Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Ronald рече

Ti ne razumiješ jer tumacis bukvalno, svaka Božja rijec se treba tumačiti u vremenu u kojem zivimo, danas mnogo više izvora i znanja o ishrani imamo ali i dostupnih alternativa. Ne postoje čiste i nečiste zivotinje. Ukoliko se jede, bilo bi poželjno u malim količinama iz par razloga, smanjiti indirektnu patnju životinja iz moralnih razloga jer nismo u stanju, a nemamo ni znanja da utvrdimo kakva je situacija sa biljkama, ili da se ponašamo kao japanski farmeri prema zivotinjama, njima svaka čast, onda zbog zagađenja okoline itd.

Божија ријеч се тумачи тако да се заправо не може дефинисати шта је време, Он заправо спречава да се све догоди одједном - значи постоји нешто што се зове време, све животиње су живеле од зелених биљака у добра стара времена (кобра, тираносаурус, слепи мишеви), пре поплаве Господ вели да Ноје мора да има више од чистих животиња него од нечистих, а Ноје се не пита зашто су неке врсте нечисте, јер се прича одвија стотинама година пре него што је Мојсије записао правила о чистим и нечистим (томе се овде могу вратити, али није тема), ко што није тема ни да после потопа, Бог даје дозволу за јело свих врста животиња - не постоји више ствар која је чиста и нечиста...Молим те да мени не преводиш шта каже Божија ријеч, библијски списи обухватају више животиња са различитим значењима, ја заиста нећу ићи у дубину свега тога овде и сада, цитирала сам Свето писмо искључиво да је према причи стварања, човек постављен да влада животињама, да заправо можемо рећи да се оне не рађају, него се коте, без сумње видимо шта се дешава у Новом завету, велико кршење правила дистанце - Бог постаје човек и умире, онако како људи умиру. Могао би мало да размислиш о свом доприносу дебати...пре свега да не отвараш много фронтова како би развукао да вероватно не мораш ништа да аргументујеш, по мени, очигледно само ово

1 hour ago, Ronald рече

Ti ne razumiješ jer tumacis bukvalno

требало је да ти прође. Па не прође ти.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, АлександраВ рече

Знаш, ја пушим, и веома поштујем непушаче, не пушим тамо где се не пуши, не пушим у туђој кући осим ако и особа код које сам дошла не запали, итд и не малтретирам људе који не пуше. Али када прочитам или чујем овако нешто од вас врлих непушача који никада не смрдите осим када вам смрде ноге или из уста, или вам смрди коса или пазух или ставите смрдљиви парфем или дезодоранс или прејаки омекшивач на веш, патике, торбу и јакну и угушите лифт или аутобус или било који заједнички простор, онда бих вас стварно одувала све са димом који избацим......

Проблем је што ја водим строгу хигијену, исхрану, одевање, па ни у сну не могу да смрдим као пушачи.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Тања1 рече

Могао би мало да размислиш о свом доприносу дебати.

А који би твој допринос овој теми био, осим што би пушаче избацила напоље зато што смрде?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Тања1 рече

Проблем је што ја водим строгу хигијену, исхрану, одевање, па ни у сну не могу да смрдим као пушачи.

можеш, некоме можда баш таква смрдиш....остави се таквих разговора, глупо је....

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Снежана рече

А који би твој допринос овој теми био, осим што би пушаче избацила напоље зато што смрде?

Дуван смрди, где се пуши све смрди на дуван.  Штети здрављу. Коме није до личног здравља нек' ми не држи говоре о здрављу. Пушачи су овисници који треба да се лече. То је мој допринос овој теми.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Тања1 рече

Коме није до личног здравља нек' ми не држи говоре о здрављу. То је мој допринос овој теми.

од када си ти тема ове теме?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, АлександраВ рече

Тако што ћеш им рећи да смрде.... генијално :cheesy3:

Не. Генијално је што теби пише да си лекар, а пушач си. Драга моја.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Не. Генијално је што теби пише да си лекар, а пушач си.

нисам лекар, пишем у групи "медицина"

генијално је и то што си ти хришћанка а избацујеш из куће људе на основу смрада....

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, АлександраВ рече

генијално је и то што си ти хришћанка а избацујеш из куће људе на основу смрада....

5 minutes ago, АлександраВ рече

Да, на основу дувана који смрди. У ствари одлазе сами кад сазнају да не могу пушити у мом дому.  Исти поступак био би

и да нисам хришћанка. Шлаг на торти био би ми да избацим неког ко пише о медицини а пушач је. :)

Није се још десило.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Шлаг на торти био би ми да избацим неког ко пише о медицини а пушач је. :)

настави да сањаш о том шлагу, ја се не дружим са тупаџијама :mahmah:

Подели на овим сајтовима

Вратите се на тему

Тања, из своје куће можеш да избацујеш кога хоћеш, одавде не можеш и нећеш, твоје агресивне испаде нећемо толерисати. Војничке чизме гланцај код куће.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Тања1 рече

Да, на основу дувана који смрди. У ствари одлазе сами кад сазнају да не могу пушити у мом дому.  Исти поступак био би

и да нисам хришћанка. Шлаг на торти био би ми да избацим неког ко пише о медицини а пушач је. :)

Није се још десило.

A zašto ne bi ostavila jednu prostoriju u kući u kojoj sme da se puši?

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...