Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

Ja ne pusim,nekoliko puta sam zapalio cigaretu u zivotu i to kad sam bio mrtav pijan.Jednom mi se desilo da bukvalno nisam znao gde se nalazim od te kombinacije.

Inace,imam rodjaka koji je bio ozbiljan pusac,takodje je pusio travu i periodicno uzimao neke teze supstance (uglavnom sve osim heroina).On kaze da mu je od svega bilo najteze da se otarasi cigareta,eto vec ima nekoliko godina kako je totalno strejt.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Та прича "мањи", "већи" грех је утицај схоластике на све нас, нажалост. "Смртни грех" (како читамо у нашим црквеним календарчићима има их "седам") је најобичнији плеоназам. Сваки грех је смртан. Шта то значи схватамо тек онда када се ослободимо схоластике и јуридике. Нажалост, све чешће међу православним хришћанима чујемо две крајности, када је грех у питању. Једна крајност је гвоздена фарисејштина, где су принципи важнији од живог човека. Ту би те за главу скратили ради принципа (закона, правила и сл.) Друга крајност је тзв. "пинк православље" и релативизовање греха, теорија "лако ћемо". Грешника не треба осуђивати (сви смо ми грешници), али се против греха треба борити. Како се ово двоје мири - е то је онда аутентично Православље. Нажалост, нема их много који га знају.

И ту сам сконтао колико је битно да ти прво сам са собом нешто преломиш, после тога и Бог помаже, и ништа није тешко, али треба да одлучиш, да се одлепиш од тога чему робујеш. Ту сам први пут и почео да учим о разграничењу између онога "Боже, помози" и "Боже, уради магисјкси уместо мене и иди против моје слободне воље", мада и данас тешико иде, друга би солуција била далеко лакша :)

Братијо, па ви разбијате! :good2:

facenew22222222

Не пушим и осим кратког тинејџерског "експериментисања" нисам никада пушио. Нажалост, детињство сам практично провео као "пасивни пушач" јер сам био у таквом окружењу.

Изузетно ми смета мирис цигарета и мирис просторија у којима се пуши. Свима који пуше могу само да кажем - остављајте! Данас кажи лепо "никад више" и готово.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Овај мали, ситни одговор је потврдан! Међутим данас са великим задовољством могу да напишем да више нисам пушач! Престала сам непосредно после овог! Није било лако! И данас ми понекад дође да запалим цигару! Знала сам и да сањам како је пушим и како ми мирише, али како вријеме све више пролази, све мање је таквих и снова и жеље за цигаром! Кажу; никад не реци никад, али мислим да ја више нећу вратити тим цигарама, јер мотивација да их оставим је много већа од саме жеље за њима, тако да.................sorry дуванске компаније од мене више новца нећете добити :) :) :) 

facenew22222222 8086.gif :aplauz: :good2: :)):cheesy3:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Изузетно ми смета мирис цигарета и мирис просторија у којима се пуши. Свима који пуше могу само да кажем - остављајте! Данас кажи лепо "никад више" и готово.

У Србији не би имао где да изађеш. Али буквално. Мораш да бираш између пасивног пушења и седења кући.

Подели на овим сајтовима

У Србији не би имао где да изађеш. Али буквално. Мораш да бираш између пасивног пушења и седења кући.

Ja mu to pricam, kada pricam o "zabrani pusenja u kaficima" 

To ti je ceo izbor... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма знам како је, као студент сам пуно свирао по кафићима па после будем као дрогиран, чини ми се да ми је онај смрад долазио до костију... Катаклизма... :shocking:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/topic/1171-пушење/?p=64936

Pomaze Bog! Bila sam pusac 26 god.Pusila sam u obe trudnoce  dada.Pre 14 meseci jedna sestra,koju sam tada i upoznala,upita me zasto  ikone,koje su bile okacene povise stola za kojim smo pile kafu,gusim djavoljim ka dom.Na ideju da pusim u kupatilu,podsetila me je da nosim krstic i brojanicu na sebi.Sledila je MISAO:"skinucu ih kad podjem tamo",a odmah zatim ogroman stid.Takav stid nikad u zivotu nisam osetila,ni pre, ni posle toga.Isusova molitva(intezivna),brojanica u rukama kad god su bile slobodne i milost Gospodnja ucinile su da tako lako ostavim cigarete,da je porodica tek posle par dana primetila da ne pusim(nisam bila nervozna). Danas je ta sestra -moja kuma. Ovo je moje iskustvo i ako nekome pomogne neka je na zdravlje i spasenje i njemu i kumi mojoj,a Gospodu na slavu i hvalu.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Niko ko propusi ne propusi zbog reklama kompanija,to je mozda bilo u proslom veku kada ljudi nisu u potpunosti znali koliko je stetan duvan.

