RYLAH Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Želim na jednu činjenicu da pokažem: Stopa onih koji na pomenutim terapijama ostave droge, barem u Austriji i Nemačkoj, iznosi 8 % ! Znači, jedan od devet narkomana dugotrajno ostavi droge, devetoro od deset prekinu terapiju ili se vrate drogama. Sumnjam da je u Srbiji bolja situacija. Ovo je, dakle, stopa uspešnosti "stručnih" ljudi= osam posto. Ne znam koji je procenat uspešnosti bio u o. Branislava, ali 8 % je slab rezultat, zar ne... Ja priznajem da kad bi vlast bila u mene da bih se daleko brutalnije odnosio prema narkomanima nego što je radio o. Branislav. Gledao bih da ih slomim kao ličnosti i posle toga da ih ponovo "modeliram", da ih nove izgradim. A dileri i ostali, oni bi uopšte pišali krv kod mene. Мислим да би тиме себи давао превелику слободу, јер нема нико право да "мења" или "моделира" личност, него искључиво да помогне некоме ко ту помоћ заиста и жели. А и ко би и како контролисао "моделара"? А то моделирање личности имаш у "1984.", као и у које сврхе једино и може да буде употребљиво. А фино су објашњене и последице које такво моделирање остави код човека. А што се дилера тиче, то би се решило за два дана, да постоји воља и спремност да се реши, ал ајд сад да не офтопикујем увек баш. nishizawa and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 1. Држава треба да се бави лечењем наркомана. Она може то да ради у садејству с Црквом, што је и пожељно. 2. Ако је потребно да један наркоман претрпи добре батине, и то стално, али ипак остави дрогу у реду ствар. И милиција је некад тукла људе. 3. Убиство штићеника је ипак.... 4. Ми незнамо шта се десило уистину. PetarP је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Stvar je u tome da ako se ne promene, slabo će da se odreknu droga, ovde je taj nagon za drogama jednostavno prejak. Setimo se samo koliko se pušači muče da ostave cigare, a cigare nisu ništa u poređenju sa teškim drogama. I nije problem samo ostaviti cigare, ili droge, nego njima se kasnije isto ne vratiti. No, danas je svakome slobodno da konzumira teške droge. Zato je i broj onih koji se izleču teških droga zastrašujući mali. Dokle nas lično ne dotiče, nama je manje više svejedno. Ne dao Bog da neko nama blizu padne i postane zavisnik teških droga, ne samo on nego i mi sa njim doživljavamo pakao. Tema je ustvari jako ozbiljna, ali mi ignorišemo, jer dokle se nas ne dotiče, dokle nije naša ćerka koja se sa četrnaest godina prostituira da bi mogla da kupi droge i dokle nije naš sin koji ubije svoju majku jer mu ova ne da novac... A dileri su ubice, ništa drugo. Ствар је у томе да човеку док не даш неку алтернативу, можеш да га одвикаваш на силу, да га бијеш ко вола, да га држиш везаног пола године, чим добије прву прилику, узеће дрогу, јер за боље не зна. Због тога државне клинике нису успешне, а Земља живих, рецимо, јесте. А што се тиче примера из околине, мислим да је скоро свако од нас док је одрастао у деведесетим годинама у Србији имао најмање по једног друга на ком је могао да види емпиријски колико је дрога лоша и шта чини једном животу. Посебно уколико су људи имали перспективе, па заглаве са хероином. Али исто тако, није тај лик лош или зао, само му је много лоше и треба му помоћ, јер не влада собом. И за то га не треба "обликовати" деперсонализацијом, па онда поновним склапањем личности, јер то говори да је он за нас неприхватљив и да желимо да уместо њега имамо неког другог. Верујем да ово сад звучи као флафичаста идеализација, али има и пример других манастира, са којима сам мало боље упознат, где се све то постиже, и то управо на начин који сам рекао - прво се људима пружи алтернатива, па се онда ради са њима, и на крају се они сами труде да оставе тај отров. Тада и Бог помаже. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Манимо се заваравања.. Перановићев ''центар'' није био ништа друго него један од кругова пакла, за разлику од ХЕРОИНА који је био ближи ''дну''... мањи пакао од хероина .. Мањи али ипак пакао... .. постоје сведочанства људи који су НА СИЛУ а неки пак и добровољно прошли кроз ''тај (црноречки) круг'' и проклињу дан кад су се тамо нашли... неки не могу очима да виде свештеника од траума доживљених тамо.. неки су алергични и на саму помисао о Цркви... Ако то нису последице пакла ..онда шта су... размислимо на тај начин о ''центру'' nishizawa је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Мене више брину од свега овога људи који без трунке емпатије (болесно стање психе) пишу како је он, у ствари, добар човек, (људина и пријатељ) који је Србију, као херој национални, спасавао од наркомана. Тако је Хитлер спасавао Немачку од Јевреја! Хоћеемо ли, прећи на Роме, педере,атеисте, плавокосе, антифашисте, демократе... где је крај ? 10 удараца лопатом није за осуду ? http://www.telegraf.rs/vesti/295080-otac-ubijenog-narkomana-na-sahrani-gonicu-monstruma-u-mantiji-dok-sam-ziv И милиција је некад тукла људе ? Неко умре од допа, а неко од попа... Млађони and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 .. постоје сведочанства људи који су НА СИЛУ а неки пак и добровољно прошли кроз ''тај (црноречки) круг'' и проклињу дан кад су се тамо нашли... неки не могу очима да виде свештеника од траума доживљених тамо.. неки су алергични и на саму помисао о Цркви... Ако то нису последице пакла ..онда шта су... размислимо на тај начин о ''центру'' Битно је да имају громогласни браниоци овог типа који причају о чудесно решењу директ од Божје руке којом је вођен Брацко-лопатко где су сви успешно 100% излечени. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Ево сестра се каје. Правдала је 10 удараца лопатом јер је мислила наивна да неко може да удари човека 10 пута из љубави. Мислила је да је то као када родитељ пребије дете ... па се каје после тога. Ал Брацко-лопатко нија изгледа осећао потребу за кајањем чим је настављао. То само мржњ може да изроди. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 To je jedan rezultat moderne diskusije sa antiteistima, gde antiateisti imaju ulogu tužilaca i klevetnika, gde su Crkva i sve religije izvor svakog zla, i onda se Hrišćanin nađe u poziciju da se pravda, da se brani. Pri tome se antiteisti pozivaju decidirano na prava čoveka i kako jedino oni znaju šta je dobro a šta nije (ovo nama naravno ne priznaju), u ovome ustvari lažu, ali što ih je više tu su i jači. Dobijamo klasičan primer totalitarističke manipulacije i proganjanja, gde je "krivac" unapred osuđen i od njega se zahteva jedino da prizna krivicu. Ovo mislim da je i kod Miljana slučaj, tj. suviše je u kontaktu i time pod manipulaciji antiteista. Zbog toga sam i skeptik svih "reforma" koji su nadahnuti da se svidimo antiteistima i da od njih dobijemo nekakava priznanja. 1. njihovo priznanje nama ne treba, 2. njihovo priznanje nećemo ni da dobijemo. Što znači da ako krenemo da se njima svidimo, sami se cepamo. Ovo je onda naša slabost, naš poraz. Ne, Dragi, ja ne ulazim sa ljudima u diskusiju radi same diskusije, nego se ona desi sporadično u prijateljskim i poslovnim krugovima, jer ljudi reaguju na brojanicu, na moj IS HS NI KA prsten itd... U potpunosti me ne zanima sta antiteisti misle i pricaju i generalno ne razgovaram sa takvima .Imali smo prilike da vidimo antiteizam na delu kroz milione mrtvih i tu vise nikakva prica nije potrebna .Da se pravdam nekome za svoja uverenja mi takodje ne pada na pamet,ako ce neko da me diskvalifikuje kao osobu na osnovu moje vere ja sa takvim nemam sta da pricam . Elem , svako ubistvo je velika tragedija ali nekako ne vidim razlog da se o ovom prica ovoliko koliko se prica . Ti koji trce i pravdaju se neka se preispituju . Sto se mene tice mogu da me smatraju kakvim god hoce to nije moj