Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

Да, пушим и није ми уопште тешко оставити дуван. Кад осјетим потребу да престанем, ја престанем. Не пушим по пола године, годину и опет почнем, јер ми је тако ћеиф. Кутија цигарета ми може бити два-три дана, јер не пушим много. Само уз кафу и евентуално послије ручка. 

Тренутно конзумирам цигарете и не желим да престанем. :) Кад ми буде ћеиф, ја ћу престати :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

5 minutes ago, Снежана рече

Вратите се на тему

Тања, из своје куће можеш да избацујеш кога хоћеш, одавде не можеш и нећеш, твоје агресивне испаде нећемо толерисати. Војничке чизме гланцај код куће.

Поновићу да не избацујем из куће људе, већ смрад дувана. Одавде ме не занима ко ће кога да избаци, никог лично нисам вређала, пишем моје виђење о пушачима, а то што су неки овде пушачи, није мој проблем, држим се теме. Ти си агресивна и без аргумената. Моје чизме гланцам код моје куће, не гланцам их код твоје, нисам овде дошла кући код тебе.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Debora рече

A zašto ne bi ostavila jednu prostoriju u kući u kojoj sme da se puši?

Добро питање. Зато што су неки људи због дувана изгубили најдраже своје, гледали грозне слике, слушали звук хитне помоћи...астма, тумор плућа...

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Тања1 рече

Поновићу да не избацујем из куће људе, већ смрад дувана.

23 minutes ago, Тања1 рече

Шлаг на торти био би ми да избацим неког ко пише о медицини а пушач је. :)

5 hours ago, Тања1 рече

Ама нема шта да они испоштују, него истераш их напоље па тамо нека смрде.

За ово ми нису потребни аргументи, сама си себе покопала.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Добро питање. Зато што су неки због дувана изгубили најдраже своје, гледали грозне слике, слушали звук амбуланте...

Ako ćemo tom logikom, mnogi su umrli i zbog povišenog šećera. Da li onda treba da ljudima dajemo primer tako što nikada nećemo praviti kolače, torte i poslužiti istim? :) Onda tu je i kafa, o alkoholu da ne govorim.

Hoću reći, da ne treba biti isključiv niti lažno empatičan. Izvini, ali tako je. Mislim da si ovde pomalo lažno empatična jer, čitajući tvoje odgovore, ja mislim da je tvoj glavni razlog taj što ti duvan smrdi. I to je ok. Samo reci da je tako. Imaš pravo da budeš jedna od onih kojima duvan do te mere smrdi, da nećeš iz tog razloga da im odvojiš prostoriju za pušenje, a ne zato što se od duvana umire. Umire se od svačega, čovek je krhko biće.

A opet... nema ni pravila. Moj deda je pušio punih 65 godina, i to najgoru krdžu. I umro jeprirodnom smrću, od starosti.

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Тања1 рече

пишем моје виђење о пушачима

отвори тему "моје виђење о пушачима", на овој теми нити пушиш нити знаш зашто је тако тешко оставити дуван.....

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Снежана рече

За ово ми нису потребни аргументи, сама си себе покопала.

Жао ми што не видиш да се вртиш у круг, сва три цитата смрде на дуван, нисам себе још нигде покопала, нити намеравам да се покопам. Теби ако дуван мирише, твој став.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, АлександраВ рече

отвори тему "моје виђење о пушачима", на овој теми нити пушиш нити знаш зашто је тако тешко оставити дуван.....

Па и ти на било којој теми пишеш своје виђење, не пишеш моје, па ти ја не препоручујем да отвориш тему о твојим виђењима. Не мислим да је офф. Балван у свом оку не види се ко трн у туђем. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Тања1 рече

Жао ми што не видиш да се вртиш у круг, сва три цитата смрде на дуван. Теби ако дуван мирише, твој став.

још једно упозорење добијаш, следећа порука ће ти бити уклоњена.... Врати се на тему, ако имаш шта конструктивно да кажеш осим да се препуцаваш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Grizzly Adams рече

Остављајте бре то смеће...

видиш, ово је искрено... и морам признати да је стигло до мене....

све што си ти написала је самопромоција личног чистунства....чак и у пушењу, ти непушач, централно се позиционираш.... пушење је легално, али није твој проблем у томе што неко пуши, него што ти и у пушењу желиш да доминираш као исправна, чистуница... 

када не можеш људима да опростиш пушење, него генерализујеш и вређаш их без да их познајеш, ти не стављаш акценат на њихов, него отвараш свој грех.

Подели на овим сајтовима

Стара вест, из 2009. године... Да ли неко зна колико је истинита и да ли су продужена истраживања у овом правцу?

Nikotin ne stvara zavisnost od pušenja

Grupa francuskih naučnika iz Instituta za zdravlje i medicinska istraživanja (Inserm) ustanovila je da nikotin, izdvojen od ostalih sastojaka duvana, ne stvara zavisnost među pušačima.

Grupa naučnika na čelu s dr Žan Polom Tasenom otkrila je da su i drugi sastojci duvana, inhibitori enzima monoamin oksidaze, neophodni da bi došlo do stvaranja zavisnosti jer nju omogućava razdvajanje dve vrste neurona.

Duvan, za razliku od drugih narkotika, ne dovodi do razdvajanja dve grupe neurona, jednae koja utiče na stvaranje želje za nekim proizvodom i druge koja omogućava regulisanje nagona što dovodi do pojave zavisnosti od droga, kao što su kokain i amfetamini.

Ovi rezultati bi mogli da budu objašnjenje zbog čega nikotinske zamene koje se koriste u odvikavanju od pušenja nisu dugoročno efikasne.

Nova saznanja francuskih istraživača, objavljena u naučnom časopisu "Journal of neuroscience", mogla bi da omoguće i bolje razumevanje mehanizama stvaranja zavisnosti od narkotika.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2009&mm=02&dd=05&nav_id=343326

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, Снежана рече

још једно упозорење добијаш, следећа порука ће ти бити уклоњена.... Врати се на тему, ако имаш шта конструктивно да кажеш осим да се препуцаваш.

хајде пошто сте се нашли увређени да смрди, рећи ћу да не мирише, даље, штетан по здравље, штетан по околину..

Измењено од Снежана
ово је све што је остало од твог констуктивног дијалога

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Dobro bi bilo definisati svrhu ove teme. Ako je svrha da se ljudi podrze u ostavljanju pusanja ili motivisu za pokusaj (a ja sam tako shvatila temu) onda je definitivno treba otvoriti samo za bivse i sadasnje pusace, ako cemo iskreno. Svi oni koji su imali srecu da se nikada ne sretnu sa ovom nesrecom prosto ne mogu da zamisle kako sve to izgleda.

Pusaci nisu glupi niti maloumni i jako dobro znaju da im to unistava zdravlje, da smrdi, da im ubija volju i trista drugih cuda i nema potreba da ih neko podseca na to. To podstice strah i prvo sto ce svaki pusac uraditi kada ga tako izbombardujete jeste da ce posegnuti za cigaretom- znaci (iskustveno potvrdjeno) to ne radi! Da radi, danas skoro uopste ne bi bilo pusaca.

Zato bi mozda korisnije bilo razmisljati u pravcu zasto pusimo i zasto je tesko ostaviti, koje su fizicke a koje psihicke poteskoce kroz koje ste prolazili/prolazite prilikom ostavljanja itd. Ima hiljadu konstruktivnih stvari o kojima mozemo diskutovati i kao sto sto rekoh pokusati pomoci pusacima ili novopecenim nepusacima. A ko to moze bolje i iskrenije nego neko ko je i sam doziveo to iskustvo...

Zato ovi koji nikada nisu pusili, sto se mene tice, hvala lepo na poseti i dovidjenja prijatno. :) 

Подели на овим сајтовима

@AleksandraV

Mani se lajka nego prozbori koju mudru, onako iz iskustva pa da krenemo :)

Evo od mene mali doprinos... Pusenje je zavisnost i samim tim zahteva rad i trud da bi je se resio. Nije lako, ali lepa istina je da nije nemoguce a nije ni toliko tesko koliko zamisljamo.

Onima koji nisu ni pokusali do sada da ostave preporucujem Carr- ovu knjigu "Lak nacin da ostavite pusenje". Uspecete vrlo verovatno i jako lako posle procitane knjige. Medjutim, izazov koji vas ceka je sadrzan bas u samom nazivu "LAK".

Naime, sa tom knjigom se toliko lako ostavi pusenje da se stekne pogresan utisak da je ostavljanje pusenja "boza" i da to mozes kad hoces. Medjutim, to na zalost nije slucaj, pa posle "samo jedne" postajes opet navucen a drugo, trece i sedmo citanje knjige najcesce vise ne pomaze.

Eto, to je jedan vredan kredit za one koji prvi put pokusavaju da ostave cigarete. Iskoristite ga mudro.

Подели на овим сајтовима

Kredit za one koji su ostavljali cigarete vise puta bezuspesno bi bilo iskustvo. Takvi pusaci znaju jako dobro koliko je lep osecaj oslobodjenja od tog zla i predlazem da se trude da u novom pokusaju sto vise evociraju uspomene iz tog perioda. To moze biti jak izvor ohrabrenja i umanjuje osecaj "zrtvovanja" koji je opet glavni okidac da ponovo propusimo. Izbegavajte negativne ljude koji ne kriju sumnju u vas pokusaj (i inace ih izbegavajte ako mene pitate). 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...