Ajde da uzmemo da su ti informacije tacne,i dalje ljudi puse,pa ne vidim kako je to dobra stvar uopste.

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi bili radoznali i probali heroin kao sto budu radoznali i probaju cigare?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin pod pritiskom prihvatanja u drustvo kao sto je i sa cigarama?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin jer eto legalno je kao i cigare?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi se okrenuli heroinu zbog stresa i nezadovoljnog zivota kao sto se okrecu cigarama?

Ne mozes.

Ne mogu da kazem zasigurno da sutra nece da nas pojede crna rupa, ali ajde da ti odgovorim na jedno po jedno ovde i lepo:

Ajde da uzmemo da su ti informacije tacne,i dalje ljudi puse,pa ne vidim kako je to dobra stvar uopste

Tamo gde se sve vise i vise gradi anti pusaci imidz kao kontra onom imidzu koji je "zarazio" ljude kako su cigarete nesto kul - sve je manje i manje pusaca. U srbiji se pusachki imidz kao u josh nekim zemljama i dalje fura. Mogu ti dati kompletan dokumentarac o tome.

Cigarete su stvarno radile jako na izgradnji njihovog proizvoda. Sami fizicki aspekti zavisnosti nisu toliki teski za prevazilazinje koliko su neke pogresne ideje. Najuspesnije "skidanje" sa cigareta se radi tako sto razbijes te ideje. O tome vise http://www.theeasywaytostopsmoking.com/

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi bili radoznali i probali heroin kao sto budu radoznali i probaju cigare?

Sigurno mogu da kazem da bi mnogi probali heroin iz radoznalosti isto kao sto sam ja probao kokain iz radoznolosti ali zavisnost ne radi tako. 

Ja posle tog probanja nisam imao celo telo koje mi vristi daj mi jos kokaina. A veruj mi probao sam mnoge droge, danas ne konzumiram skoro nijednu. A i da uzmem neku - ne bih postao zavisnik.

Zavisnost je jedna opsesivno kompulsivna navika koja se gradi. Ti razvijes neka pozitivna uverenja povodom tog objekata (narkotika) koji konzumiras.

Ljudi danas dobijaju heroin u odredjenim drzavama kao lek (protiv bolova) pa nisu posle toga na igli. Uglavnom ga ne rpobaju vise nikad u zivotu.

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin pod pritiskom prihvatanja u drustvo kao sto je i sa cigarama?

Da, mogu zasigurno. Opet ti kazem, cigarete su razvijale jedan jako kvalitetan marktneski program u vreme kog su SVI pusili. I dugo je taj program imao snagu, danas u tim zemljama sve vise i vise taj imidz gubi na snazi. http://www.mentalfloss.com/sites/default/legacy/blogs/wp-content/uploads/2010/03/TIPALET-225x300.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_loe1vkN20Q1qc0pn9o1_500.jpg http://www.pophistorydig.com/wp-content/uploads/2010/03/1962-f-gifford-lucky-320.jpg

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin jer eto legalno je kao i cigare?

Neki ljudi bi sigurno koristili heroin legalno kao i cigarete. Mislim da je taj broj ne preterano veci od onog koji koriste heroin danas kada nije legalan.

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi se okrenuli heroinu zbog stresa i nezadovoljnog zivota kao sto se okrecu cigarama?

Mogu zbog danasnje edukacije da heroin ne resava ni stres ni zadovoljstvo. Opet ti kazme, ne postajes zavistan tako sto probas nesto. Znam gomilu ljudi koji probaju sve i svasta ( ija sam medju njima ) pa ne postanemo zavisni.

Ali zato znam zavisnike, njima je to sto konzumiraju objekat sa nekim znacenjem. Zavisnost je opsesivno-kompulsivna navika koja se gradi. 

Pa....dokle god ima i zakona bice i krsenja,samim tim i mafije.

Zasto bi legalizovao uopste lakse droge?

Zato sto su alkohol i cigarete po "stetnosti" i po "zavisnisto" mnogo opasnije od njih, a te lakse droge stvarju milione i milione profita kriminalcima, i odrzavaju jedan kriminalni segment drustva u zivotu. 

Skloni kazen sa laksih droga autoamtski ces da dobijes manje ubistva, pljacki, otmica.. ustedeces gomilu para - a sa zabranom tih laksih droga nista ne menjas, neces da imas vise konzumanata, konzumati ce da budu bezbedniji itd....

Ja cak i mislim da ce broj "konuzmanata" da se smanji.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Миш и мишица су стављени у кавез са флашицама воде и алкохола. И није им пало на памет да пију алкохол. А онда је мишица узета и стављена у кавез код другог миша, на видику првоме мишу. И погађате шта се десило; први миш је почео да пије. Док је био срећан и задовољан није му био потребан алкохол, са стресом је дошла и потреба за алкохолом. Тако је и са цигарама. Ако би човек престао да пуши а није решио свој психолошки проблем; разболео би се. Цигаре су за њега лек за смирење. Он има потребу за нечим што би га смирило. Не дирајте пушаче и алкохоличаре: њима је теже него нама.

Дајте вино сиротињи, да се напије да заборави на муку!

Подели на овим сајтовима

Миш и мишица су стављени у кавез са флашицама воде и алкохола. И није им пало на памет да пију алкохол. А онда је мишица узета и стављена у кавез код другог миша, на видику првоме мишу. И погађате шта се десило; први миш је почео да пије. Док је био срећан и задовољан није му био потребан алкохол, са стресом је дошла и потреба за алкохолом.

Ма какав стрес! Слави човек (тј. миш) што је коначно стигла слобода.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

http://forum.krstarica.com/showthread.php/106640-Nepu%C5%A1a%C4%8Dki-kutak-Ostavite-pu%C5%A1enje-sa-nama!

Овде има све о престајању пушења. Многи су оставили цигарете читајући ову тему, уз подршку и савете.

ѕда не понављам све што сам писала на ту тему овде, ако некоме треба помоћ око остављања нека баци поглед.

(ја сам Пипика)

Подели на овим сајтовима

Прија ти јер ти ублажава муке које и производи у теби. Цигарета ти ствара константну апстиненцијалну кризу, јер никотин брзо доспева у мозак и брзо му престаје дејство, и уносом никотина брзо добијаш олакшање због недостатка никотина. Зачаран круг.

Ствара ти физичку и психичку зависност. Мења карактер и способности.

После три дана непушења већ се осети како ти прија непушење.

Јабуке много олакшавају остављање.

А на страну све то, пушење је демонско поробљава нашу слободну вољу од Бога нам дату...пушачу су ипак само цигарете свете кад подвучемо црту, опрости што ово рекох, и сама сам била пушач...

Подели на овим сајтовима

Јабуке много олакшавају остављање.

Ово је жива истина! Иначе од воћа ја само и волим јабуке и у тој некој кризи коју сам осјећала кад сам престајала, јела сам јабуке као луда :D ! И после поједене јабуке више нисам имала толику жељу за цигаром! 

Са друге стране, страственим пушачима је тешко оставити дуван! Ја сам уживала у свакој испушеној цигарети! Како рече Volim_Sina_Bopžjeg, мени су цигарете просто пријале! Мислим да би ми и сада пријала цигарета, тј. не би ми била гадна када бих је запалила!

Хоћу да кажем да за престајање пушења човјек треба имати јаку мотивацију! Ни јабуке, нити неки препарати нити било не може покренути човјека да остави цигарете, уколико он нема јак мотив да то уради! Могу увелико помоћи, али најбитнија је мотивација! Она мора бити јача од саме жеље за цигаром!

Престајала сам ја и раније под изговором........ах, хајде да пробам! И кад видим да могу два-три мјесеца, онда опет почнем! Међутим, данас је то друга прича! Данас је толико јак мотив да не почнем дуванити, да сама помисао на њега ми одагна сваку могућу жељу за цигаром!  :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...