Баба Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Да , ово заиста делује невероватно... сад не знам какав је шири контекст целе реченице, пасуса или дела текста ... но опет... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Naidjoh na listu najglupljih citata iz udzbenika u bivsoj Jugoslaviji i za oko mi zapade ovo: 15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“(Pravoslavna vjeronauka za 8.osnovne, V.Stojanović / Citat doista sve govori) Da li zaista ovo pise u udzbeniku? Koji je Vladika dao blagoslov za udzbenik koji moze da sadrzi ovakvu recenicu? Баш ми чудно...могуће да грешим,али стварно сам била убеђена да се у бившој Југославији никада и нигде није учила веронаука у основној школи 4869 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Баш ми чудно...могуће да грешим,али стварно сам била убеђена да се у бившој Југославији никада и нигде није учила веронаука у основној школи 4869 Ја сам мислио на краљевину Југославију. О којој је Југославији реч ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ma ovo je novi udzbenik za veronauku; samo ne znam da li je RSrpska ili Srbija. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Е, кад извори постану муџахедински .ба сајтови, онда је све могуће. Не постоји наведени уџбеник од наведеног аутора. Постоји "Pravoslavna etika - pravoslavna vjeronauka za VIII razred osnove škole" коју је написао др. Слободан Врховац. Само порекло оваквих "вести" јасно говори да се некима није довољно њихово двориште већ им је слађе да гледају и критикују туђе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Sam tvoj citat govori vise o tebi nego o bilo cemu. Udzbenik postoji i ovo mu je puno ime: Stojanović, Veljko (2002), Pravoslavna vjeronauka, dogmatsko bogoslovlje, Katihetski Odbor SPC u RS, Banja Luka Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 то сви тврди православци тако сматрају поента је да се добра дела чине само због љубави према Богу/ближњем, наводно нису релевантни за спасење. то је иначе буквално тумачење цитата из Новог Завета ... malina :) је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Katihetski Odbor SPC u RS, Banja Luka ово је све објаснило. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ne shvatam otkud tolika opsednutost za protestantizmom u srba? Samo vera spasava; opsednutost smakom sveta;mrznja prema razlicitostima, kreacionizam, i ostali debiliteti koji kao sto vidimo povremeno dolaze cak i od samih teologa a ne vernika. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ne shvatam otkud tolika opsednutost za protestantizmom u srba? Samo vera spasava; opsednutost smakom sveta;mrznja prema razlicitostima, kreacionizam, i ostali debiliteti koji kao sto vidimo povremeno dolaze cak i od samih teologa a ne vernika. kojih srba ? ja sam " srb " pa ne mislim tako zasto sve stavljas u isti kos ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ne shvatam otkud tolika opsednutost za protestantizmom u srba? Samo vera spasava; opsednutost smakom sveta;mrznja prema razlicitostima, kreacionizam, i ostali debiliteti koji kao sto vidimo povremeno dolaze cak i od samih teologa a ne vernika. запуштеност верника и остављеност на милост и немилост гуруима који имају далеко већу и ажурнију херметичку скупину људске "механизације" него што сама Црква има здраве, али раштркане, вернике. отуд и прека потреба за оваквим форумом који куца као срце виртуелне оазе у лудилу које врви на нету. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 kojih srba ? ja sam " srb " pa ne mislim tako zasto sve stavljas u isti kos ? зиби је више него добронамеран тим опажањем и у праву је кад каже да велика већина декларисаних верника појма нема о својој вери него лутају између умовања, гуруа и социјалних угођаја. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“ sve zavisi sta je autor hteo reci. neke recenice samo u zavisnosti od akcenta ili konteksta (niza misli) mogu biti potpuno razlicito znacene. ako je kontekst ove recenice, koja je cinjenica rogobatno/brzopleto napisana, u akcentu na veri a ne na dobrim delima, i ako u tom smislu stoji ono "nisu potrebna" onda je ona teoloski potpuno ispravna. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 sve zavisi sta je autor hteo reci. neke recenice samo u zavisnosti od akcenta ili konteksta (niza misli) mogu biti potpuno razlicito znacene. ako je kontekst ove recenice, koja je cinjenica rogobatno/brzopleto napisana, u akcentu na veri a ne na dobrim delima, i ako u tom smislu stoji ono "nisu potrebna" onda je ona teoloski potpuno ispravna. у случају реченице са акцентом на вјери, сматрам да би могло стајати овако: човјек се спашава вјером. само добра дјела нису довољна. ако то није тако, реченицу :"Човјек се спасава само вјером, добра дјела нису потребна", можемо превести као - човјек се спашава само вјером, за то добра дјела нису потребна. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Moze li se spasiti covek bez Vere? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука