Deki992 Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Da li smatrate da je biti gord loše i ako smatrate, zašto tako mislite, sa stanovišta svakodnevnog života hrišćanina? Sa stanovista svakodnevnog zivota hriscanina ne bih znao reci posto nisam bas neki hriscanin svaki dan. Nije dobro biti gord zato sto,sto je covek gordiji ili kako se vec kaze,on je gluplji u sustini.Zatvara sebe u svoj svet i ne dozvoljava nikakvu sugestiju sa spoljne strane. A dve glave su uvek pametnije od jedne.Osim ako nisu u braku. Саша од Москве and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Da li smatrate da je biti gord loše i ako smatrate, zašto tako mislite, sa stanovišta svakodnevnog života hrišćanina? Loše je da ne može biti gore. Ali treba biti razborit. Лапис Лазули and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Nije dobro biti gord zato sto,sto je covek gordiji ili kako se vec kaze,on je gluplji u sustini. Zatvara sebe u svoj svet i ne dozvoljava nikakvu sugestiju sa spoljne strane. To je oно - ја најбоље знам, ћути да ти ЈА објасним, а ,,брвна у оку свом не видим'' (јој колико се пута ухватим тако), а још је грђе што се некад сувише касно ухватим Драгана Милошевић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Gde ima gordosti, nema ljubavi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Pa može biti, jer mogu biti dobar i pažljiv zato šro mi je važna slika o sebi, tj volim predstavu o sebi, drugi može biti bilo ko, i ne moram ga nužno i voleti, on tada biva samo sredstvo za postizanje cilja - ako uprostimo baš Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Mada mislim da nikad nije tako prosto Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Gde ima gordosti, nema ljubavi? da, ja mislim da nema.....te dve stvari nikako ne idu zajedno.... Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Мислим да превише идеализујете ствар...ето ја за себе могу рећи да сам горд,али ипак имам нешто љубави,посебно за једну цуру... :0442_feel: Лидија Миленковић, dragana.b and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 ето ја за себе могу рећи да сам горд,али ипак имам нешто љубави,посебно за једну цуру... :good2: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Е, баш....колико се пута свако од нас наљутио на брата, сестру, родитеље, децу ....колико пута смо били увређени ( ГОРДОСТ ?), а нисмо престали да их волимо..... Саша од Москве and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Pre oko sto godina beše neki iskušenik koji na postrigu dobi ime Sava. Njega zbog neposlušanja i prevelikog poverenja u sopstvene pomisli prelesti đavo. Od mnogih Sava slušaše o vrhu Atosa, o prelepim utiscima sa izleta na to mesto i poklonjenjima na praznik Preobraženja Gospodenjeg, i požele da i sam krene na to poklonjenje. Stalno je slušao o nekom ”starcu Atosu”, i mislio da se te reči odnose na nekog svetog starca koji živi na vrhu planine. Uprkos protivljenju njegovog starca, on se zaputi ka vrhu planine. Kada je stigao do mesta Hairi, on zaista srete nekog svetog, sedobradog, ali iscrpljenog starca, koji ga sažaljivo upita: ”Kuda ćeš, čedo moje? Izgledaš umorno i tužno. O čemu se radi?” ”Želim da se poklonim starcu Atosu,” odgovorio je Sava umornim glasom. ”Ja sam, čedo moje, starac Atos. Odakle dolaziš? Gde živiš?” ”Ja sam iz Kerasije, iz skita Sv. Ane.” ”Zar si ti iz Sv. Ane? Pa ja poznajem sve koji tamo žive. Kako to da tebe ne poznajem? Ali, ne brini,” nastavio je starac, ”ja sam duhovnik, a svi monasi koji su hrabri i žele da ispunjavaju svoju volju, dolaze da mi se poklone. Nema potrebe da ideš dalje i da se umaraš. Ja sam sam došao tebi, videvši tvoju nameru. Nije neophodno da se ti uspineš na vrh. Učini mi jednu metaniju i vrati se kući, izvršavaj svoju volju, i ja ću se brinuti o tebi.” Monah Sava beše zaslepljen svojom neposlušnošću i rečima satane, koji je izgledao onako kako je on zamišljao starca Atosa; i on mu učini metaniju. Ali užasnut, primetio je da ruka koju celiva ima zastrašujuće duge nokte, i shvati odmah prevaru. ”Sada si moj,” reče mu demon u liku starca Atosa. ”Doćiću jednog dana da te povedem sa sobom.” U tom trenutku, Sava pade u nesvest. Mnogo sati kasnije neki putnici ga nađoše i vratiše nazad u Sv. Anu. Tri dana kasnije on se pribra i ispriča šta se dogodilo, i sa suzama zatraži oproštaj od svog starca i bratije. Osam godina je još proveo u skitu, nigde ne nalazeći mira. Petnaest godina je molio Presvetu Bogorodicu Portatisu za pomoć u manastiru Iveronu. Njegova končina dođe jednog dana iznenada, dok je lovio ribu na moru sa ostalom bratijom. Dogodila se to u istom onom času, kada se jednom poklonio satani: strašan olujni vetar ga podiže sa barke naočigled ostalih monaha. I tako siroti, jadni monah Sava isčeze zauvek. Срђан Ранђеловић, Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=7269 Nesto nisam mogla da ubacim sliku :.mislise. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 ..али покајао се...много бре тужна прича... алиса and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=7269 Nesto nisam mogla da ubacim sliku :.mislise. Неће са сајта Лепавине да се постављају слике Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 http://manastir-lepavina.org/dthumb.php?file=cms/slike/vijesti/7269_demons%20and%20monks.jpg&size=500 => http://manastir-lepavina.org/cms/slike/vijesti/7269_demons%20and%20monks.jpg Срђан Ранђеловић, ИгорМ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука