JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Митрополит црногорско-приморски Амфилохије о нашем преображавању себе Оно што ми можемо да урадимо јесте да се поправимо од данас.Да сваки од нас који се овдје налази данас обећа пред овим светимпразником, пред Христом који страда и који бива вођен на распеће, предовим гробом оца Јустина: "Господе! Мајко Божија! Свети архангелеГаврило! Свети оче Јустине! Од данас обећавам да гријех мој који имам усеби, био он тајни или јавни, ја ћу од данас да прекинем са њиме”! А колико гријехова имамо у себи! Онај који је маловјеран нека обећа данас пред овим светим празником и светимгробом: "Од данас, Господе, нећу више дозволити да дух маловјерјаовлада мојом душом, јер хоћу да и ја будем благовјесник твога спасења”. Aleksandra_A and Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Онај који има у себи зависти – а ко од нас нема зависти у себи? – нека обећа:"Господе, нећу више завист имати у себи. Завист је брата убила. Завистје братоубилачка. Завист је она која данас убија мој народ, нећу ја тајзли, опаки дух демонски да више носим у себи”. Онај који има гордости у себи, а сви имамо сваки на свој начин гордост,данас нека обећа: "Од данас, Господе, гледајући Твоје дуготрпљење иТвоје смирење и Твоје служење, јер си дошао не да Ти служе, него даслужиш и живот свој полажеш за ближње своје, данас ћу се потрудити да ија служим, да не тражим да ми служе него да служим и да се жртвујем заближње своје”. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Aj od ponedeljka.. :blink2: "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 suze suze suze dok ne umiju lice da osmeh bude sjajan. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 "Kada krenem da mijenjam druge samo se sjetim koliko je tesko promijeniti sebe." Ali uz vjeru u Hrista se sve moze...mi cak i ne osjetimo kada smo se preobrazili u neku bolju verziju sebe,ali osjete drugi oko nas,i ta nasa promjena koja je drugima vidljiva mijenja i njih same,jer kroz licni primjer preobrazenja mi mijenjamo i svoj mikrosvijet,mijenja se atmosfera u drustvu,preobrazivsi jedan dio sebe mi u drugima ne vidimo vise prijetnju,strah i zavist zato sto te stvari vise ne nosimo u sebi,a ono cega nemamo ne mozemo ni vidjeti u drugima. Aleksandra_A and javor је реаговао/ла на ово 2 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Aj sad svi da se ucutimo .smesko. .smesko. .smesko. . Radeci na sebi, pomazemo i bliznjima. Misao je dalekosezna kao sto govori o.Tadej. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Онога међу нама који није вјенчан, а можда иматаквих , од данас нека обећа Богу: "Под хитно идем послије Васкрса да севјенчам, нећу да живим у прљавштини блуда и нечистоте, него хоћу дапримим вијенце Божије на себе, да освештам заједнички живот мој самужем, са женом, да и дјеца која се рађају из нашег брака, буду изблагословеног коријена”. Онај који живи у некој прељуби – да не да Бог! – од данаспред Богом нека стане и нека се закуне: "Нећу, Господе, више страстиманижим од себе да робујем, хоћу само теби да служим”; нека данас обећа дапрељуба у срцу његовом неће се зачети, а поготово на дјело изаћи. Онајкоји живи у блуду био млађи или старији нека се закуне на овом светомгробу, и за овај свети празник: "Господе, Мајко Божија, Ти која сисветиња девичанства и чистоте, хоћу да припадам твоме друштву и твојојзаједници, да и ја носим то девичанство и ту чистоту у себи и у својојдуши”; и нека обећа, нек се закуне данас овдје, на овом светом гробу давише неће дозволити да га блуд одводи на њиве гријеха и на њиве гладикоје трују и које убијају чистоту и тијела и душе и из којих се рађајумноги остали гријеси и многе остале несреће. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Онај који је властољубив, било муж или жена, нека данас обећа: "Нећу више властољубљем да трујем своју душу”. Онај који је спреман чешће пута да падне у очајање, да обећа Господу: "Нећу,Господе, да будем у друштву Јуде издајника, који се раскаја и који падеу очајање и изгуби наду у тебе живога Бога. Нећу са њим да будем, негоћу да будем са пророцима твојим, са апостолима твојим, са мајком твојом,хоћу да будем са мојим оцем Јустином, са исповједником свеправославнимТихоном, Патријархом Руским. Хоћу са њима да будем, ако су они могли исмогли у много тежим приликама да издрже да претрпе да не изгубе својобраз и не падну у очајање хоћу и ја њиховим молитвама да се у томеутврдим”. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 И тако редом нека сваки погледа своју душу, и нека сваки погледа својживот, и нека стане пред лице Пресвете Дјеве и пред лице ГосподаДуготрпјељивог, пред његов часни крст и нека сваки од нас измјери својживот, свој и спољашњи живот и дјела своја, али првјенствено својунутрашњи живот, своје срце, своју душу, нека измјери том светом мјеромданашњих Благовјести и свих светих Божијих људи које данас прослављамо имјером Часног Крста који обухвата собом и небо, и земљу, и ширине, идубине, и висине, и у свјетлости Часног Крста, у свјетлости БлаговјестиБожије, у свјетлости лица тих светих Божијих људи обасјаних Христовомсвјетлошћу да измеримо свој живот и што год има у нама нечисто и прљавошто је одступило од Бога, што нас загађује, што нас одваја од заповјестиБожијих, што нас отуђује једне од других. Да се потрудимо сваки макарпо један гријех свој, од данас нека пред Богом обећа да ће искоријенити ито ће бити најбољи, најмоћнији, најснажнији наш отпор. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Aj od ponedeljka.. :blink2: па добро, није ни то тако далеко.... важно је да смо решили....и наравно што пре почети... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 ето нам и скоре прилике....сад ће ускршњи пост, па ћемо се сви помало потрудити.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 Човек у себи треба да васпитава љубав према служби Божијој испремност да буде Хришћанин сваког дана, сваког часа, у свимоколностима, са чежњом, са глађу за храмом и са радошћу због тога штосмо посланици Божији. Волети непријатеље, волети их не да би се избегла њихова мржња,него због тога да би их наша љубав обновила, учинила другачијима, необавезно Хришћанима по вери него људима у пуном смислу ове речи, јерчовек који мрзи и завиди, који је непријатељски расположен, није човек,он чак није ни на нивоу животиње, он је дивља звер. Наш задатак је, дасвојом способношћу да волимо баш таквом љубављу, обнављамо у другимаљудски лик. Заиста, Хришћани морају бити другачији људи. Наша отаџбина јеЦарство Божије. На земљи се налазимо као Божији посланици, наш живот је,по речима апостола Павла, Христом скривен у Богу, ми у потпуностиморамо бити погружени у тајну општења са Живим Богом, Који је и нашТворац, и наш Спаситељ, и наша Љубав, и наше Исцељење, и наша Радост, инаша Целовитост. И зато не треба ићи и говорити: „Ја сам Хришћанин!“ Неопходно је да човек, заиста, буде Хришћанин Митрополит Антоније Блум ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 19, 2015 Пријави Подели Написано Август 19, 2015 Преобразити себе значи исцелити се Сабрат Осторшке светиње, монах Арсеније (Јовановић), говорио је о данашњем празнику, Благовести, али и страдању које су Београђани поднели те 1941. године. "Где смо ми као људи да спречимо емитовање зла?" упитао се отац рекавши да имамо слободу да чинимо добро или зло. "Благовест је сусрет са Господом, а да бисмо то појмили срцем треба да се преобразимо", рекао је између осталог отац Арсеније. Било је речи и о св. (ави) Јустину ћелијском и врањском и св. Владики Николају охридском и жичком, који су, сваки на свој начин, грмели позивајући на покајање и ход ка Христу. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2015 Zadatak je Pravoslavlja - uzdizanje čoveka iz stanja pada, preobražaj starog u novog čoveka, kakav je Isus Hristos, tj. oboženje čoveka kroz Hrista. Kad ostvari glavni cilj, novi čovek postiže blaženstvo i poznanje istine, kao usputne plodove. Bez preobražaja čoveka, oni su nedostižni, pa su zato "plodovi" koje nude druga religiozna i mistična učenja, - koja ne priznaju uzročnoposledičnu iskvarenost i oštećenost čoveka, lažni i neistiniti. SVEŠTENIK VLADIMIR JELISEJE Tumaralo. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука