Рилски Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Нисам стекао утисак да је било ко на форуму осуђивао Перановића, ... ...јесте било је критика.. наравно и жешћих и тврђих ..али разумљиво је обзиром на дело које је учинио ... Проблем очито и даље остаје.. Небрига о наркоманима од стране државе и потпуна злоупотреба наркомана на овај или онај начин.. И још већи проблем да у Цркви неке ствари апслоутно морају да се мењају.. Не може да у Шабачкој да влада оволики степен безвлашћа и да толико царују лични интереси.. (Наравно да то важи и за СВЕ остале Епархије) ... Не може да Владика Лаврентије КУКА ГОДИНАМА за пензију а да је не добија.. очигледно против своје воље.. То неко искоришћава... жалосно је што ће нас опет на крају тунела сачекати новац и власт... МИ СМО ЦРКВА !! ... дакле имамо и ПРАВО и ОБАВЕЗУ да КАЖЕМО (СВЕДОЧИМО) .. у супротном ширићемо ''задах запуштења'' JESSY, DYNABLASTER, Boba and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Нисам стекао утисак да је било ко на форуму осуђивао Перановића, ... .............................................. Samo procitaj temu od pocetka, ako te ne mrzi. Osudjivanje u tome je najmanji problem, naci ces i mnogo gore od toga. Za ostalo sto si rekao potpuno se slazem... Boba је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Ниједан једини тренутак не скрећем с мисли патње оних који живе са овим несрећницима. нити оне који су жртве њихових злодела које су починили под дејством отрованог мозга. Ни сада. То је управо и разлог из ког сам мислио да овакве методе могу да дају резултате раније, у смислу да и они мало осете оно што су радили другима, па ће да се опамете. Али сада некако капирам да је то злурадост и жеља за осветом онима који су чинили зло. А посебно када сам видео колико таквих центара Црква има, и то са најразличитијим методама, центара који су подједнако или и више успешни, али где се над тим јадницима нико не иживљава. Да ли има лицемерја у свему овоме, као што кажеш? Врло могуће, али не бих волео да је тако. Чак мислим да, што се мене лично тиче, више има гриже савести јер сам и сам учествовао у оправдавању нечег оваквог, што је морало да доведе до неког несрећног исхода на крају. И што сада схватам да је то уствари било из злурадости и жеље за осветом, а не из жеље да неко помогне тим несрећницима да се поново усправе и постану опет нормални. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 А посебно када сам видео колико таквих центара Црква има, и то са најразличитијим методама, центара који су подједнако или и више успешни, али где се над тим јадницима нико не иживљава. Амин. Не кажем да је о. Б. имао намеру да се иживљава, али зар је могуће да је то једина метода? Батине и батине и батине. Зар не постоји други начин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Ниједан једини тренутак не скрећем с мисли патње оних који живе са овим несрећницима. нити оне који су жртве њихових злодела које су починили под дејством отрованог мозга. Ни сада. То је управо и разлог из ког сам мислио да овакве методе могу да дају резултате раније, у смислу да и они мало осете оно што су радили другима, па ће да се опамете. ............................................... Vidis, ja nijednog trenutka nisam tako razmisljao. Daleko bilo od toga. Ono sto sam video jesu brojna svedocenja ljudi sa raznih strana da je ovakav nacin davao neke vrlo konkretne rezultate, s jedne strane; i potpuna inertnost i nebriga sasvim oronule drzave, s druge strane. U preseku ta dva, o. Branislav je ucinio takoreci cudo. Iako na jedan, slozicemo se, grub nacin. ... Ali, ono sto je mene stalno mucilo u svim ovim temama i pricama, jeste da prakticno skoro niko od forumasa nigde nije pomenuo da se brine o vecnosti tih ljudi narkomana. Njih niko ne sme da bije. I to je to. A Carstvo Nebesko? A to sto propadaju celim bicem zauvek? Stravicno... E to je, brale, ono sto me prosto zapanjuje i izjeda, kad procitam ovakvu jednu temu... ... Inace, ja sam se nadovezao na tvoj post gore, ali nisam se tebi obratio licno... nadam se da si to primetio... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Ja ovde nista nekapiram sta pricate, o kakvoj vecnosti ili Carstvu nebeskom se brinu ovi sto besomucno prebijaju narkomane? To mu dodje kao ona parola inkvizicije, da se telo predaje vatri i mucenju da bi se spasla dusa! nishizawa, Walter and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Ja opet ne vidim kakva je to olakšavajuća okolnost za ubistvo (kakvo god ubistvo) što je čovek radio ovo ili ono za života... bar za nas hrišćane? A ja sam oče gore govorio o odlučivanju i davanju blagoslova za nečiji rad u Crkvi, ne o tome ko podržava nešto, a ko ne... Олакшавајућа околност једино је у томе што је једино Бог,Праведни Судија.Нека Му је Слава и Хвала на томе. Кад дођу овакви тренуци,кад се овакви облаци спусте на нас,мени је једина утеха то што знам да ће доћи и тај дан како каже Карамазов,када ћу знати због чега се све тако збило и због чега је свако-свакоме крив као што каже Иван Карамазов. Читам од јуче вести и обавештења,многи перу руке и ограђују се.Гади ми се све то. Имам утисак да су одједном форуми,профили и остала интернет места,просто процветала радосном еуфоријом неког збивања а што је повод томе,смрт једног човека и уништен живот другога,то многима није ни важно. ...А Господ на Крсту своме процветалом,каже своме сапатнику у болном и смртном часу,рабојнику,убици и ко зна каквом све зловољнику који је земљом ходао: "Још данас ћеш бити самном у Рају!" Е па,нечију висину и нечију мрачну дубину,и сав тај распон може једино Бог да сагледа. Не пада у овакав мрак,човек у свили и кадифи,него онај који је окусио сав мрак и очај људскога живота. А ако ћемо поштено,јел Бранислав био агресиван,насилан-ево Божије педагогије за њега али нико од нас није позван да на ово допуштење од Бога дода и свој коментар. ceca87, Boba and Аљонка је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Ja ovde nista nekapiram sta pricate, o kakvoj vecnosti ili Carstvu nebeskom se brinu ovi sto besomucno prebijaju narkomane? To mu dodje kao ona parola inkvizicije, da se telo predaje vatri i mucenju da bi se spasla dusa! Nije ljudski da se sprdas na ovakvoj temi... bar za toliko se uzdrzi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Malopre sam pročitao da je taj što je ubijen udaren preko 50 puta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Треба сачекати званичан налаз обдукције,па онда писати... ceca87 and Аљонка је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 '' Свако види што му је срцу мило '' Знао је у многим ситуацијама да каже Патријарх Павле.. Ја заиста нисам видео толико осуда, поготову НЕ овде на форуму ,..а убедљиво најјачи утисак који је СИГУРНО покрио и одређени број осуда и ''прања руку'' која су мени (изгледа) промакла .. .. Јесте била изјава Владике Иринеја Буловића који је заиста све рекао.. И без овога сматрам да сам већ превише рекао на овој теми али морам да додам и ово... јер је тема јако озбиљна и болна.. Ко што рекох, био сам упознат са ликом и делом оца Бранислава... у почетку сам поштовао његове приче, па и конкретна дела,... али сам увек био неспреман да их прихватим, одбијајући то, раније, на своју слабост (у сваком погледу) ... Био сам у прилици да мајкама неколицине наркомана па и самим наркоманима, дам адресу Центра Црна Река и Оца Бранислава, АЛИ ИПАК ТО НИСМА УЧИНИО ..(неизмерно хвала Богу због тога..) ..јер ИПАК ни сам нисам био сигуран у њихов рад - а онда како да друге гурам у то.. поготову имајући свест о ситуацији у РашкоПризренској Епархији, тада још увек са Артемијем на челу... Дао сам им контакте из центара из БАЧКЕ ЕПАРХИЈЕ.. опет - БОГУ ХВАЛА!! Када се десио раскол са Артемијем и кад је и отац Бранислав изашао на тапет, ја ипак и даље нисам био сигуран да је сва баш тако ..помишљао сам да се у неким стварима претрује а он оптужује и за дела која нису баш таква.... Међутим ''икона'' или боље рећи ''контра-икона'' која ми је разбистрила поглед било је батињање оног несрећника ИСПОД ХРИСТОВЕ ИКОНЕ... ту су једноставно душа и срце проговорили сами од себе ... ТО ЈЕ СВЕ РАСПРШИЛО ! То једноставно НЕ МОЖЕ ТАКО.. КРАЈ... СТОП ... Увече је у изјави за РТС, вл. Иринеј Бачки само проговорио оно што ја годинама нисам умео и смео .. а све остало је сада видљиво ко на длану... толико.. napoleon bonaparta, ceca87 and JESSY је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Треба сачекати званичан налаз обдукције,па онда писати... Tukao ga je sat vremena. I na kraju se ispostavilo da nije ni imao drogu. I zašto se on brani ćutanjem? Zar nije bilo ljudski da je sve priznao, rekao šta se desilo i molio crkvu da mu oprosti nepopravljivu štetu? Ili porodicu tog što je ubio? Zar to nije hrišćanski? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Оца што се тиче, не зна, шта б` рек`о... За мој укус, методе су биле у најмању руку склоне дискусији... На крају, мајке и очеви тих несрећника дискутоваху још пре три године и прихватиху већином (или су нам бар тако медији приказали), методе оца Бранислава.... Са стране гледано, очев вајб, мени се лично није свиђао... Али, ко сам ја да судим... Нисам ни судио, него ми је сва та бајкерска иконографија бола очи, иако не мора да значи да је истина оно што сам видео... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Rezultati obdukcije: Ugušio se od udaraca ŠABAC - Prema rezultatima obdukcije tela, uzrok smrti Nebojše Zarubca (39) iz Valjeva, štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje", bilo je gušenje u sopstvenom želudačnom sadržaju - saznaju "Novosti" iz pouzdanih izvora. Nesrećni čovek zadobio je između 50 i čak 100 udaraca motkom, nakon čega mu je pozlilo i počeo je da povraća. Upravo ta okolnost izazvala je davljenje i smrt u mukama. Zvaničnu potvrdu ove informacije, ipak, dobićemo tek kada osumnjičeni protojerej Branislav Peranović (54) bude izveden pred istražnog sudiju, što se očekuje u popodnevnim satima. Zajedno sa njim biće predata kompletna dokumentacija, kao i krivična prijava. Kako saznajemo, Peranović nije na žrtvu nasrnuo štanglom, kako su mediji pisali, već motkom. Praktično, pop nije pozvao policiju već je telefonirao policajcu koga lično poznaje i doslovce mu rekao: "Ubio sam..." - Policajac je odmah alarmirao lokalnu stanicu i pozvao istražnog sudiju. U prvom saslušanju uoči određivanja policijskog zadržavanja do 48 sati, priznao je da je momka "kažnjavao" te da mu je tom prilikom pozlilo, nakon čega je Peranović otišao na sprat kuće. A onda je rekao da neće više ništa da govori - kaže naš izvor. U ovom trenutku nema informacija o tome da li je u trenutku zločina još neko od štićenika bio prisutan u sobi za kažnjavanje u Peranovićevoj pomoćnoj kući u Jadranskoj Lešnici, koja se nalazi na više kilometara udaljenosti od Centra. U tu kuću, svakog jutra dolazili su štićenici na molitvu, a kapela je praktično jedna manja soba oblepljena ikonama. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:391927-Rezultati-obdukcije-Ugusio-se-od-udaraca Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Пре неколико година, када је јавности презентован снимак "лопатања", била је прилика... Уколико је тај човек стварно такав... Вунена су времена свакако, не знамо шта је истина са једне стране... Али, са друге.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука