Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 @@milutin97, Ах... шта све написасте. Заправо, да ли сте и Ви у СПЦ? Идете ли Ви уопште у Цркву? Пошто сте ме поменули са мојим именом, могли сте и сами да се представите са Вашим, али ваљда је лакше бранити веру када се човек сакрије. и погледајте ипак једно предавање: Јадранка-Дервента and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ja verujem u HRistosa ne u Putina.... tako da ... A hriscanska ljubav... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest јереј Александар Нишевић Написано Фебруар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Да ли сам добро разумео? Неко је поставио лажну фотографију и објаву да је била молитва са римокатолицима у манастиру Житомислићу? Ако је то лаж онда они који су то поставили нека анатема буду,али исто тако ако је то истина онда они који то раде су исто тако анатема. А сви моји душе брижници се брину да мој епископ зна сваки мој корак. Па и овај. Он не служи са свима њима, не гости се и не посећује. Мени то говори да онда и он размишља као и сам што о томе мислим. Видите дошао сам из Хрватске овим ратом протеран. Отац ми је такође свештеник где је већи део своје службе провео са онима друге вероисповести и никада нисам имао лош осећај нити смо били у не пријатељству ни са једним римокатоличким свештеником нити верником. Немам то ни данас али ми на памет не пада ни тада ни сада да се молитвено стапамо у једно на начин који то видим да се ради. Све оне који Православље препознају као пут спасења никада не одбацујем. Све ово видим једнако као и у тешким моментима Руске Православне Цркве која је имала двојак став о суживоту са комунистичком бољшевичком државом. Шта би било да тада није било кат акомбне Руске цркве која је љубављу, вером и молитвама одржала баш оно нај светије за једну Цркву а то је јединство. Нисам ни зван ни позван да судим било коме за било какву кривицу и то не радим. Нисам осудио никога и нећу. Али исто тако себе, своју породицу,духовну децу и паству ћу учити и даље да нема јединства нигде даље сем у Православљу, ко се ту пронађе пашу ће наћи све даље је далеко од добра! Браћо и сестре нисам теолошки научник и немам знање никакво само сам мали ништи сеоски попић,и зато ништа интелектом не знам, шупаљ сам као црквено звоно! Али ми је вера јака да све у души својој разумем. Баш онако као што ми је ђед разумео и Божанском мудрошћу саветовао. То је браћо моја, моје знање, моје поимање и сва моја теологија. Сви ви сте овде у том делу јачи од мене ,бољи од мене, слаб сам ја на свему томе што ви много боље знате. Али ми осећаје вере прађедоске и мудрости њихове ничим избити не можете. Таквог општења и су живота са римокатолицима нема нити ће га икада бити док ме има и док сам жив. Па макар последњи као такав био у Цркви Христовој. Па макар и цео сабор рекао има се тако са њима живети можете ме једино убити али ни тада тако са њима бити нећу.Амин! Ја реко душу своју спасох, а ви како мислите тако радите нека Господ суди и мени и Вама! Од мене вам просто било! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 @, Али не одговористе на питање које може да Вам свако постави јер ви јавно пишете. Свака част за Вашу веру и за све што чините, То нико није ни спорио. Причамо о конкретним стварима. Али, наравно, дугачким текстовима који ништа не кажу Ви не одговарате на питање које је постављено. Наравно, нико Вас не присиљава да одговорите. али нико није ни слеп ни глув, ни луд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ви сте потпуно изгубили компас од толиког филозофирања. Какво је овде теолошко знање потребно да се препозна СВЕЈЕРЕС. Ако сад и не служе Литургију са неправославнима све убрзано иде ка томе. Колко се ја сећам један од великих Грчих стараца није имао никакво теолошко образовање па то вама не смета да објављујете његове текстове. Potrebno je zaista veliko obrazovanje,apsolutni nedostatak etnofiletizma ,konstantan rad na sebi i sazrevanje kao ličnosti . Драгана Милошевић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 A hriscanska ljubav... A sta ce mi putin sa balochetom na kom pise "Volim Srbiju" u pravoslavnoj grupi? Ili josh gore praveljenje nekog poredjenja izmedju Mladica Karadzica i Seselja sa "svetom trojicom" praveci od njih neku "svetu srpsku trojicu" kako je ona slika pokazala. To je brate za mene skrnavljenje. Јефимија Крунић, Милан Ракић, Иван 123 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Браћо и сестре нисам теолошки научник и немам знање никакво само сам мали ништи сеоски попић,и зато ништа интелектом не знам, шупаљ сам као црквено звоно! Oče,ima onih koji su sasvim suprotno do toga,zašto onda ne pustimo njih da nam razjasne stvari? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milutin97 Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Oče,ima onih koji su sasvim suprotno do toga,zašto onda ne pustimo njih da nam razjasne stvari? Па не знам ко ће да нам објасни отац Иван или можда неки духовни аристократа.Пошто изгледа ви овде мислите да сте непогрешиви по питањима вере,сачувај Боже, ко папа. Ваљда је постојала теологија и пре вас па се нешто и тад учило,додуше мало другачије него сад. Тад се учила теологија а сад филоЗофија Ал срећом ја сам из тих прошлих времена па знам да мислим, а чула сам и за подвиг, па покајање ,па исповест и све то тако назадно и ретроградно . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Sestro,a vi nama zameriste na gubitku kompasa Svako vam dobro Па не знам ко ће да нам објасни отац Иван или можда неки духовни аристократа.Пошто изгледа ви овде мислите да сте непогрешиви по питањима вере,сачувај Боже, ко папа. Ваљда је постојала теологија и пре вас па се нешто и тад учило,додуше мало другачије него сад. Тад се учила теологија а сад филоЗофија Ал срећом ја сам из тих прошлих времена па знам да мислим, а чула сам и за подвиг, па покајање ,па исповест и све то тако назадно и ретроградно . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ова тема је за кључ. И за брисање. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Zašto pod ključ!! Ima nas novih koji želimo prići veri, a ovakva pitanja nam se čine ključnim. [ključ-ključnim] + bolan je osećaj da neki ¸rskolnik¸(!?) u ovoj temi pomiruje i u isti front stavlja ¸iskrene vernike¸(!?) i ¸ateiste¸ (!?) [Za neke gornje termine idu one znake bar dok sebi ne nađem jasne odgovore ...] [sada imam samo utisak koji ću zapisati ... a kad saznam pročitaću ga ponovo ... da vidim je li mi je osećaju varovati]. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Нек буде неко време закључана, а онима који су тек стигли топло препоручујем подфорум православље за почетнике или молитвеник.Нема смисла да говорите да смо аристократе или да мрзимо некога. Оливера Г. and antics је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 1, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Нема разлога да буде закључана. Ова тема је јасно показала шта јој је циљ и она свој циљ испуњује. Нема разлога за било каквим вређањем и ad homminem нападима. Дакле, обратите пажњу на писања појединих људи који овде долазе са циљем да правдају расколнике. Ја у вези о. Нишевића нисам добио конкретан и директан одговор. Напротив, дотични отац поставља и даље линкове ка расколничким сајтовима (а нигде линка ка сајту СПЦ и ако живи у парохији која прпада СПЦ), што довољно говори о чему се ради. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Позив Папе старацима Пајсију и ПорфиријуСтарац ПајсијеСтарац ПорфиријеПозив ПапеAмерички професор је пренео православном свештенику папину жељу да позове старце Пајсија и Порфирија у Ватикан.Одговор обојице је био следећи:"Не, не можемо да идемо. Јер римокатоличка црква и папа нису спремни.. Они имају веома много егоизма. Они не само да желе да нас потчине, али и не верују да имамо истину. Нема потребе да идемо. Боље би помогли ситуацији нашим молитвама. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest јереј Александар Нишевић Написано Март 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 4, 2013 Мудри човече оче драги Иване. Вероватно и овај горњи текст говори о свему. Мислим на одговор два диван старца оца Пајсија и оца Порфирија. Пошто и даље безобзирно и безобразно пренебегавате мој јасан одговор још једном ћу рећи јасно и не двосмислено. НЕ ИНТЕРЕСУЈЕМЕ КО ЈЕ ЛИНК ПОСТАИО, ИНТЕРЕСУЈЕМЕ САМО И ЈЕДИНО ШТА ЈЕ ПОСТАВИО! А ОВДЕ ЈЕ ПРИЧА О ЕКУМЕНИЗМУ КОЈИ ЈЕ ЗА МЕНЕ АНАТЕМА И КОГА СЕ ГРОЗИМ.ПА ДА СВЕ И ЈЕДАН ВЛАДИКА КАЖЕ ДА ЈЕ ТО ДОБРО СА ЦЕЛОКУПНИМ САБОРОМ АРХИЈЕРЕЈА ВАСЕЉЕНСКИХ НЕ БИХ И НЕЋУ НИКАДА ПРИХВАТИТИ ТАКВУ ОДЛУКУ. АНАТЕМА И ЕКУМЕНИЗМУ И СВИМ ЕКУМЕНИСТИМА!!!!!!!!!!!!!!!!! Имали оче и даље ишта не јасно? Од самог почетка пишем отворено јасно и искрено! А ви и даље само једно те једно зашто сам проследио линк ( па онда ружне речи) организације коју није признала СПЦ. Шта ме брига за то! Једино што ме брига и што је мој порив јесте јасно изјашњавање против ЕКУМЕНИСТИЧКЕ ЈЕРЕСИ и СВЕЈЕРЕСИ и СВЕ ЗЛА! И ако је то мој грех онда нека буде. Секунде једне се не кајем због тога. Па шта год ко о томе мислио нека мисли. А што се тиче осталога као и свега у животу рећи ћу само једно: БОГ УВЕК ИМА ЗАДЊУ РЕЧ!!!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука