GeniusAtWork Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 @@ZarkoZ, Au, brate, odvoji šta je ovde citat, a šta tvoj odgovor...totalna zbrka ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Pa to je u redu da ako vidis da neko tuce ukucane da prijavis policiji. Ako vidis da nemaju sta da jedu da im najranis to ne samo da moze nego treba. Ali da se donese neko regulatorno telo koje ce da motri sta ce ko da radi i kako a da pritom nikog ne ugrozava to je nedopustivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 I onda je proizvod...muz masakrirao zenu, ubio babu, tetku i teca... to je refleksija ,,To je njegova stvar" Ne, to nije nuzno proizvod a ako jeste onda je presao u onu drugu grupu gde postoje javna stvar jer ugrozava nekoga. Dakle ne stoji ono sto ti kazes da sve sto je necija privatna stvar je ujedno i javna nego samo nesto. A odrednica za sta je to nesto je ugrozavanje drugog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Naravno da neeeee, kakva regulativa icijeg zivota i zalazenje u iciji privatni zivot to je nonsens..... pa cak i uvideti problem ne mozes dalje otici od pruzanje pomoci i pokazati brigu za drugoga i to ako druga strana prihvati tvoju naklonost i dobru volju da pomognes.... ali je porazavajuca ta ,,To je moja privatana stvar" vise nikoga ne dotice tu se sve zakljucava, a to je inicijalna kapisla, i svo moje pisanije se odnosilo na pasivnost i nereagovanje problema koji su pored mene, tebe, nas.... i to da neciji zivot utice ili mozes da utice na tebe i to je sve...Necija privatna stvar ima sirok spektar ,zraci i reflektuje....ne ostaje u krugu privatnosti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Па ко теби брани да идеш около и помажеш људима? Поклони се и почни. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Necija privatna stvar ima sirok spektar ,zraci i reflektuje....ne ostaje u krugu privatnosti... Ali koja privatna stvar? Neciaj privatna ljubav za brzom voznjom definitivno ima ali necija privatna zelja/fetish da bude go u svojoj kuci i da bude vegeterijanac apsolutno nema nikakvu refleksiju na okolinu. Zato je ono uopsteno "sve privanto je i javno" p[otpuno netacno. Nesto sto je privatno jeste ujedno i javno ali daleko od toga da je sve. ZarkoZ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ali koja privatna stvar? Neciaj privatna ljubav za brzom voznjom definitivno ima ali necija privatna zelja/fetish da bude go u svojoj kuci i da bude vegeterijanac apsolutno nema nikakvu refleksiju na okolinu. Zato je ono uopsteno "sve privanto je i javno" p[otpuno netacno. Nesto sto je privatno jeste ujedno i javno ali daleko od toga da je sve. Ne kazem da je sve privatno i javno..... prosto ne postoji lista, takasativno da navedemo....da ne bi sada isli po slucajevima i kreirali i sta bi bilo kad bi bilo.... Prosto moj komsija malo bucnije i strastvenije vodi ljubav sa svojom suprugom i zbog te buke ja malo slabije spavam.....da li cu ja ne ispavan sutra ujutru udariti i imati udes i iz toga izvlaciti uzrocno-posledicnu vezu a i jos uvek mi neprijatno da mu skrenem paznju na to, da malo covek utisa....sta ce ziv covek... da li sad njegovo vodjenje ljubavi samo njegova stvar to sigurno jeste....ali nacin na koji vodi je i moj :D Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ако тебе угрожава онда није његова приватна ствар. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 aludiram najvise na sexualne slobode... Kako si znao. Jeste i homici, prostitutke,.... svi oni lose uticu na okolinu i daju los primer mladima podsticuci ih na razvrat i greh. Provalio si me odma, svaka cast. Vidi se da si ateista. u kakvim se to ti krugovima kreces ignjatije, to je ovde mnogo vece pitanje? Medju raznim bezboznickim oblacima. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 ono sto je tebi pogresno, nekom drugom nije. Odakle ikom prava da uspostavljaneki moralni kodeks po svom nahodjenju i onda da maltretira ljude da ga se pridrzavaju. Crkva jedina ima prava da uspostavlja moralni kodeks. Ona vlada ovom drzavom i bice onako kako Crkvi odgovra. Zar to nisi shvatio do sada putem brojnih primera krsenja sekularnosti i nedodirljivosti vodecih ljudi iz Crkve. ? Toma i vlada prvo pitaju Patrijarha sta misli o nekom zakonu, pa se onda on donese ili odbaci. Ajde zaobidji me, molim te. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Da ponovim opet i malo bolje pojasnim. Temom sam hteo da ukazem da razmisljanje "To je moja/njegova privatna stvar" nije uvek tacno, da je dosta rasprostranjeno i stetno po drustvo. Briga mene za ovozemaljske zakone sta kazu o tome. Kao Hriscani i odgovorni ljudi trebamo biti svesni da snosimo odgovornost i kada na neku negativnu pojavu ne reagujemo, a mozemo da reagujemo. Naravno da i tu treba postojati granica od potpune nezaintersovanosti do potpunog mesanja u tudje zivote. Zivimo zajedno i svojim ponasanjem i radnjama direktno i indirektno uticemo na druge ljude i okolinu uopste, a to znaci i da snosimo odgovornost za svoje ponasanje. Bitno je da se shvati da je i nereagovanje na neki nacin ucestvovanje u nekom losem delu - pasivno. Zato pokazimo da brinemo jedni za druge, da je tudji problem na neki nacin i nas i pomozimo ako mozemo i koliko mozemo., To je ljubav prema ljudima. Osnov nase vere i pokazatelj ljubavi prema Bogu. gavrosaurus, JESSY, Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Постоји важнија ствар од јединке а то је друштво, односно држава. Ми имамо несрећу да живимо у несређеној и отворено ћу казати — лошој држави и систему јер се наши вођи понашају управо у складу са "заболе ме, нека ради ко шта хоће само док ја..." и јасно је где такав став води, у тотално расуло и анархију. Није свеједно ни кад човек каже "нека је он геј само док је у својој соби" јер је он и даље геј, од њега и даље његов народ неће добити сабрата па и саборца, разумете, угасиће му се и држава и народ тако да то није и не може да буде само његова ствар и његова четири зида; дакле, ништа није само моја ствар док год сам део ма какве заједнице, почев од породице, цркве, посла итд. јер у зависности од тога, од међусобног односа јединки ће и та заједница трпети и пропадати или цветати и развијати се. Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 . Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Није свеједно ни кад човек каже "нека је он геј само док је у својој соби" јер је он и даље геј, од њега и даље његов народ неће добити сабрата па и саборца, разумете, угасиће му се и држава и народ тако да то није и не може да буде само његова ствар и његова четири зида; А шта ако нисам геј, али моја деца такође неће бити ничији сабрати и саборци, тј. неће бити Срби, већ Индијанци? Због мене такође држави и народу прети гашење. Како би се ти ту умешао са твојом државом која је изнад појединца? И друго питање, како неко ко чита Пекића може да има тако сумануте ставове? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука