Jump to content

Ово вреди прочитати! Лична карта ЖРУ-а

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Људи, Жељкова порука је иронија... видим да се људи који нас прате са фесбука буне.

са ове теме

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7379.msg195862.html#msg195862

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Добро дело

Наше мало, некоме може да буде много.

Свима од срца желим: увек да дајете никада да не тражите.

Човек је биће које има урођен алтруизам.  Сваки дан учините нешто за другога.

Много је људи којима је помоћ потребна.

svugdje mogu da se pronadju ovakve poruke,ali kad treba nesto konkretno da se uradi-niko se ne javlja...znamo to iz vlastitog iskustva.Muku mucimo,nemamo sta da jedemo,blizi se pocetak skolske godine-imamo dva djaka koja treba spremiti u skolu,a nemamo cim...dolazi zima-drva nema,struju hoce da nam iskljuce-nemamo cime da platimo dug...Pomozite,braco Srbi ako za Boga znate,pomozite Svetosavci...

:drugarstvo:

apel.png

Подели на овим сајтовима

Jednog dana, jedan slepi covek sedeo je na stepenicima jedne zgrade,

sa sesirom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo:

"Slep sam, molim vas, pruzite mi pomoć." Jedan slucajni prolaznik,

igrom prilika strucnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se

zapazajuci da je u sesiru bilo prisutno sam...o nekoliko metalnih novcica.

Savio se da bi mu pruzio novac, zatim, i bez pitanja za dozvolu, uzeo je

karton, okrenuo ga ispisavsi novi natpis. U toku popodneva slucajni

prolaznik se vratio do slepog coveka zapazajuci da je njegov sesir

ovom prilikom bio pun novcica i novcanica. Slepi prosjak,

prepoznavajuci ga po koraku, uputio mu je pitanje da nije bio on taj

koji je nesto napisao na kartonu i sta je to mogao napisati. Na sta ce

prolaznik odgovoriti: "Nisam napisao neistinu – samo napisah tvoju

poruku

na drugaciji nacin", nasmesi se i izgubi u guzvi. I tako slepi covek

nije saznao da je natpis jednostavno glasio: "Danas je prolece,

a ja ga ne mogu videti". Promeni strategiju kada se oko tebe sve

naopako krece i videces da ce se pre ili kasnije okrenuti na bolje...

apel.png

Подели на овим сајтовима

zeljko p. hvala za prelepu priču ali ovo je tema gde se kopiraju postovi sa foruma koje vredi pročitati...

moglo je da ide u pričam ti priču ili u neku drugu temu slične tematike koja je u kreativnom centru...

inače  mense0198626478946378946

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

zeljko p. hvala za prelepu priču ali ovo je tema gde se kopiraju postovi sa foruma koje vredi pročitati...

moglo je da ide u pričam ti priču ili u neku drugu temu slične tematike koja je u kreativnom centru...

inače  mense0198626478946378946

прича већ постоји.........

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3342.msg228607.html#msg228607

Права жетва почиње тек у есхатону.

aquilio на теми Постоји ли шанса да је Јуда сада у рају???

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8252.msg228874.html#msg228874

Nikola...

Sud je ono što je čovek izabrao da postane nosilac njegovog identiteta...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Ми СВИ имамо дијагностициран поремећај - грех. Меда

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8758.msg248082.html#msg248082

"С точке сваке погледај човјека, како хоћеш суди о човјеку - тајна чојку човјек је највиша. Твар је Творца човјек изабрана!"

Подели на овим сајтовима

тема "НОВОТАРИЈЕ" на св.Литургији (завеса,молитва 3.часа,звонца на епиклези итд) )

Шта се догађа са током Литургије, са нашим предокушањем Царства Небеског, са нашим сједињењем са Христом самим током Светог Причешћа, ако су двери затворене, или насупрот ако су отворене?, ако су молитве началствујућег тихе, или насупрот гласне?,ако се звонце чује, или насупрот не??? Дакле, сјединисмо ли се са Христом, или насупрот обманусмо сами себе, због некоме битних чиниоца које наведох, а који се понекад приказују као да су битнији и од самог Светог Причешћа?

Најсвежији пример мени, била је прошлогодишња слава манастира Крушедол, Света мати Ангелина, кад је саслуживало двадесетак ако не и више, епископа, кад се више од 10 000 људи воздигло Духом Светим, а при том Литургија је служена на пољани, без двери, звонце и ако га је било не чу се, а молитве се чуше све....10.000 људи, да ли живе у лажном уверењу да се сјединише са Христом Господом, због "битних", а неодрађених чиниоца? И могли би набрајати још много мног сличних примера, али чему? Само би помогли да формални део преузме Суштину, тако што ће као болест покушавати да прави раздор међу браћом и сестрама, раздор у Телу Христовом....

После више од две деценије Богу хвала, од кад се Причешћујем, никада нисам ни приметио ове битне чиниоце, не зато што их није било, већ зато што су мени минорни, у односу на Литургију-Пут иТело Христово-Живот....кад само мало размислимо, спознаћемо сигурно да је ту и Истина.     

:drugarstvo:

1405_love

0442_feel

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Браво Медо што си овде поставио Цитат: И.Стојковића ,

Ово вреди прочитати , заиста!

чуј мени, хвала Ивици  greengrin
а њему поготово  klapklap извини Ивице , није намерно    0102_laugh
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Vladan Stjepan Ibrahim

Да се не правдам у смислу "не гледам ја то, али ето вечерас сам вртео канале па налетео..." елем вечерас у вама омрженој ФАРМИ, ушла је звезда таблоида, певачица Весна Вукелић - Венди.

У пријатељском разговору са денсером Бакијем, који ју је понудио неким месним ђаконијама, она га је одбила уз образложење да је вероватно прошла поноћ, и да она пости, те да због тога не може да једе месо. Он јој је касније донео рибу, што је прихватила.

Ја помало заинтригиран Вендином ревношћу за православље и њеним постом (ако, нек се и на тај начин "рекламира" религија православна, јашта) продужио да гледам ФАРМУ, кад не прође ни пет минута, а наша ревнитељка Венди, оплете о анализи хороскопа и тим неким мамбо-џамбо веровањима.

И онда схватих, да, па  то је та наша Србијица. Верници са крстићем и хороскопским знаком на ланчићу...

Верници са тетовираним кинеским ји-ђинг симболима на леђима и јапанским шинто-молитвама на бицепсима...

Верници који се исповедају код свог хороскопџије или гатаре, јер локалног попа мрзе што вози добра кола и стално нешто придикује...

Верници који не иду на литургију, јер лумперају у суботу до 5 ујутро, па не могу да устану за службу...

Верници који у време поста не једу меса нити сира, али зато попију по гајбу пива...

Верници који .... и одушевим се што сам гори од њих, а шатро сам црквен. И негде ми ту буде кул што је Господ, Господ свима крштенима и некрштенима, а не само оним што га славе Литургијски. Што га призивају и зову и они који од цркве и попова зазиру а ипак су верници.....

...и ове ме мисли надовежу на нешто што сам данас прочитао од Аве Јустина...и идем сада то да нађем..

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8890.msg253767.html#msg253767

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...