej (a ne Sergije), ima izuzetaka...recimo Petar umesto ruskog Pjotr. У црквеној пракси је мало другачије. Имена епископа и монаха се преводе. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Сад ће преводиоци са шпанског диљем римокатоличких земаља света добрано профитирати "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Jezuiti ili isusovci kad uzimaju ime Franjo redovito misle na ovog sv. Franju Ksaverskog a ne na sv. Franju Asiškog, a to zbog toga što je on bio velikim misionarom i evangelizatorom, širiteljem hrišćanstva i uzorom dostojnim nasljedovanja u jezuitskom redu. Inače u papinskim imenima se ne navode pridjevi, dakle može se odnositi na obojicu i sv. Franju Asiškog i Ksaverskog. No, sudeći prema isusovačkoj duhovnosti i tradicijama reda to bude najvjerovatnije sv. Franjo Ksaverski. A zbog ovog: Poslije sv. Pavla, sv. Franjo Ksaverski je najveći misionar Katoličke Crkve. Njegov lik znači, prekretnicu u misijskom radu Crkve, jer joj je dao tako snažan zamah da se može jedino mjeriti sa zamahom sv. Pavla. http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Franjo_Ksaverski Pope Francis chose his name in honor of St. Francis of Assisi because he is a lover of the poor, said Vatican deputy spokesman Thomas Rosica. Dakle ipak je Asiski a Ksaverski svakako nije "najveci misionar posle Sv Pavla" jer Sv Pavle nije katolik; ipak je bio "par stotina" godina pre nastanka katolicke crkve. BratDejan and nana је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Све мислим биће нека озбиљна тема, кад оно ништа... још ће неко да схвати озбиљно и да се заиста озбиљна тема извитопери и да се нахране болесни умови да кују теорије завере. e recimo,sad bi Derettić dokazao da je papa u stvari Srbin,pošto su ga italijanski emigranti u stvari samo usvojli keka, Ignjatije, Silence and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 У сваком случају, већ у првом јавном обраћању папа није пропустио да нагласи и истакне примат Рима над свим Црквама: Počnimo da radimo zajedno, hodajući zajedno u Rimskoj crkvi koja rukovodi ostalim crkvama, poručio je papa Franja. http://bktvnews.com/novi-papa-franja-i-iz-argentine/ Мени је ово јако занимљиво, чињеница да је језуита дошао на папски трон. Биће занимљиво пратити његов понтификат, посебно гледе Православне цркве. Ја лично мислим да је папино име ипак потајна алузија на Франциска Ксавијера, сарадника и наследника Игнација Лојоле и другог по реду генерала Језуитског реда. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Папа навија за Сан Лоренцо. Можда и направи сада фудбалску репрезентацију Ватикана. "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 У сваком случају, већ у првом јавном обраћању папа није пропустио да нагласи и истакне примат Рима над свим Црквама: Počnimo da radimo zajedno, hodajući zajedno u Rimskoj crkvi koja rukovodi ostalim crkvama, poručio je papa Franja. Скромност за скромност, али примат је примат. Без примата не би он једини од свих био : бискуп Рима, намесник Исуса Христа, кнез апостола, намесник Светог Петра, врховни свештеник свеопште Цркве, примус Италије, надбискуп и митрополит Римске покрајине, суверен државе Града Ватикана и слуга слугу Божјих. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Папа је изабран 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif Иван Дабижљевић, Јадранка-Дервента, Ромејац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука