Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Sad vam malo pootkrijem i kako bi mogao izgledati budući papa. Mogao bi biti i sa papinskom bradom, ovakav: Sean Cardinal O'Malley, OFMCap nadbiskup Bostona, USA, jedan od kandidata u užem krugu Opravoslavljujemo se, šta kažete? Dakle franjevac kapucin, što je vidjet iz mantije, habita i iz kapucinske vizaže. Срђан Шијакињић and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Није проблем у канонском питању Филиоквеа - римокатолици су га једнострано увели и сада то увиђају и признају грешку. Него је проблем у богословском схватању Филиоквеа. Ту морамо да водимо дијалог и да разрешимо проблем. Филиокве није по себи погрешно учење, него је погрешно протумачено и погрешно примењено код римокатолика. Ma pusti more sad filioque, narodu je to sve isto, pravoslavni filioque ili nekakav drugi, kad nijedno nije vidjet. Al ovakav papa s bradom, e to bi bilo već nešto! Hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Kad smo već kod tih brada ovdjje možete vidjeti kako su izgledali katolički misionari prije necijelih 200 godina, u 19. vijeku i koliko ih jer bilo bradatih. Inače katolički monasi i sveštenici se u većoj mjeri počinju brijati tek sa širenjem te male čudesne spravice pod nazivom "žilet" tj. u 19. vijeku. Ali na primjer benediktini i još neki monasi i monaški redovi su se izbrijavali još pd srednjeg vijeka britvama naravno, ne žiletima. No, bilo je i među njima bradatih, bilo je važno izbrijavati tonzuri, taj gore krug na glavi, monaški postrig, a bradu kako je ko htio i stigao: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.178937755496179.45632.100001398685252&type=3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Pokažem vam i tog za kojeg si mislim da bi mogao postati vrlo vjerovatno papom. Prošli put sam pogodio da će biti izabran kardinal Ratzinger, možda se strefim u ovaj put, ko zna. Istina nije on mojim ličnim favoritom, ja imam neke druge kandidate ali malo je vjerovatno da će neko od njih biti izabran. U svakom slučaju je pun energije što reče vladika +Grigorije da očekuje nekog takvog ali ima ponekud drugačije i dosta čudne nazore na ekumenizam, ako postane papom, uvidite to sami. Svi ćemo se imat na šta tješit: što kažu Česi: potješ pan Buh. His Eminence Raymond Cardinal Burke Visits Clear Creek Monastery in Oklahom http://youtu.be/zcOTkbhlEIg His Eminence Raymond Cardinal Burke Visits Clear Creek Monastery in the Diocese of Tulsa, Oklahoma and celebrates Mass Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ah, šta napisa o. Libor Halik, taj pravoslavni sveštenik iz Brna, tamo na moj video na Gloriji štio sam ga ja postavio: Do kad bude Benedikt XVI na živvotu, onda do 28.02.2013. je i dalje papom i može još svoju jučerašnju odluku promjenizi i nastaviti biti papom. Onda pričekajmo i pratimo, šta će se do tada desiti u katoličkoj Crkvi, posebno u Vatikanu. Moj komentar: To bu bio zanimljiv preokret dostojan najnapetijih holivudsjkih trilera. Ovdje možete vidjet taj video i komentar o. Halika, no, tamo je na češkom - imate ga gore prevedenog. http://cs.gloria.tv/?media=398628 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ovako će to s tim biti: Andělé a démoni (2009) - trailer http://youtu.be/-y-neKZxkpE Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Tridentinci i sedevakantisti si to misle već odonda (June 29. 2008.) kad je s ekumenskim patrijarhom +Vartolomejem I recitirao Credo bez filioque, baš zato su od tada i postali većina njih sedevakantistima: Benedict XVI reciting the Nicene Creed without the Filioque clause http://youtu.be/G1wkQ37KvWM . Alo bre...ko je njemu dao pravo da izostavi filiokve? Sad bi trebali namerno mi da ih uvedemo! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Мирчетић Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Било би то заиста дивно кад би наше Владике бринуле о свом свештенству и народу, а не о Папи. Ми имамо своју Цркву и веру, Господ никога не одбија од себе, ми смо ти који одступамо од њега. И гле, ето нам новог искушења - Папа би да се повуче, штап и шаргарепа се тек назиру, а иза шаргарепе већ је подугачак ред. Не заводите народ екуменизмом. Вера није демократија нити договор, вера НИЈЕ култура, вера није растегљива ни прилагодљива, вера нису ни паре верника, ни црни аутомобили. Вера је пут Спасења, Дар добијен, а незаслужен. Пречица нема, путем ће се или проћи или погинути на странпутици. Владика Григорије има довољно душа о чијем спасењу треба да брине, за Папу је ''надлежан'' неко други. А ми остали за почетак, свако своју душу да осветли, а не да ''гледамо чега има преко плота''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Није проблем у канонском питању Филиоквеа - римокатолици су га једнострано увели и сада то увиђају и признају грешку. Него је проблем у богословском схватању Филиоквеа. Ту морамо да водимо дијалог и да разрешимо проблем. Филиокве није по себи погрешно учење, него је погрешно протумачено и погрешно примењено код римокатолика. Jeste pogresno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Једног дана ће папа бити наш човек. Resio si da ga obratis? gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Jeste pogresno... Јесте погрешно, али није по себи погрешно, те две ствари треба разликовати, ако хоћеш да се бавиш овим стварима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Није проблем у канонском питању Филиоквеа - римокатолици су га једнострано увели и сада то увиђају и признају грешку. Него је проблем у богословском схватању Филиоквеа. Ту морамо да водимо дијалог и да разрешимо проблем. Филиокве није по себи погрешно учење, него је погрешно протумачено и погрешно примењено код римокатолика. Јесте погрешно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Филиокве је погрешан у контексту теологије (не и икономије) и самим тим му нема места у Символу вере. Римокатолици су га примењивали у контексту теологије. Оно што је добро јесте да је Папа Бенедикт изговарао Символ вере без тог додатка, јер је верујем схватио у чему је проблем. Ако није то, онда је само што би рекли неки "лукави латин" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ако није то, онда је само што би рекли неки "лукави латин" "Ако неће брег Мухамеду, хоће Мухамед брегу". 301 Али Мухамед остаје Мухамед, а брег остаје брег..... .mislise. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ово је врло паметно што је Бенедикт урадио. Треба одговрне позиције оставити мало млађим, а ипак искусним главама. Штета је што се код нас држе неког бедастог правила да епископ мораш бити док си жив. Св. Сава је исто напустио трон за живота и препустио га млађем, не знам куд се то изгубило. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука