Jump to content

Спасење је само у Христу

Препоручена порука

• Одговори 624
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Naidjoh na listu najglupljih citata iz udzbenika u bivsoj Jugoslaviji i za oko mi zapade ovo:

15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“(Pravoslavna vjeronauka za 8.osnovne, V.Stojanović / Citat doista sve govori)

Da li zaista ovo pise u udzbeniku? Koji je Vladika dao blagoslov za udzbenik koji moze da sadrzi ovakvu recenicu?

Баш ми чудно...могуће да грешим,али стварно сам била убеђена да се у бившој Југославији никада и нигде није учила веронаука у  основној школи 4869

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Баш ми чудно...могуће да грешим,али стварно сам била убеђена да се у бившој Југославији никада и нигде није учила веронаука у  основној школи 4869

Ја сам мислио на краљевину Југославију.

О којој је Југославији реч ?

Подели на овим сајтовима

Е, кад извори постану муџахедински .ба сајтови, онда је све могуће.

Не постоји наведени уџбеник од наведеног аутора.

Постоји "Pravoslavna etika - pravoslavna vjeronauka za VIII razred osnove škole" коју је написао др. Слободан Врховац.

Само порекло оваквих "вести" јасно говори да се некима није довољно њихово двориште већ им је слађе да гледају и критикују туђе.

Подели на овим сајтовима

то сви тврди православци тако сматрају ;)

поента је да се добра дела чине само због љубави према Богу/ближњем, наводно нису релевантни за спасење.

то је иначе буквално тумачење цитата из Новог Завета ...

Подели на овим сајтовима

Ne shvatam otkud tolika opsednutost za protestantizmom u srba? Samo vera spasava; opsednutost smakom sveta;mrznja prema razlicitostima, kreacionizam, i ostali debiliteti koji kao sto vidimo povremeno dolaze cak i od samih teologa a ne vernika.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ne shvatam otkud tolika opsednutost za protestantizmom u srba? Samo vera spasava; opsednutost smakom sveta;mrznja prema razlicitostima, kreacionizam, i ostali debiliteti koji kao sto vidimo povremeno dolaze cak i od samih teologa a ne vernika.

kojih srba ?

ja sam " srb " pa ne mislim tako

zasto sve stavljas u isti kos ? 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

запуштеност верника и остављеност на милост и немилост гуруима који имају далеко већу и ажурнију херметичку скупину људске "механизације" него што сама Црква има здраве, али раштркане, вернике.

отуд и прека потреба за оваквим форумом који куца као срце виртуелне оазе у лудилу које врви на нету.

Подели на овим сајтовима

kojih srba ?

ja sam " srb " pa ne mislim tako

zasto sve stavljas u isti kos ? 

зиби је више него добронамеран тим опажањем и у праву је кад каже да велика већина декларисаних верника појма нема о својој вери него лутају између умовања, гуруа и социјалних угођаја.

Подели на овим сајтовима

15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“

sve zavisi sta je autor hteo reci. neke recenice samo u zavisnosti od akcenta ili konteksta (niza misli) mogu biti potpuno razlicito znacene.

ako je kontekst ove recenice, koja je cinjenica rogobatno/brzopleto napisana, u akcentu na veri a ne na dobrim delima, i ako u tom smislu stoji ono "nisu potrebna" onda je ona teoloski potpuno ispravna.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

sve zavisi sta je autor hteo reci. neke recenice samo u zavisnosti od akcenta ili konteksta (niza misli) mogu biti potpuno razlicito znacene.

ako je kontekst ove recenice, koja je cinjenica rogobatno/brzopleto napisana, u akcentu na veri a ne na dobrim delima, i ako u tom smislu stoji ono "nisu potrebna" onda je ona teoloski potpuno ispravna.

у случају  реченице са акцентом на вјери, сматрам да би могло стајати овако: човјек се спашава вјером. само добра дјела нису довољна.

ако то није тако, реченицу :"Човјек се спасава само вјером, добра дјела нису потребна", можемо превести као - човјек се спашава само вјером, за то добра дјела нису потребна.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...