Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

• 1 month later...
  • Одговори 412
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Додатно можете пробати ово: у теглу од литар сипате 1/3 соде бикарбоне и једну трећину изворске или прокуване воде. оставите преко ноћи, добро промешате и процедите кроз густу салвету. додате још 1/3 алкохола у све то. Ко хоће може пар капи неког етеричног уља ради мириса, али не мора.   То вам је природни дезодоранс,. Прскајте завесе, намештај после пушачких посета, патике, тело итд. Ради боље од било какве куповне хемије!

Jedino što kad ispari voda ostaju fleke od sode bikarbone, kao kamenac. Jeste da se skida lako, ali ne bih baš prskao nameštaj time.

Подели на овим сајтовима

Јел Црква забранила пушење?

Jeste.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Šta mislite, u kojoj državi se najviše puši (broj cigareta po glavi stanovnika)?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_cigarette_consumption_per_capita

Занимљиво да у првих 20 земаља, њих 13 су биле у бившем комунистичком лагеру (9 од 10 у топ 10), а од првих 10, чак 9 су земље са словенским становништвом, уз Грчку. 

Немам никакву поенту, само су ми се подаци учинили занимљивим. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

jok more... :)

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

ostaviti cigarete je lako, posto je narod pusacki, nemoguce, cak deca puse od 13g, puse misleci da ubijaju dosadu, ili odmaraju dusu, a sasvim suprotno od toga.

Smrdi vam iz usta(nerazumem kako se ljubite sa zenom, ili devojkom), lome vam se zube, unistavate pluca, tesko disete, za taj novac mozete kupiti kucu iz snova i auto.

da podsetim da ne bezimo od realnosti, kad vam pluca ne dodju do cistog vazduha stvaram vam se rak za samo 2 sata, jer je telo pametno stiti celije u organizmu, pa samim tim stvara rak.

Kafu izbegavajte kao i cigare ne lizite i pusite to djubre.

kad dobijete neku zajebanciju kao sto je rak ondak kuku lele majko.

Kao sto kaze Patrijah Pavle: on pusi, ali kad prekine da pusi, strah ga da uzdise cist vazduh pa ponovo zapali. Cigarete su laka droga, pa ondak trazi i sve jace i jace...

Drzavi vopste nije bitno dal se vi trujete, njima bitno da zarade Na cigarete i Kafu i ako znaju da je cigarete i kafa stetni.

Cigarete ubile više ljudi nego oba svjetska rata

cigarete-1024x640.jpg

Poznato je da su ratovi i etnički sukobi u 20. stoljeću u cijelom svijetu odnijeli veliki broj žrtava, ali je manje poznato da je konzumiranje cigareta izazvalo veći broj ljudskih žrtava od svih ratova u prošlom stoljeću.

Iako je teško doći do preciznih podataka, dosadašnja istraživanja su pokazala da su ratovi i razne bolesti dva najveća uzročnika smrti u svijetu.

Cigarete su odnijele više života nego Prvi i Drugi svjetski rat zajedno. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije, cigarete su izazvale smrt 100 miliona osoba tokom 20. stoljeća.

S druge strane, istraživanja su pokazala da je u Prvom svjetskom ratu ubijeno između 8,5 i 16,5 miliona osoba uključujući civile i vojne žrtve rata, dok je je u Drugom svjetskom ratu ubijeno između 40 i 72 miliona osoba.

Studije upozoravaju da bi sličan trend konzumiranja cigareta u svijetu u 21. stoljeću mogao da uzrokuje smrt milijardu ljudi.

http://www.exluziv.info/cigarete-ubile-vise-ljudi-nego-oba-svjetska-rata/

sastav_cigarete.gif

2313.pluca_2D00_pusaca.jpg

ostavi-cigarete.jpg

cigarete.jpg

http://www.kurir-info.rs/poroci-ubijaju-lepotu-clanak-121376

pusenjeubija-300x213.jpg

pusenje.jpg

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Истинска борба са ђаволом...пушење укида слободну вољу и живот...два најважнија дара од Бога...

Подели на овим сајтовима

Пушим, нажалост. 
Тешко је јер је дуван ствар навике. 
Ево, рецимо, ја, навикао сам да ујутро уз кафу испљугам бар једну цигару (кафа ми не легне и јутро ми не започне лепо ако то не урадим), кад разговарам са другарима о неким озбиљним темама имам навику да палим пљугу, после ручка обавезно пљуга, када се изнервирам - пљуга, кад изађем у град да се провеселим и попијем по коју оопет пљугице...
Потреба, навика, ни сам не знам шта је... али тешко ми је себе замислити да више никад не запалим то зло, а волео бих...   

Подели на овим сајтовима

Пушење није навика већ болест зависности. Никотин ствара зависност 7 пута јачу од хериона према податцима светске здравствене организације. 

Дакле, у питању је наркоманија.

Никотин ствара психичку и физичку зависност. Такоће и моторну навику која се дуго памти.

Ипак, све је решиво. Постоје лекови за лечење од никотинске зависности, чиме се победи физичка зависност, а психичку зависност уз пост и молитву лако прегурамо.

Физичка зависност траје око три дана да се прегурају кризе, и онда је организам чист. Све након тога је борба наша да не служимо ђаволу више, да му не приносимо на жртву наше време, новац, слободну вољу, здравље, децу рођену и нерођену...

http://forum.krstarica.com/showthread.php/106640-Nepu%C5%A1a%C4%8Dki-kutak-Ostavite-pu%C5%A1enje-sa-nama!

Ево линк за тему подршке на другом форуму додуше, надам се да не замерате....тема са пуно савета и активном помоћи оних који су оставили или такође остављају. Драгоцено!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Mozak je kriv, dakle imamo opravdanje i necu vise da mi se nabacuje griza savesti :)

Američki naučnici s državnog Univerziteta Pen su otkrili da neki ljudi ne mogu da prestanu da puše zbog problema koji je povezan s procesima koji se odvijaju u mozgu.
Подели на овим сајтовима

2313.pluca_2D00_pusaca.jpg

Ova slika je jedna od prevara na temu duvana, to desno su pluca od rudara, a to levo su pluca od pusaca ili nepusaca, jer nema vidne razlike izmedju pluca pusaca i nepusaca.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...