Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Bivsi pusac i ovde!

Uspesno sam prekinuo pre oko 5 godina. jedna od najboljih odluka koje sam doneo u zivotu.

a nikad nisam ni pio tako da sam bas fin mladic:-D

jedino sto pusim marihuanu u umerenim kolicinama (par puta mesecno) al to ionako ne spada u duvan i "pusenje"...

E sad si ga nadrljao zbog ove zadnje recenice... :D Pusaci ce u prvim redovima da te napadnu, samo gledam...

Подели на овим сајтовима

E sad si ga nadrljao zbog ove zadnje recenice... :D Pusaci ce u prvim redovima da te napadnu, samo gledam...

Неће он надрљати због реченице но због неумољиве чињенице ( под условом да је истина то што је написао ) да ће због како сам каже редовног конзумирања марихуане у догледно време - постати и овисник о хероину. 

Премало је оних који после редовног конзумирања " лаких дрога " нису прешли пут до редовног конзумирања " тешких дрога ".

Подели на овим сајтовима

Ti si naveo razne korisne i stvaralacke delatnosti, a mi pricamo o drogiranju (jer pusenje, naravno, i jeste to - drogiranje)...

Иако сам више пута навео да пушење о којем ја говорим није дрогирање, јер по тој логици, и Џејми Оливер је наркоман (не може без љутих папричица, које активирају ендорфин, "хормон среће", што импликује да је завистан од осећаја повећане среће изазване вештачким путем) чини ми се да ниси обратио пажњу на један пост у којем лепо дискутујем, у складу са темом, о томе да ли је пушење грех ако није зависност? Рецимо да смо се сложили да је лоше ако је зависност (и то сам негде нагласио) али ме занима какав је однос ако није зависност у питању?

Подели на овим сајтовима

Иако сам више пута навео да пушење о којем ја говорим није дрогирање, јер по тој логици..................................

они који говоре о социјално прихватљив дрогама - нису у праву.

Цигарете спадају у, како неки стручњаци из те области наводе, социјално прихватљиве дроге .

То што реткима успева да повремено запале по коју цигарету - не значи да се у тим тренуцима - не дрогирају. Једино ако у потпуности одбацимо мишљења стручњака о социјално прихватљивим дрогама................

Да ли је пушење греховна навика ? 

Надам се да ћемо се сложити да - јесте.

Сада да ли запалио једну цигарету у месец дана или двадесетак дневно - и једно и друго су - греховна навика. По мени.

Да је тешко оставити цигарете - јесте. Но то је и мени, хвала Богу, после двадесет и пет година свакодневног конзумирања за време Васкршњег поста - успело. Ево сада ће две године како не пушим - и пази када могу да потрчим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кафа + сок + удисање дима од цигарета  ---------- добијем мучнину 100%! И обично почнем да кријем упаљаче.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

"... U Srbiji pušači potroše godišnje milijardu i trista miliona evra na cigarete. Od ovog novca, recimo, mogao bi se sagraditi čitav jedan auto-put. Srpsko zdravstvo potroši za lečenje samo jednog obolelog od raka pluća dobijenog od pušenja 16.000 evra. Takvih sada ima oko 4.000."

Извор: http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=01&nav_id=682330

Подели на овим сајтовима

"... U Srbiji pušači potroše godišnje milijardu i trista miliona evra na cigarete. Od ovog novca, recimo, mogao bi se sagraditi čitav jedan auto-put. Srpsko zdravstvo potroši za lečenje samo jednog obolelog od raka pluća dobijenog od pušenja 16.000 evra. Takvih sada ima oko 4.000."

1.300.000.000 евра од који минимум 433.000.000 оде у акцизе. За лечење рака одваја се 64.000.000 евра. 

Значи 433 мил. - 64 мил. = 369 мил. добитак за државу.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Иако сам више пута навео да пушење о којем ја говорим није дрогирање, јер по тој логици, и Џејми Оливер је наркоман (не може без љутих папричица, које активирају ендорфин, "хормон среће", што импликује да је завистан од осећаја повећане среће изазване вештачким путем) чини ми се да ниси обратио пажњу на један пост у којем лепо дискутујем, у складу са темом, о томе да ли је пушење грех ако није зависност? Рецимо да смо се сложили да је лоше ако је зависност (и то сам негде нагласио) али ме занима какав је однос ако није зависност у питању?

Ajd da krenemo od osnove - pusenje definitivno stvara zavisnost, i jeste greh, jer ga ne prouzrokuje prirodna potreba organizma.

Organizam mora da se hrani i poji, ali ne mora da pusi, naprotiv.

Rad i druge stvaralacke delatnosti, koje ionako ne spadaju u ovaj domen osnovnog odrzavanja zivota, ne mogu da se porede sa pusenjem ni na koji nacin i ni po kojoj osnovi. Tako da te molim da time ne trolujes temu...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E kako bi sve ovoliki novac mogao pametno da se upotrebi! Na milijardu i trista miliona nacina.

A umesto toga se, blago receno, spaljuje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1.300.000.000 евра од који минимум 433.000.000 оде у акцизе. За лечење рака одваја се 64.000.000 евра. 

Наравно, одвајкада је продаја дувана била један од најважнијих прихода за државу. И то чистог и лаганог прихода, без много труда.

Подели на овим сајтовима

Замисли који би добитак био за државу када би се тај новац улагао у оживљавање привреде на годишњем нивоу.

Подели на овим сајтовима

Неће он надрљати због реченице но због неумољиве чињенице ( под условом да је истина то што је написао ) да ће због како сам каже редовног конзумирања марихуане у догледно време - постати и овисник о хероину. 

Премало је оних који после редовног конзумирања " лаких дрога " нису прешли пут до редовног конзумирања " тешких дрога ".

Pa ne znam sta je za vas premalo, znam mnogo ljudi koji nisu presli na teske droge, za razliku od vas koji " znate " na stotine ocigledno.

Подели на овим сајтовима

Замисли који би добитак био за државу када би се тај новац улагао у оживљавање привреде на годишњем нивоу.

Па тај новац и јесте добитак за државу, што народ више пуши држава добија више пара. Е сад гдје се тај добитак улаже...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...