Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Onda si u jeresi.

http://cheezburger.com/1775235328

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa ne mozemo brate moj svi da imamo takve stavove. Meni licno (ne kazem da je sipravno) ne zvuci hriscanski ono protestanstko da ce svako ko nije sa njima osudjen na vecni oganj...

Onda ćeš morati da se žališ lično Gospodu jer On tako veli.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Рекао сам за секте. Надам се да се ниси ту препознао... Не би требало.

А твоје питање било је "да ли након смрти постоји могућност покајања". Мој одговор је "не знам, видећемо ускоро". Нема никакве везе са "спасењем", ваљда сви хришћани знају ко је Спаситељ и да само Он спасава.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А твоје питање било је "да ли након смрти постоји могућност покајања". Мој одговор је "не знам, видећемо ускоро". Нема никакве везе са "спасењем", ваљда сви хришћани знају ко је Спаситељ и да само Он спасава.

Pokajanje nema veze sa spasenjem? Druže, odmori malo, ozbiljno ti kažem.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Pa naravno, al ne mora da bude u Pravoslavnoj veri da bi se spasao.

Kao što sam već rekao, sve je moguće ako ne znaš o čemu pričaš.

Подели на овим сајтовима

Pokajanje nema veze sa spasenjem?

То нико није рекао.

Видиш, оваква подметања - која се понављају већ одавно - показују твоје духовно стање. И не изгледа добро уопште... Узалуд ти овде трубиш о спасењу када то носиш у души. Ко такву злобу има у себи неће му ништа помоћи што је "православац ".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Stevo, da nisi posenilio? Ne sjećaš se šta si napisao prije dva minuta?

Подели на овим сајтовима

Црква ЈАСНО!!!! учи да нема покајања послије смрти. Значи нема ту "не знам", "можда" или "видјећемо" итд.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Видиш, оваква подметања - која се понављају већ одавно - показују твоје духовно стање. И не изгледа добро уопште... Узалуд ти овде трубиш о спасењу када то носиш у души. Ко такву злобу има у себи неће му ништа помоћи што је "православац ".

Postao si i srceznalac, da Bog oprosti.

Подели на овим сајтовима

То нико није рекао.

Meni se najvise svidja kad napada sagovornika. ,,Kad ne mozes da napadnes sagovornikov argument, napadni sagovornika"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Црква ЈАСНО!!!! учи да нема покајања послије смрти. Значи нема ту "не знам", "можда" или "видјећемо" итд.

Kolko ja znam i kolko sam citao to sto kazes nije tacno... ne u smislu pokajanja, nego onoga sto je sustinsko- spasenja.

Ima momenata u spisima gde se kaze da u Adu vapiju za molitvom i spasenjem, i secam se da je moguce spasenje iz Ada, ne mogu se sad setim tacno, al to sto sam citao opovrgava sustinu tvoje tvrdnje.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ако ти не схваташ једну тако очигледну ствар онда је и боље да верујеш у то. Црква је са разлогом то рекла и треба је слушати 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...