Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Занимљиво како ти екстремни ставови по правилу иду уз национализам, агресивност итд.

И нажалост углавном неке битанге тиме заразе младе људе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Занимљиво како ти екстремни ставови по правилу иду уз национализам, агресивност итд.

И нажалост углавном неке битанге тиме заразе младе људе...

Na žalost, ili na sreću, hrišćani  su uvijek bili i biće "bitange" i "ludaci" za ovaj svijet.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Na žalost, ili na sreću, hrišćani  su uvijek bili i biće "bitange" i "ludaci" za ovaj svijet.

Е ово је најјача фаза. Када себе прогласиш за мученика.  7896634

Подели на овим сајтовима

Црква ЈАСНО!!!! учи да нема покајања послије смрти. Значи нема ту "не знам", "можда" или "видјећемо" итд.

Ајде претпоставимо да је тако. Шта то мења у твом животу сада? Зашто је уопште битно?

Ако није битно - чему онда расправа?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ајде претпоставимо да је тако. Шта то мења у твом животу сада? Зашто је уопште битно?

Битно је људима јер желе већу награду. Људи Библију у руке и читајте причу о винограду

Подели на овим сајтовима

Битно је људима јер желе већу награду. Људи Библију у руке и читајте причу о винограду

Па некима је битно који би хтели "јефтине улазнице" за рај...

Лоша вест момци - нема јефтиних улазница.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па некима је битно који би хтели "јефтине улазнице" за рај...

Лоша вест момци - нема јефтиних улазница.

И нема пасоша за оне који се декларишу као православци...Не то није довољно и нема уступака чак ни за ,,небески народ"

Подели на овим сајтовима

Kolko ja znam i kolko sam citao to sto kazes nije tacno... ne u smislu pokajanja, nego onoga sto je sustinsko- spasenja.

Ima momenata u spisima gde se kaze da u Adu vapiju za molitvom i spasenjem, i secam se da je moguce spasenje iz Ada, ne mogu se sad setim tacno, al to sto sam citao opovrgava sustinu tvoje tvrdnje.

E sad se nesto secam, ako se dobro secam sveti Petar je spusten i ide po Adu i spasava sto se spasti da. Tacno se secam smisla, ali ne i forme...

Dobro bi bilo da se javi neko teoloski obrazovan da potvrdi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

S obzirom da si pokajanje uporedio sa vezivanjem pertli..ovo sto se pravis lud da kao pretpostavljas da nema pokajanja nakon smrti mu dodje kao slag na tortu.....

a sto su se u Crkvi raspravljali da li je Hristos Bog ...ili je stvorenje mislim sta je to njima znacilo u zivotu?I sto je Crkva osudjivala jeretike kad je to u sta verujes skroz nebitno u zivotu?

Подели на овим сајтовима

S obzirom da si pokajanje uporedio sa vezivanjem pertli..

Па нисам. Врати се назад па прочитај - тако сам назвао нека учења секти.

a sto su se u Crkvi raspravljali da li je Hristos Bog ...ili je stvorenje mislim sta je to njima znacilo u zivotu?I sto je Crkva osudjivala jeretike kad je to u sta verujes skroz nebitno u zivotu?

То није небитно, него је темељ хришћанства. А кладим се да сад кренемо да пропитујемо - пола патријотске екипе би исповедило неку христолошку јерес. Већ се дешавало то овде...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па нисам. Врати се назад па прочитај - тако сам назвао нека учења секти.

То није небитно, него је темељ хришћанства. А кладим се да сад кренемо да пропитујемо - пола патријотске екипе би исповедило неку христолошку јерес. Већ се дешавало то овде...

Uporedio si crkveno ucenje o pokajanju sa  vezivanjem pertli i sektom.....ajde da se kladimo da ti samo pokazem koliko si pun predrasuda...i

Подели на овим сајтовима

Necu da citam kad sam vec citao, tacno znam da je neko od svetaca sisao u Ad da spasava! Toga se secam kao dobar dan!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...