Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

Него брате, идемо ти и ја да ишчуримо по једну, па на другу тему да се бацимо :)

Немој, сад ми је 7. дан како не чурим а кажу стручњаци да тад иде највећа жеља. Морам да издржим :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја тебе углавном не схватам шта пишеш, боље да се нисам ни петљао, сори.o samo jedan običan greh

Pa kako da ti napišem drugačije... svi imamo grehove onaj ko puši recimo ne laže, onaj koji laže recimo ne krade... itd...

Dakle pušenje je isto jedan običan greh ali se neverovatno priča i diskutuje o tome, čak su neke države zabranile pušenje a dozvolile recimo abortus.

greh kao greh nijedan nije dobar ali toliko plašiti ljude je stvarno nenormalno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Дај Боже феебле да не пропушиш поново када прође пост. Јер демон не може да те натера, може само да ти предложи, а ти се онда сети да не можеш служити два господара и одлучи се за једног.  molimoli

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pusila trinaest godina..pocela na nagovor drugarice iz srednje, da ubijemo vreme :)

Zadnje dve godine obecavala sebi da cu prestati...ali uvek pronalazila neko izgovor jer sam mislila da necu moci izaci ako ne pusim, da necu moci piti kafu...da necu moci nista, i da cu uzasno patiti i da ce mi citav zivot posle biti samo borba da ne zapalim ponovo...

Pa pre dva meseca sam procitala knjigu Alana Carr-a o ostavljanju pusenja...i prestala...uz Boziju pomoc naravno..

Ali nijednom za protekla dva meseca nisu mi zafalile cigarete...kao da nikad nisu ni postojale u mom zivotu...

Sad imam visak slobodnog vremena i para  :jtl2jq:  :jtl2jq:  :jtl2jq:

Подели на овим сајтовима

Pa kako da ti napišem drugačije... svi imamo grehove onaj ko puši recimo ne laže, onaj koji laže recimo ne krade... itd...

Dakle pušenje je isto jedan običan greh ali se neverovatno priča i diskutuje o tome, čak su neke države zabranile pušenje a dozvolile recimo abortus.

greh kao greh nijedan nije dobar ali toliko plašiti ljude je stvarno nenormalno.

Онај ко пуши лаже нпр. да своју децу воли више него себе. И треба да се плашимо цигарета. Осим што су погубне по тело, што је доказано толико пута, стварају зависност 6 до 7 пута јачу од зависности од хероина, погубне су и за душу.

Господ је Љубав и Живот, а цигарете су смрад и смрт...

Подели на овим сајтовима

Испада да сам  и демон сада :)

Ниси ти демон. Али је демон у теби. И тера те да пушиш. Види ово, сад ћу да цитирам са другог форума девојку која је престала шта јој се десило четврти дан.

"Uh! Danas BI MI bio četvrti dan! Prva tri dana je bilo savršeno! Ipak, Pipi, treba prvih 7 dana progurati, tako da do krize 15- og dana nisam ni stigla! 

Elem, krenem kod mame bajsem na kaficu, danas oko 14h! Dok sam prolazila pored prodavnice (kolovozom) samo mi je sevnula misao:"SKRENI I KUPI!", iz čista mira, prvi put za ova tri dana! Uh, nekako sam iskulirala, došla do mame, popila kafu, krenula nazad i...opet pored te PRODAVNICE! Kao da sam, opet u trenutku, IZGUBILA RAZUM! Ništa postepeno, polako...ODJEDNOM! Zastala sam i pokušala da se skoncentrišem na sve prednosti koje sam već uočila ova 3 dana:NEMOJ! STANI, POLAKO!BOLJE DIŠEŠ! NESTAJU PODOČNJACI! SINOĆ TI JE BIO DRUG ČIJU SI GARDEROBU OSETILA DA SMRDI NA DUVAN! ODVRATNO JE BILO!BLJAK!NEMOJ!DIVAN ŽIVOT TE ČEKA!..Ali, onaj drugi glas je bio mnogo glasniji, stalno je vikao:KUPI IH! KUPI CIGARETE!...ludilo, definitivnopoludeo.gif.pagespeed.ce.CGcJ6eTUjw.gif I...uzela kutiju najgorih mogućih (meki Fast)...ispred prodavnice odmah zapalila...čak sam zamolila prodavačicu da mi da upaljač crysmiley1.gif.pagespeed.ce.7S0MOBdJDj.gudriglavu.gif.pagespeed.ce.A1kNmKNZpE.giscared.gif.pagespeed.ce.UPbB8I8r4v.gif"

Видиш јасно деловање демона мимо њене воље.

Подели на овим сајтовима

OSETILA DA SMRDI NA DUVAN! ODVRATNO JE BILO!

Ово је можда и главни разлог што покушавам да баталим. Зими не могу да проветравам просторије довољно, и срамота ме кад ми неко уђе у кућу која смрди на дуван. Не помажу ту ни фрешенери ни ништа. 

Подели на овим сајтовима

Слажем се да је превелика повика на пушење, и не знам зашто је то тако. Можда и због ове претеране пропаганде против пушења (али не и произвођача...) или због о. Јоила :D

Подели на овим сајтовима

Агресивна повика је рекламни трик дуванске индустрије. Пошто је реклама њихових производа забрањена, онда су тако заобишли ту забрану. Јер човеков мозак прво региструје информацију, па тек затим негацију. А механизам зависности је бржи. Тако да кад чујеч НЕМОЈ ПУШИТИ твој мозак реагује овако ПУШЕЊЕ (идем да запалим) немој (касно сад)

Ево то смо видели и на теми тај маханизам, пиво је одмах добило идеју да запали :)

Међутим, то не значи да је пушење безопасно или чак и корисно.

Не дао вам Бог да гледате једног дана своје дете како се трује, слушае како кашље по целу ноћ само зато што је још као мало одлучило да буде као мама или тата.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Овисност од пушења је посебно опака јер садржи две компоненте, физичку и психичку.

физичка пролази главни удар за три дана и сасвим за месец дана.

психичка је много тежа, то је демон. Е ту ми православни имамо апсолутну помоћ, Богу Хвала. 

Против апстиненцијалне кризе помажу следеће ствари

јабуке. ситно их сецкајте и једиде, Ко може да издржи да три дана једе само јабуке, четвртог дана ће запалити само ако хоће да пуши а не да престане.

валеријана капи. Против нервозе и напада анксиозности. 

кантарион капи или чај. против депресије док рецептори у мозгу не почну да сами поново производе допамин

вода. За брже избацивање никотина из тела

корен иђирота

чај од першуна и кукурузне свиле

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Konzumirala sam cigarete punih 20 godina. Ostavila sam ih pre mesec ipo dana, iz razloga što me je užasno gušio kašalj, i doktori su sumnjali na sve i svašta. Uradila sam neke silne preglede, i Gospodu hvala, zdrava sam kao dren.

Doduše dobila sam neko kilo više. Nemam nameru, nikada više da zapalim cigaretu.

Подели на овим сајтовима

стварају зависност 6 до 7 пута јачу од зависности од хероина

Ово ми је одувек било сумњиво, не кажем да није истина, али ми је много сумњиво...

Зими не могу да проветравам просторије довољно

Пали оне мирисне штапиће што некако неутралишу дим, помажу донекле. :) ПС : Мислим, боље престани да пушиш, али ако ипак некад запалиш, да се сетиш и штапића. :D

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пали оне мирисне штапиће што некако неутралишу дим, помажу донекле. :) ПС : Мислим, боље престани да пушиш, али ако ипак некад запалиш, да се сетиш и штапића. :D

Био сам купио ово баш за ту сврху

airwick.jpg

Али је гекнуло након 7 дана и онда морам ручно да прскам :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...