Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Препоручујем предавање митрополита Зизијуласа "Болест и лечење у православној теологији". Има ли то негде? Ignjatije, Иринеј and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjana Mikovic Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Treba imati vere,a sam Gospod Bog zna zašto je to tako.Treba pročitati knjigu "Bolest Božija poseta". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Чист недостатак вере типа то може да се деси другоме мени не. Сећам се негде на почетку након крштења и ја сам очекивала исцељење.А онда временом прихватим стање на терену и кренем да примећујем мале ствари, мале радости. У једном разговору са црквењаком сазнам да је боље молити се за друге(не бити себичан у молитви).Понекад и жртва добро дође. Никад не очајавати... мирођија, zuti car, YOKA and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
РадиоКамчатка Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 "А Господ рече Сотони: ево ти га у руке; али му душу чувај. И Сотона отиде од Господа, и удари Јова злијем приштем од пете до тјемена, Те он узе цријеп па се стругаше, и сјеђаше у пепелу. И рече му жена: хоћеш ли се још држати доброте своје? Благослови Бога, па умри, А он јој рече: говориш као луда жена; добро смо примали од Бога, а злазар нећемо примати? Уза све то не сагријеши Јов уснама својим." Јов, 2,6 Драгана Милошевић, DYNABLASTER, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горан Недељковић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Људи-парохијани најчешће долазе за молитве код надлежног свештеника само у погледу кад их снађе нека љута невоља, а по прочитаној молитви од Господа очекују да се одмах деси чудо. Сви они говоре како су верници, како поштују Крсну славу, кад год прођу поред Цркве прекрсте се, уђу у Цркву да упале свећу... али, треба их упитати да ли одлазе на Евхаристију, да ли се причешћују. Ако су немоћни да присуствују Литургији да ли долази свештеник у породични дом, да ли су чули речи молитве "Господе, знам да нисам достојан да под кров мој уђеш, у дом душе моје, јер је сва пуста и разваљена, и нема у мени места достојног где би Ти главу склонио. Али пошто хоћеш да будеш са мном ја Ти приступам уздајући се у Твоје милосрђе. Заповеди да отворим двери својих недостојних уста, да бих се Тобом нахранио. Уђи у мене, и очисти ме од сваке телесне и душевне нечистоте... Ако је потребно свештеници ће обавити и Свету тајни јелоосвећења. “Болује ли ко међу вама? Нека дозове црквене старешине, па нека се помоле над њим и помажу га уљем у име Господње. И молитва вере спашће болесника, и Господ ће га подићи; ако је и учинио грехе, биће му опроштено.” (Јаковљева 5; 14, 15). Али, за све је потребна јака вера, није довољно говорити "Ја верујем, ја сам верник!" Недостатак вере доводи до разочарења, а редовни чланови Црквене заједнице на Литургији слушалући Јеванђеље имају пуно примера излечења болесних. Сви су они имали јаку веру, и нису посустали, нису се разочарали, кад им се Господ није обратио на њихов први вапај Њему, иако је знао за њихове патње, него је баш хтео да види колико је чврста њихова вера у Њега као Сина Божијег. Ван Цркве нема спасења! Бојан Басарин, ПЧЕЛИЦА, Nada Galic and 16 осталих је реаговао/ла на ово 19 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 "А Господ рече Сотони: ево ти га у руке; али му душу чувај. И Сотона отиде од Господа, и удари Јова злијем приштем од пете до тјемена, Те он узе цријеп па се стругаше, и сјеђаше у пепелу. И рече му жена: хоћеш ли се још држати доброте своје? Благослови Бога, па умри, А он јој рече: говориш као луда жена; добро смо примали од Бога, а зла зар нећемо примати? Уза све то не сагријеши Јов уснама својим." Јов, 2,6 И све је то послужило Јову ,његовима а и нама за спасење душе. nana је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Слепац је све јаче викао: Господе помилуј ме! док су га други ућуткивали. Иринеј and emilija је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 И све је то послужило Јову ,његовима а и нама за спасење душе. kojim njegovima? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 @@Sir Oliver, Упс извињавам се ,а можда су и њихове душе спашене мислим на децу. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Eh, ne znam; kao mala sam bila prilično lošeg zdravlja, ali nekako mislim da me je to naučilo kako da čuvam samu sebe od mnogih iskušenja: pošto sam prilično bila impulsivna kao tinejdžer, a kretala sam se u problematičnom društvu, i uzimajući u obzir genetsku dispoziciju , verujem da bih imala problema sa alkoholom i drogom, da nisam bila ograničena svojim zdravstvenim stanjima. Mada, ja lično ne vidim to kao neku čvrstu kauzalnost, kada gledam pragmatično, u svakodnevnom životu, prosto ne posmatram stvari tako; to je samo jedna od stvari koje je bolest/stanje donela, ali iskreno, potrebno je mnogo vremena da čovek promeni perspektivu... Срђан Шијакињић and emilija је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 * Има болести на чије исцељење Господ ставља забрану,када види да је болест за спасење потребнија од здравља * Бол увек привлачи поглед Божији мирођија, emilija, Resistance is futile and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 @@Sir Oliver, Упс извињавам се ,а можда су и њихове душе спашене мислим на децу. Njegovi su što bi se reklo kolateralna šteta u ovoj priči koja ima tako neobičan hepiend, vidi se da nijedan rus nije piso bibliju... Срђан Шијакињић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Света Матрона Московска https://www.pouke.org/forum/topic/22963-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%99%D0%B8/#entry765324 obi-wan, emilija, Nada Galic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
radoje Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ja smatram da ne bi trebalo pričati o isceljenjima i čudima koja nam Bog podari...to bi trebalo da se shvati kao sveta tajna izmedju pojedinca i Boga.... jer čuda ne treba da se koriste za reklamiranje vere...svako od nas je dobio jedno jako bitno pravo rođenjem..a to je slobodna volja...Ja imam pravo da verujem i to je nemoguće oduzeti ljudima...ako imamo bilo kakvu vrstu moći ljude mozemo naterati da kazu ili urade bilo šta ali ne mozemo ni na koji nacin promeniti njihovu ćud to jest njihove misli i osecaje.... мирођија and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Mislim da se previse ljudi oslanjuj i veruju u Boga i nadi da ce da im se desi neko cudo, kada ih napuste sve nade. Ja iskreno imam skepticizam prema devojci koja je progledala, ali nemam skepticizam u moc Boziju da ucini cudo. Tako da imam skepticizam da je mozda bas Bog to uradio ali mi je otvorena mogucnost da on to moze da uradi i da je možda on baš odgovoran za to. I iskreno se razmisljam da je to zdrav stav. Ne mozemo ocekivati od Boga da resava nase probleme, mozemo mu samo traziti pomoc i nadati se da ce mozda da nam pomogne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука