Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Није ми баш јасно шта си хтео да кажеш... Ако желиш да људима помажеш нико ти не брани. Само што је мешати се у туђи живот против нечије воље непристојно. Zato sto nije rekao nista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ааааа... Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ааааа... Занимљиво... Наравоученије: децо учите вишу математику, требаће вам чак и ако нисте природно-математичке или техничко-технолошке струке, да вас не зезну! Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Занимљиво...Наравоученије: децо учите вишу математику, требаће вам чак и ако нисте природно-математичке или техничко-технолошке струке, да вас не зезну! A pre toga bar klasicnu logiku ako ne modalnu jer je prosto fascinatno koliko ljudi ne razumeju samo princip iskljucenja treceg cak i kad im se nabroji mnostvo primera za to. A u rasprava gde se agituje za kolektivizam to je gotovo standardi simptom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 A pre toga bar klasicnu logiku ako ne modalnu jer je prosto fascinatno koliko ljudi ne razumeju samo princip iskljucenja treceg cak i kad im se nabroji mnostvo primera za to. A u rasprava gde se agituje za kolektivizam to je gotovo standardi simptom.У данашње време може и универзитетски курс online да се прати... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 У данашње време може и универзитетски курс online да се прати... Ihhh i to na vise mesta, sto je odlicno. Ali treba znati za to, bar malo verovati da je to korisno a to su dva ubedjenja koja kod sirokih masa gotovo uvek izostaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ne znam sta nije jasno...problem je sto gledate zakonskom regulativom, nemas pravo ovo , imas pravo ono....Prosto fascinantno da gospodar logike, nije mogao da izvuce jednu prostu nit iz napisanog, necija privatna stvar se i te kako odnosi na drugoga, neciji privatni problem se odrazava na drustveni..... da smo odgovorni jedni za druge....I da Zapadnjacki individualizam i otudjenost su glavni krivci za takav vid razmisljanja koji se prosirio sirom "civilizovanog" sveta i naneo veliku stetu drustvu. potpuno stoji! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Ne znam sta nije jasno... Sve je nejasno jer je sve bez smisla u tom tvom doticnom postu. problem je sto gledate zakonskom regulativom, nemas pravo ovo , imas pravo ono Ne. Da gledamo kroz zakonske regulativne nikad ne bi zastupali ovo sto zastupamo zato sada zakonske regultive daju prevelika i za slobodu pogubna ogranicenja. Mi gledamo kroz normative, a ne kroz postojece zakosnke akte, nase politicke filozofije, klasicnog liberalizma. ....Prosto fascinantno da gospodar logike, nije mogao da izvuce jednu prostu nit iz napisanog, necija privatna stvar se i te kako odnosi na drugoga, neciji privatni problem se odrazava na drustveni..... da smo odgovorni jedni za druge.... Prostpo je fascinatno kako sam demonstriras neznanje i nesposobnost zakljucivanja o kojem sam pisao u prothodnim postovima. Ne, covece, nija SVAKA privatna stvar ujedno i stvar drustva nego samo ona koja direktno i negativno utice na druge pojedince. A) Ako Pera Peric prokocka pola svoje ustedjevine u Kazinu za jednu noc i mora da se seli u neku garsonjeru to je samo i samo njegova stvar i nicja druga. ccvige Ako Pera Peric odluci da prokockani novac vrati tako sto ce od Mike Lazica i Ane Jovic oteti puskom tu kolicinu novca e onda to postaje I javni problem a ne samo njegov. Ko nije sposoban da idi razliku izmedju slucaja A i B taj i nema sta da trazi u ovim raspravama. I dapotpuno stoji! Ne! Ne stoji! Objsnio sam na prvoj strani zbog cega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Sve je nejasno jer je sve bez smisla u tom tvom doticnom postu.Ne. Da gledamo kroz zakonske regulativne nikad ne bi zastupali ovo sto zastupamo zato sada zakonske regultive daju prevelika i za slobodu pogubna ogranicenja. Mi gledamo kroz normative, a ne kroz postojece zakosnke akte, nase politicke filozofije, klasicnog liberalizma. Prostpo je fascinatno kako sam demonstriras neznanje i nesposobnost zakljucivanja o kojem sam pisao u prothodnim postovima. Ne, covece, nija SVAKA privatna stvar ujedno i stvar drustva nego samo ona koja direktno i negativno utice na druge pojedince. A) Ako Pera Peric prokocka pola svoje ustedjevine u Kazinu za jednu noc i mora da se seli u neku garsonjeru to je samo i samo njegova stvar i nicja druga. ccvige Ako Pera Peric odluci da prokockani novac vrati tako sto ce od Mike Lazica i Ane Jovic oteti puskom tu kolicinu novca e onda to postaje I javni problem a ne samo njegov. Ko nije sposoban da idi razliku izmedju slucaja A i B taj i nema sta da trazi u ovim raspravama. Ne! Ne stoji! Objsnio sam na prvoj strani zbog cega. Nema smisla obazirati se na prethodno kvalifikacije.... Ako Pera Peric prokocka taj novac a pritom ima porodicu u startu je drustveni problem, jer je Pera kockar, u stanju je da stavi na rub egzistencije svoju porodicu... pa sve da je i Pera Peric sam...usle zelje da vrati izgubljeno moze uciniti neki delikt, ostati na kraju bez prebijene pare, biti beskucnik a to je DRUSTVENI PROBLEM....a to znaci da se tice mene, znaci nije privatna, nije njegov, nego i moj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Nema smisla obazirati se na prethodno kvalifikacije.... Ma siroti mali hrcki .... Ako Pera Peric prokocka taj novac a pritom ima porodicu u startu je drustveni problem, jer je Pera kockar, u stanju je da stavi na rub egzistencije svoju porodicu... NIJE! Zato sto je ta porodica skup svesnih pojedinaca a ne "vlasnitstvo" drustva. Svako odogovara za svoje postupke kako dobre tako lose. pa sve da je i Pera Peric sam...usle zelje da vrati izgubljeno moze uciniti neki delikt, ostati na kraju bez prebijene pare, biti beskucnik a to je DRUSTVENI PROBLEM Eto, tacna demonstracije nepsobnosti logicnog zakljucivanja. Jesam lepo razdvojio dva slucaja u kome krene silom da vraca izgubljeno i u kome ne krece? U prvom slucaju, kada koristi silu, to jeste drustveni problem jer ugrozava druge slobodne pojedince koji sa tom njegovom odlukom nemaju veze. U prvom slucaju ugrozava samo sebe. Sto se tice porodice. Ako su se oni porodicno slozili da on pokusa sa kockom onda im sleduje takav scenario. Ako je on uradio to mimo znanja zene a ona smatra da je postao opasan i da ne nameravada menja ponasanja onda sledi razvod a deca idu uz majku. Tako to bivau drustvu slobodnih i odgovornih. A u drustvu svi za jednog jedan za sve taj "jedan" ispadne jedan vredan a "svi" ispadne masa parazita koja zivi na racun njega plus sto niko ni za sta ne odgovara jer niti iko ista ima isitnski u svoom posedu niti ga zanima jer ce to "drustvo,narod, kralj, car, partija". Tako da ne, nije sve drustveni problem niti sme da bude ako zelimo napredniju civlizaciju nego samo ono sto direktno ugrozava nekog slobodnog pojedinca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Cuo sam da je Pera Peric umeo da se pijan vrati kuci i grdno isprebija svog vernog Zucu, da je ovaj, siroma, civelo po citavu noc i dan u bolovima. Срђан Шијакињић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Cuo sam da je Pera Peric umeo da se pijan vrati kuci i grdno isprebija svog vernog Zucu, da je ovaj, siroma, civelo po citavu noc i dan u bolovima. Umeo je on i decu i zenu da prlemati a ne samo zucu ali to definitivno ne spada u onaj deo koji se tice samo njega. Za razliku od slucaja kad je odlicio da proda racunar jer mu treba kosilica za travu pa jadna ugrozena deca ne mogu da gube vreme na fejsbuku pa zato nacionalna sluzba za gubljenje vremena mora da lobira za povecanje poreza kako bi budzet za zgubidansku decu nakupio latpop svakome od njih. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Op trt gevezen zajn. Upravo suprotno brale. Krivo je odustvo liberalizma, prosvetiteljstva i ostalih tekovina zapadne civilizacija a opet prisustvo kolektivizma svih vrsta kako komunizma tako i raznih svenarodno-nacionalih resenja. To sve pretvara ljude u parazite, nesposobne i lenje ljude koji nemaju zdravu svest o privatnoj svojini, odgovornosti nad istom, svest o tome da je rad sam po sebi zadovoljstvo i izazov a ne nuznost za mesecni dohodak, da tudja privatna svojinasvetinja jer samo tako moze biti i bilo cija sopstvena. Bez takvog vrednosnog sistema koji nuzni mora izostati u kolektivistickim drustvima tamo se nema nikakvog osecaja ni za javna dobra bilo koje vrste. Mislis da nije? Hajde samo na jednom od mostva drugih primera da proverimo. Pogledajmo parkove u zemljama "otudjenosti i liberalizma" naspram toga parkove u zemljam svenardnih-jedinstava? Tacno se vidi da u zemljama gde postoji duga tradicija privatnog vlasnistva nad materijalnim, intelektualnim i duhovnim postoji daleko daleko veca i svest i odgovornost nad javnim dobrima nego u zemljama gde se oci mazu raznim kolektivistickim ideologijama a steta bude visestruka. Em se ljudima unistava osecaj za privatno i za javno. Нисам присталица ни колективизма ни индивидуализма, али истине ради треба рећи да постоје веома уређена друштва која су изразито колективистичка и солидаристичка. Пример за то је Јапан. Колективистичка култура те људе не само да није претворила у лење паразите већ су Јапанци прави фанатици кад је рад у питању а у погледу солидарности многи су спремни да иду до краја, тј. до смрти. Није све црно бело иако је најлакше тако посматрати ствари. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 Нисам присталица ни колективизма ни индивидуализма, али истине ради треба рећи да постоје веома уређена друштва која су изразито колективистичка и солидаристичка. Пример за то је Јапан. Колективистичка култура те људе не само да није претворила у лење паразите већ су Јапанци прави фанатици кад је рад у питању а у погледу солидарности многи су спремни да иду до краја, тј. до смрти. Није све црно бело иако је најлакше тако посматрати ствари. Ne, Marijanovicu to nije kolektivizam. Kolektivizam je gde vlast aka drustveni mehanizmi zele da vode vecinu odluka umesto slobodnih pojedinaca a to u Japanu nije slucaj. To sto se Japanci u kapitalizmu ponasaju tako speicificno pozvrtvovano je uzrokovano specificnim memama koje su oni nasledili iz svoje istorije sa opet speificnog religijom i opstom kultuom zivljenja. A taj meme u kapitalistickom sistemu izgleda ovako kakav je Japan danas. Ali to ni na koji nacin ne cini Japan kolektivistickim drustvom. Ali ne verujem da ces ti to prihvatiti posto si vec duboko u vodama svepostmodernog relativizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Јануар 15, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2013 NIJE! Zato sto je ta porodica skup svesnih pojedinaca a ne "vlasnitstvo" drustva. Svako odogovara za svoje postupke kako dobre tako lose. I onda je proizvod...muz masakrirao zenu, ubio babu, tetku i teca... to je refleksija ,,To je njegova stvar" Eto, tacna demonstracije nepsobnosti logicnog zakljucivanja. Jesam lepo razdvojio dva slucaja u kome krene silom da vraca izgubljeno i u kome ne krece? U prvom slucaju, kada koristi silu, to jeste drustveni problem jer ugrozava druge slobodne pojedince koji sa tom njegovom odlukom nemaju veze. U prvom slucaju ugrozava samo sebe. Opet razvod je socijalni problem a sa tim ide ekonomski, politicki, drustveni, duhovni Tako to bivau drustvu slobodnih i odgovornih. A u drustvu svi za jednog jedan za sve taj "jedan" ispadne jedan vredan a "svi" ispadne masa parazita koja zivi na racun njega plus sto niko ni za sta ne odgovara jer niti iko ista ima isitnski u svoom posedu niti ga zanima jer ce to "drustvo,narod, kralj, car, partija". Tako da ne, nije sve drustveni problem niti sme da bude ako zelimo napredniju civlizaciju nego samo ono sto direktno ugrozava nekog slobodnog pojedinca. Ne kazem da drzava, drustvo treba da udje u neciji privatan zivot, regulisu, da to bude neka komuna komunizma...itd.... ali ostati na pasivnosti...na ,,To je moj problem"a detektovati problem, videti i cutati je porazavjuce i za civilizaciju i za coveka.....ne propagiram ja ovde da se nekom silom pomaze u svom paranoidnom misljenju da je neko u problemu.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука