Jump to content

У Бога верујем али у ово не...

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 105
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Ne mozemo ocekivati od Boga da resava nase probleme, mozemo mu samo traziti pomoc i nadati se da ce mozda da nam pomogne."

Milosavljevicu, Vera...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Добих међу порукама, није битно ко је писао. Порука је одговор на ово:

https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346436097/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B5-r1177

Verujem u Boga sve nase praznike postujem i slavim slavu.Moja kuca je puna Ikona ..Ovo o ovome da je devojka progledala ne mogu da verujem ,a objasnicu i zasto kada sam se ja razbolela moja majka je klecala pred Ikonom Majke Bozje dan i noc ..Ja sama sam se molila i molim i molicu se Bogu ali nekog poboljsanja u mom zdrastvenom stanju i posle toliko godina nema ..

Које је ваше мишљење?

Dođu na Ostrog kod svetog Vasilija dve nepokretne devojke,jedna prohoda ,druga ne...

Pitaj Boga...

Подели на овим сајтовима

Можда би помогла моја искуства са Исцељењима; 

Седам година сам имао проблема са кичмом, док нисам заглавио месец ипо дана у кревет, тако да не могу ништа друго да радим сем да седим и лежим. Св. Писмо сам узео да читам из досаде. Мада плашио сам се да почнем да читам Св. Писмо, веровао са људима који кажу да је та књига опасна и да може да учини да човек полуди и да скрене с пута. Све сам мислио; пажљиво ћу ја то, водићу рачуна да не будем преварен. Читајући Св. Писмо примето сам да нам се често поручује Радујте се и будите храбри. У то време допадне ми и неки текст који говори о томе да су наша расположења узрок свих наших болести и да тај доњи део кичме указује на осећај да немамо животну подршку за све наше планове. Дође идеја у мој ум да су бриге које су ме притискале претходних година а и моји велики и недостижни планови узрок моје болести. За овакве идеје сам после разумео да су начин на који Бог разговара са искреним верником. Главно, разумео сам да су бриге извор сталне туге у мом животу и да морам да почнем да се радујем, значи уништавам све планове и почињем да живим по Божјој вољи,живот пун радости. Убрзо сам открио да је свет око нас испуњен стварима којима човек може да се радује; птице, животиње цвеће, деца...тужан и забринут све то не примећује. Кад сам одбацивао своје велике планове који су му реметили живот сећам се да сам мислио: ко ће ову моју децу да негује ако се ја не дигнем из кревета,боље да им зарађујем сваки дан по мало негода остану без родитеља који ће се старати да имају за живот. Од тада је прошло дванаест година, Водим рачуна да сам увек радостан и немам здравствених проблема које радошћу не могу да решим. И увек кад искрсне нека болест ја се осврнем на себе и видим да се не радујем довољно, чак и кад је прехлада у питању. Људи као изговор да се не радују кажу: како да се радујем кад видиш какав је живот и чиме сам окружен? међутим коме је стало до живота и здравља нађе начин и разлог да се радује поред свега што му се десило. То се зове прихватање Божје воље.

Наше болести су ту да нам укау да грешимо, и било би глупо да нас бог Исцели а да нам не укаже у чему грешимо. Мој савет је да девојка која ели исцељење обрати пажњу на то шта је то што треба да научи. да извиди кје су то мисли које доносе лоша осећања и болест у њен живот и кад то разуме Бог ће је исцелити. Биће научена и исцељена, Немој да је плаши тежина болести, Богу је све могуће, а она нек учини оно што је у њеној моћи.

Ово је одлично, има једна књига, зове се "Предај све у руке Божије и живи радујући се", та књига је доста утицала на мој начин живота, али се ипак никада нисам у тој мјери успио предати у руке Богу као ти. Бар сам схватио, да све моје жеље и сремљења ка спасењу, на крају увијек изгледају као да сам се копрцао из Божијих руку и плану спасења мога. Даће Бог, биће боље, да се смирим и престанем се "спасавати".  :)

Подели на овим сајтовима

Upoznao sam coveka koji mi je pricao da je u Boga oduvek verovao. Kad  se tesko razboleo mnogo se molio za svoje zdravlje. Zdravlje nije dobio, mada mu se molitva toliko osladila, da pristaje da ceo svoj vek ostane bolestan, samo da molitvu ne izgubi.Ima snazan osecaj Bozjeg prisustva u svom zivotu. 

Vera je upravo to: beskrajno poverenje u Boga i njegovo promisljanje o nama, s jedne strane i nezasita zelja da se bude u zajednici s njim po svaku cenu, s druge....

Подели на овим сајтовима

Бог некада не испуни молитве за здравље из разлога што човјеку нису на духовну корист. Тако је било у мом случају.

Имао сам одређених проблема и са тврдом вјером сам молио Бога да ми учини да оздравим, међутим то се није десило.

Нисам изгубио вјеру, јер сам знао да Га има, само не жели то да ми испуни. Почео сам се срдити на њега и постао сам огорчен, јер може то да учини кад хоће, и то је за Њега ништа, а за мене је све, али неће. У свом бијесу сам говорио - да, Бога несумљиво има, али није добар, - Можеш ме повриједити али ме не можеш изненадити. ( Боже опрости ).

И прошло је од тада петнаестак година, мој се живот почео смиривати и приближавати Богу, и узде више нису биле потребне.

Научио сам се живјети са болешћу и био сам навикнут, да више на њу нисам ни обраћао пажњу. Тада ми је један монах учинио својом молитвом да оздравим иако то нисам ни тражио од њега нити му спомињао. А Бог ми је дао разум да премотам филм и да разумијем и схватим да ми је та болест била узда која ме је држала у мом крање немирном животу на жици, да ипак не пређем једну границу одакле се не би могао вратити. И хвала Му што ми није онда испунио жељу, јер данас сигурно не би био овдје гдје сам сада овако срећан. Ми често тражимо нешто што нашем уму не изгледа лоше, али Бог кроз своју премудрост зна да ли би смо ми то искористили на добро или зло, и зато нас ускраћује у неким стварима, за наше добро, па макар то било и здравље. Он једностано не може да учини ништа на нашу штету, иако ми то очајнички тражили.

Нека је воља Божија до вијека!

Подели на овим сајтовима

.......није битно ко је писао.......

........Које је ваше мишљење?

Како ово није хипотетичка ситуација већ се ради о нашој сестри у Христу,заиста бих волела да се упознамо пре него се усудим и једно словце да зуцнем.

Ето .......то је моје мишљење     4869

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Знате како бива? дате човеку парче колача а он узме све и од тога ништа.

Пре свега ради се о равотежи између црног и белог, дан и ноћ, строг и добар...

све су то равнотеже које треба да се поштују.. тако и наша планета која има равнотежу, и даје способност да опстанемо.

ако сте првише лоши - неваља те

ако сте превише добри - опет неваљате

значи равнотежа молитве.

Нису сви људи истини и молитве и бибљију свате буквално поједини људи,  морамо да доведемо равнотежу схватања

Молитве и бибљије.

Кад је моја мама била трудна, доктори нису могли да утврде пол у раним фазама трудноће јер је немогуће наког изврсног времен док се плод мало не развије.. и само сам реко боже нека буде сестра то јест волео сам да имам сестру и тако било и добио сам сестру... али ја нисам се моли као паченик, већ молитва у одређено време...

јер кад претерујемо то је исто као кад вућемо неког за рукав на силу за помоћ.

(Пробајте да се храните са воћем поврћем)

(неким људима које најомиљинија храна и нашкоди а да она крана коју баш и не вољи и баш та и одговара!)

Пробај те да избаците све иконе и оставите једну једину и да славите једну славу која вама најважнија а остаље славе да поштујете...

једна поука само која треба да се разуме, а не наређење...

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Бог некада не испуни молитве за здравље из разлога што човјеку нису на духовну корист. Тако је било у мом случају.

Имао сам одређених проблема и са тврдом вјером сам молио Бога да ми учини да оздравим, међутим то се није десило.

Нисам изгубио вјеру, јер сам знао да Га има, само не жели то да ми испуни. Почео сам се срдити на њега и постао сам огорчен, јер може то да учини кад хоће, и то је за Њега ништа, а за мене је све, али неће. У свом бијесу сам говорио - да, Бога несумљиво има, али није добар, - Можеш ме повриједити али ме не можеш изненадити. ( Боже опрости ).

И прошло је од тада петнаестак година, мој се живот почео смиривати и приближавати Богу, и узде више нису биле потребне.

Научио сам се живјети са болешћу и био сам навикнут, да више на њу нисам ни обраћао пажњу. Тада ми је један монах учинио својом молитвом да оздравим иако то нисам ни тражио од њега нити му спомињао. А Бог ми је дао разум да премотам филм и да разумијем и схватим да ми је та болест била узда која ме је држала у мом крање немирном животу на жици, да ипак не пређем једну границу одакле се не би могао вратити. И хвала Му што ми није онда испунио жељу, јер данас сигурно не би био овдје гдје сам сада овако срећан. Ми често тражимо нешто што нашем уму не изгледа лоше, али Бог кроз своју премудрост зна да ли би смо ми то искористили на добро или зло, и зато нас ускраћује у неким стварима, за наше добро, па макар то било и здравље. Он једностано не може да учини ништа на нашу штету, иако ми то очајнички тражили.

Нека је воља Божија до вијека!

Управо то, кад је флаша воде пуна до врха неће бити попијена, кад је упола пуна попиће се све!

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Добих међу порукама, није битно ко је писао. Порука је одговор на ово:

https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346436097/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B5-r1177

Verujem u Boga sve nase praznike postujem i slavim slavu.Moja kuca je puna Ikona ..Ovo o ovome da je devojka progledala ne mogu da verujem ,a objasnicu i zasto kada sam se ja razbolela moja majka je klecala pred Ikonom Majke Bozje dan i noc ..Ja sama sam se molila i molim i molicu se Bogu ali nekog poboljsanja u mom zdrastvenom stanju i posle toliko godina nema ..

Које је ваше мишљење?

Bog nigde sa nama nije potpisao ugovor o bilo cemu.

On je Roditelj, i neuporedivo bolje zna sta je za nas u datom momentu najbolje.

Zato nekad biva, a nekad ne biva iscelenja telesnih bolesti.

Bog vidi nasu dusu kao otvorenu knjigu, i - kao sto i Jevandjelje na mnogo mesta lepo govori o tome - pre svega mu je cilj da zaleci nasu obolelu i izranavljenu dusu, pa onda sve ostalo.

I ja sam ga molio da mi dete rodjeno sa srcanom manom prezivi i ozdravi, pa ipak nije prezivelo, a On sam zna najbolje zasto.

Nakon toga, mogu da kazem - bez lazne skromnosti - da se moje poverenje u Njega samo jos znatno uvecalo.

Inace, tvrdnja ove osobe da veruje u Boga, a da pritom, iz ociglednog jeda i ljutnje, ne veruje u Njegovu premudrost i besprekornu volju, je prosto apsurd, oksimoron - sama je sebi protivrecna...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dajte Vi meni Boga koji će svaku moju želju da ispunjava, pa ćete da vidite koliki sam vernik...elem, mislim da suviše često i olako prelazimo preko onog: "Da bude volja Tvoja".

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...