Jump to content

Не могу после литургије кући - Литургијска заједница и агапа

Guest O.Ugrin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO  

143 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      2
    • DA, deset minuta
      10
    • DA, sat i vise
      53
    • Kako kada
      51
    • NE, nikada
      30

Препоручена порука

Трудим се идем редовно недељеом.

Мада овај јануар је увек некако најтежи, па се деси и да прескочим коју из здравсрвених разлога.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Da, idemo redovno, osim kad moja ćerka iz nekog svog razloga ne želi pa ja ostanem sa njom. 

I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...
I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you...

Подели на овим сајтовима

Uglavnom idem, izuzetak kad je nešto neplanirano... Jesam se sad malo zamlačio u srcu, ali i ovako sam ruina, a tek bez Njega :)

Znam sve Nidzo al tesko je, ne ide mi se nigde zbog panicnih... A sta da radimkad niko ne razume. Bice bolje ako Bog da.

Kad je meni teško, setim se jedne pričice kad su pitali jednog monaha dok je veselo skakutao: "Gde ideš?" A on odgovara: "Idem k Crkvi." Dopalo mi se što nije rekao idem u Crkvu, nego k Crkvi. Tako se setim kome idem i radi koga - da se sretnem sa Gospodom i ljudima i zajedno Ga proslavimo. Samo polako, biće dobro :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Љубав и захвалност према Богу учине да сам скоро сваке недеље на литургији. Слава Богу.

"Црква је као брод. Када уђеш у брод,и да се заборавиш и да задремаш и да заспиш,брод те и даље носи. Превешће те куда си наумио. Треба само да уђеш." (Старац Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Da, osim kad se porodim
:.mislise.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

idem skoro svake nedelje u Crkvi,desi se nekih puta da ne odem iz nekog razloga al ipak idem.  :)   imam dosta dobrih razloga zbog kojih treba da idem :):blush:

Подели на овим сајтовима

Trudim se da sve obaveze pomerim i odložim, tako da mi nedelja pre podne bude slobodna za Svetu Liturgiju. Mada, mi u Beogradu imamo i tu olakšavajuću okolnost da Sv. Liturgije u Beogradskim hramovima se služe u različito vreme: 07:30, 08:00, 09:00, 10:00, pa čovek koji želi, može da se uklopi, ukoliko nije bolest ili viša sila u pitanju.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

da li vi idete redovno, svake nedelje u crkvu...?

Ne.

Daleko mi je Crkva.Ne da mi Majka .A i ne volim kako me posmatraju drugi vernici. Nije mi prijatno i idem samo kad treba da se pricestim,dakle ne tako cesto ,jednom ili 2 puta godisnje .

Ranije sam tokom leta  odlazila u jedan ne tako poznat manastir,ali su vrata crkve uvek bila zakljucana .Sedim malo u parku ,posmatram ptice ...nigde niko...prosetam malo do manastirsog groblja ,proverim da li su svi na broju ,pozdravimo se i ja se vratim kuci.

Jedom sam bila i u Zici.Usle  smo u crkvu iako je neki cuvar trcao da nas  spreci.Rekla sam drugarici,ne obracaj paznju,ULAZI ! I ona je sirota usla ,stajale samo u nekom cosku,a crkva je bila puna monahinja .Bilo mi je zao sto nisam dosla malo ranije...jer nikada ranije nisam bila na liturgiji i nisam shvatila o cemu se tu tacno radi. 

:351780:

Подели на овим сајтовима

:.mislise. Pomaze Bog!

Je l' ovde obavezno pisati cirilicom? :)

Evo prvi put da se oglasim na forumu... Muz i ja idemo sa decom svake nedelje u crkvu, ili se barem trudimo da idemo svake nedelje. Vencani smo u pravoslavnoj crkvi, i deca su u njoj krstena, ali on je katolik... Volimo Hrista, gledamo da se uzdizemo duhovno i da se pricescujemo sto cesce. Jedno vreme smo bili u dilemi sta da radimo, pa je on isao u svoju crkvu a ja sa decom u svoju, ali smo ubrzo shvatili da je to besmisleno, porodica mora biti ujedinjena, pa sad idemo jedne nedelje u njegovu a jedne u moju...koji ekumenizam na delu, ha? :) Ja svoju crkvu ni nemam u gradu u kom zivim, tako da moram kolima da idem 40-50 minuta, ali hvala Bogu da uopste imam i tu mogucnost. Deca naravno vise vole da idu u maminu crkvu jer mogu da se priceste, a mogu i da trckaraju za vreme sluzbe, sto u tatinoj crkvi nije moguce... Elem, sta ono htedoh reci...i meni je bilo tesko u pocetku da prestojim liturgiju, ali mislim da je to zato sto jos nisam znala ni molitve ni pesme i bilo mi je prosto dosadno (je l' to sme da se kaze? 8086.gif ). I...poceo je da mi zapucava kompjuter tako da je bolje da ovde stavim tacku :)

Do kuckanja!

Подели на овим сајтовима

Je l' ovde obavezno pisati cirilicom? :)

Није обавезно, али они који пишу латиницом морају да уплате на рачун форума за свако слово по 10 евро-центи. :)

Подели на овим сајтовима

Није обавезно, али они који пишу латиницом морају да уплате на рачун форума за свако слово по 10 евро-центи. :)

Uh...sreca pa je franak skocio te me manje izadje :)))

Подели на овим сајтовима

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Idem svake Nedelje na Liturgiju i praznikom kad mogu da se uklopim, i to ne iz " obaveze" jer pevam u crkvenom horu, vec iz ljubavi i zahvalnosti Bogu. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...