Jump to content

О вечности мучења нераскајаних грешника. Исправљање погрешних мишљења о томе како усагласити Божије милосрђе са вечношћу мучења - Св.Теофан Затворник

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nadam se da si bio ozbiljan posto sam aminovao 4chsmu1

I da jeste i da nije svi to zelimo kad osetimo blagodat Boga zivoga.

I znamo da ju je djavo odbio a na koliko minuta to jos ne znamo. :)

Hocu sva stvorenja u Carstvu pokajanih dusha. Ne umem da zatvorim ta vrata pred bilo kojim pokajnikom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 411
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nadam se da si bio ozbiljan posto sam aminovao 4chsmu1

Ne verujem da bi se crkva slozila sa time....zamisli kad bi se organizovala molitva za djavolje pokanje.....brate mili.....bili bi spaljeni na lomachi kao najgori jeretici.....i bila bi nalozena epitimija za nas..... :D

Подели на овим сајтовима

Најстрашније ми је што би (бар како ми се  чини) неки желе да сви други оду на вечне муке

Да, постоје људи који би то желели јер ако се то не би десило, када би се сви спасли, они не би могли да поднесу ту "неправду" да не буду више награђени за свој "труд" и "подвиг" и "одрицање" и "исправан живот" у односу на оне који су грешили (=радили све оно што су ови "праведници" желели). Да се разумемо, не мислим на људе са форума, ни на кога конкретно, али знам неке такве људе и верујем да их има поприлично. Вероватно тако, макар и несвесно, сматрају и сви они којима је омиљена узречица "нека, нека, све види Бог" и "дај Боже свима по заслугама".

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa ako cemo realno posto je djavo izvor sveg zla.....mi trebali najpre za njega da se molimo.....jer je on u najgorem stanju od svih stvorenja bozijih.....ako se on izlechi....nema vise zla......al opet kazem....crkva bi nas anatemisala.....

Старац Пајсије је говорио да се једно време молио за ђавола и желео да се ђаво покаје, све док му се овај није приказао и исмејавао га што се моли за њега. Тада је престао јер је схватио да ђаво нема жељу ни најмању да се покаје... Како мислиш да не би било зла да се ђаво покаје? Ваљда би људи и даље били слободни да изаберу, па би и даље било зла сваки пут када изаберу нешто друго а не Бога...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Да, постоје људи који би то желели јер ако се то не би десило, када би се сви спасли, они не би могли да поднесу ту "неправду" да не буду више награђени за свој "труд" и "подвиг" и "одрицање" и "исправан живот" у односу на оне који су грешили (=радили све оно што су ови "праведници" желели). Да се разумемо, не мислим на људе са форума, ни на кога конкретно, али знам неке такве људе и верујем да их има поприлично. Вероватно тако, макар и несвесно, сматрају и сви они којима је омиљена узречица "нека, нека, све види Бог" и "дај Боже свима по заслугама".

To su oni koji su se ljutili na gospodara kad je i onima prvima i onima drugima i poslednjima dao istu platu 1 dinar.

Naravno gospodar ih je pitao da li ste vi primili dogovorenu platu? Jesu ali djavo ne da mira :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Imao sam prilike da čujem recimo od adventista kako oni tumače ono "crv neumirući" i "oganj večni"(mada i dalje ne razumem). Međutim, i dalje nisam skontao kako oni gledaju na pakao. Zna li neko (izvinjavam se ako spamujem)?

A što se ovoga tiče, nije Bog mučitelj. Najbolje je to po meni rekao ava Justin: "Ljudi su Boga osudili na smrt raspećem, On je njih osudio na besmrtnost svojim vaskrsenjem." A sami biramo kakva će nam biti besmrtnost. Video sam na jednoj od tema da je jako bitno stalno pokajanje koje su npr. imali svetitelji. Tako da mislim da je to dobar početak :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Старац Пајсије је говорио да се једно време молио за ђавола и желео да се ђаво покаје, све док му се овај није приказао и исмејавао га што се моли за њега. Тада је престао јер је схватио да ђаво нема жељу ни најмању да се покаје... Како мислиш да не би било зла да се ђаво покаје? Ваљда би људи и даље били слободни да изаберу, па би и даље било зла сваки пут када изаберу нешто друго а не Бога...

Pa ja ne znam stvarno onda koji je smisao krajnjeg suda onda?kome Bog ce to da sudi i da uspostavi novu zemlju i novo nebo?Zar ne sudi djavolu i njegovim sledbenicima..ili mislis da ce i nakon toga ljudi moci da cine zlo?Ako ce moci onda nije do djavola ni do Boga vec samo do nas....

Подели на овим сајтовима

Imao sam prilike da čujem recimo od adventista kako oni tumače ono "crv neumirući" i "oganj večni"(mada i dalje ne razumem). Međutim, i dalje nisam skontao kako oni gledaju na pakao. Zna li neko (izvinjavam se ako spamujem)?

A što se ovoga tiče, nije Bog mučitelj. Najbolje je to po meni rekao ava Justin: "Ljudi su Boga osudili na smrt raspećem, On je njih osudio na besmrtnost svojim vaskrsenjem." A sami biramo kakva će nam biti besmrtnost. Video sam na jednoj od tema da je jako bitno stalno pokajanje koje su npr. imali svetitelji. Tako da mislim da je to dobar početak :)

Sve je vise subotarskog ucenja medju pravoslavnima.....dusa nije besmrtna,nema pakla Hristos laze vazno je biti samo moralan covek....samo jos ocekujem da cujem da spremim subotnji kamen za sve koji rade i da bude tuto kompleto.....

Подели на овим сајтовима

Pa ja ne znam stvarno onda koji je smisao krajnjeg suda onda?kome Bog ce to da sudi i da uspostavi novu zemlju i novo nebo?Zar ne sudi djavolu i njegovim sledbenicima..ili mislis da ce i nakon toga ljudi moci da cine zlo?Ako ce moci onda nije do djavola ni do Boga vec samo do nas....

Па верујем да је највише до човека, мислим све и да нема ђавола, људи би опет били слободни да чине зло... Свако машење смисла (=Бога, заједнице са Њим) је зло. А човек је слободан да промаши...

Подели на овим сајтовима

Они уче да ће сви "грешници" бити васкрснути и онда уништени заувек, тако да код њих не постоји "пакао" како се то уобичајено схвата.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Аха, баш је велика шанса талибанима у Авганистану, који проведу живот без да виде телевизор, прочитају новине или остваре било какав контакт са спољним светом, да се упознају са Христом и постану хришћани. Или разним другим народима по гудурама земаљским. Али Бог их је ту поставио јер је чим су се родили знао да не би прихватили хришћанство, нико од њих, баш ниједан једини у целом народу, као што нико у целој Азији и Витинији није тражио истину, ниједан једини човек, горе него у Содому и Гомору, важи... То баш звучи логично, нема шта.

svakako da je logicnije nego vjerovati u nemocnog Boga koji mora da ceka da neko umre da bi ga spasio.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Наравно да не, то што теби лично обесмишљава не значи да је то опште правило.

Ako je za spasenje dovoljno biti "human" (sta god to znacilo), onda Crkva nije potrebna. Ako Crkva nije potrebna nije potrebna ni vjera. Ako nije potrebna vjera nije potreban ni Bog.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Sve je vise subotarskog ucenja medju pravoslavnima.....dusa nije besmrtna,nema pakla Hristos laze vazno je biti samo moralan covek....samo jos ocekujem da cujem da spremim subotnji kamen za sve koji rade i da bude tuto kompleto.....

Sta da ocekujes od ljudi koji svoj plitki sentimentalizam uzimaju kao mjerilo istine?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...