problem i mogu da mlate po forumima sta im je volja .Ne znam zato bi bilo kome bilo bitno sta neko koga ne poznaje i ko ne poznaje njega misli o njemu .Ne vidim zasto bi neko pokusavao da se dopadne potpuom strancu koji je uz put i bezobrazan i arogantan a tek da se takvom pravda je totalno ludo . Pa ti ako možeš da živiš sam sa sobom i da nemaš nikakvog posla s ljudima koji drugačije da veruju... bolje da ne nastavim. A usput, kad pominješ milione mrtvih, mnogo više ih je pobijeno u ime raznih religija, pa i hrišćanstva... Ja govorim o problemima da je nekome egzistencija i mogućnost zarade i posla ugrožena, i ne zato (koliko god da smo romantičari i želimo da budemo mučenici, da nas mrze Hrista radi) što smo hrišćani, već zbog raznih Peranovića koji prolaze nekažnjeno. Evo prilog na B92: http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=905&yyyy=2012&mm=08&dd=09&nav_id=633481 Ima i prilog sa izjavama raznih stručnjaka koji kažu da je trebao davno u zatvor i da je država najodgovornija, mada Mirko Đorđević kaže da je Crkva najodgovornija, jer ga nije kaznila. PItam se dokle će više Crkvu da posmatraju kao centralizovanu firmu i optuživati sad +Porfirija ili +Irineja što Peranovićev Episkop nije hteo da ga kazni... mada znamo da je Crkva mogla da ga kazni posle svrgavanja Artemija... No, i dalje je užasno problematično to shvatanje Crkve kao nekog centralizovanog sistema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Droga nije bolest nego izbor. Kad nema šta da se bira ? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Колико још има, у Србији свештеника којима деца не иду у школу ? А да није и Артемије добијао лопатом ? http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/237168/Hram+strave+-+Pop+ubica+zabranio+deci+da+idu+u+%C5%A1kolu.html Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Грб његовог мото клуба...Орао држи лопату и ашов... болест... Manolis, DYNABLASTER and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 . Pa ti ako možeš da živiš sam sa sobom i da nemaš nikakvog posla s ljudima koji drugačije da veruju... bolje da ne nastavim. A usput, kad pominješ milione mrtvih, mnogo više ih je pobijeno u ime raznih religija, pa i hrišćanstva... Ja govorim o problemima da je nekome egzistencija i mogućnost zarade i posla ugrožena, i ne zato (koliko god da smo romantičari i želimo da budemo mučenici, da nas mrze Hrista radi) što smo hrišćani, već zbog raznih Peranovića koji prolaze nekažnjeno. Evo prilog na B92: http://www.b92.net/v...9&nav_id=633481 Ima i prilog sa izjavama raznih stručnjaka koji kažu da je trebao davno u zatvor i da je država najodgovornija, mada Mirko Đorđević kaže da je Crkva najodgovornija, jer ga nije kaznila. PItam se dokle će više Crkvu da posmatraju kao centralizovanu firmu i optuživati sad +Porfirija ili +Irineja što Peranovićev Episkop nije hteo da ga kazni... mada znamo da je Crkva mogla da ga kazni posle svrgavanja Artemija... No, i dalje je užasno problematično to shvatanje Crkve kao nekog centralizovanog sistema. Nastavi slobdno ...bas bih zeleo da cujem tvoju konstrukciju .Ipak , pre nego nastavis da ti objasnim da ono sto sam rekao i onosto ti mislis da sam rekao nisu iste stvari .Naravno da ne zivim sa sa sobom i ne samo da imam posla sa ljudima drugih religija vec mi je supruga druge vere .Ja sam govorio o malom broju ostrascenih ljudi koji su cilj i svrhu postojanja nasli u borbi protiv crkve i vere a ne o vecini obicnih i normalnih ljudi koje u principu ne zanima ko u sta i kako veruje .Zapravo ti tvrdis da su svi neparvoslavni antiteisti sto nije tacno . Tacno je da je ubijeno mnogo ljudi u ime Hrista ali treba biti precizan pa reci ko je ubijao u ime Hrista , pravoslavci? ili neki drugi ?Ne vidim svrhu tolike generalizacije niti vidim logiku u tome sem potrebe da se neka grupa ljudi oblati . Kako sam ja odgovoran za peranovicevo delo ? Kako sam ja ili bilo koji pravoslavni srbin ili SPC odgovorni za dela katolicke crkve i ta ubjanja u ime Hirsta i kakve to veze ima sa nama?Posle bitke svi su generali pametni a to sto na b92 dovode strucnjake ovakve ili onakve je samo pumpanje price jer zele da prica ostane u fokusu paznje javnosti sto je duze moguce , bas cudno za b92 . Ako je neko kriv ovde , onda je kriva drzava jer je dozvolila da ustanova koja pruza zdravstvene usluge radi neregistrovano i da bude vodjena od lica koja nisu strucna . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Колико још има, у Србији свештеника којима деца не иду у школу ? А да није и Артемије добијао лопатом ? http://www.pressonli...du u školu.html И ко је дозволио овом болеснику да оволико дуго представља цркву? Ко други него артемије... ко зна још колико последица његове владавине има да осетимо... nishizawa је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Зар ово не појашњава све? Глорификовање сопствене патологије, тешке патологије? Невероватно. Шта је ово??? Прст у око свима? Каква монструозна иронија. Не могу да верујем. Дај Боже да ја овде нешто нисам добро разумео. Али бојим се да јесам. Страшно. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Sahranjen Zarubac: Otac očajan, majka nije došla Nije bilo velikih reči, ni poruka. Samo prigušeni šapat okupljenih ljudi, sabranih u nevelikom dvorištu. Činodejstvovala su dva sveštenika "za oproštaj grehova i vaskrsnuće pokojnika". Žrtva i protojerej: Nebojša Zarubac i Branislav Peranović Tako je, u četvrtak, u Batalagama kod Vladimiraca, ispraćen Nebojša Zarubac na svoje poslednje putovanje, udaljeno jedva pedesetak metara od očeve kuće. - Tako je sama sudbina udesila da mi sinovljev grob bude na oku, kad mi on za života nije bio - ponavljao je nesrećni otac Miloš, i skrhan bolom priča: - Nisam mu brojao povrede od batina, ali sam dobro upamtio jednu na vratu. Pričao sam i sa štićenicima. Tukli su ga na tri mesta u centru za odvikavanje. Prednjačili su u tome Peranovićevi ljudi, a on ga je dokrajčio. Šta god bilo, makar ga i oslobodili, ja ću ga terati dok ima duše u njemu. Teraću ga do sudnjega dana. Moj Nebojša, životom je platio da se raskrinka to Peranovićevo gnezdo zla. Bez štićenika Drugovi Nebojše Zarupca, a štićenici iz Centra za odvikavanje od droge, nisu bili na sahrani. Niko od njih nije ovde dobrodošao, kazao je otac pokojnika. Nebojša je, priča Miloš, proteklog vikenda bio kod njega, u Batalagama. - Lepo smo razgovarali. Dogovorili smo se da završim ovu zgradicu, odavno započetu. Pola da bude deo u kome ću nastaviti automehaničarski zanat, a on - svoj duborez. Bio sam ohrabren, Nebojša je ostavljao utisak da je potpuno izlečen. Ili sam ja sam takvo njegovo stanje želeo. Oprostili smo se, obično, a on mi je rekao: "Idem da vidim decu". Miloš govori da je Nebojša prvi put pošao za drogom, možda i u osnovnoj školi. Tada ga je, kaže, povuklo društvo i neki "tatini sinovi". - Kada smo problem videli, bilo je kasno. Žena i ja smo se prepirali. Nebojšina majka Milica, koja živi u Valjevu, gde je velika porodična kuća Zarubaca (360 kvadrata), nije došla na sahranu sina. Njen suprug Miloš o tome neće da govori. Kaže samo kratko: - Zašto nije, to samo ona zna. Nevena, mlađa sestra nesrećnog Nebojše, završila je prvi razred srednje škole a u najvećem delu svog života nosila je na plećima porodičnu muku. Bratovljevu zavisnost od droge i roditeljsku neslogu i razdvojenost: - Pre desetak meseci, možda nema ni toliko, ja sam pozvala Centar za lečenja i sveštenika Branka Peranovića - priča nam Nevena. - Zaplakala sam: Molim vas, primite mi brata. Rešio je da sasvim okrene list. A ja želim da mu pomognem. Sveštenik je odgovorio: "Neka dođe!" Sada me grize savest. vesti-online https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука