Jump to content

Закопани таленти

Препоручена порука

Zato je lepo biti ateista :) Nikome ne polazes racune.

Ма јес` - видећеш кад те на оном свету сретне Докинс и пита "а колико си ти верника обратио у атеизам?" :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Изгледа да ова транзиција нема намеру да се заврши, гомиле људи остају без посла свакодневно и то у озбиљним годинама живота. А имају сигурно таленте које би могли развити и употребити на своју и општу корист.

ето, ту је главни проблем већ јако дуго времена...једноставно зависиш од неких других који одређују твоју ''судбину''...наравно да треба дати све од себе и таленте дате нам од Господа не само искористити већ и умножити....даље је све у Божијим рукама...Он ће већ наћи начина да нам помогне а на нама је да имамо очи да видимо и имамо уши да чујемо...

да, постоје и они други који се не баве собом, не истражују себе, нису свесни својим талената бесплатно добијених....који су лењи, који се стално жале и кукају а потенцијал ''чучи'' у њима.....е, то је грех....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја знам да ћутим на 12 језика. Шалим се, наравно.

Као млађи сам волео да сликам и цртам. Није ми било уопште битно да ли је у питању уље, темпера, графитна или хемијска оловка. Коме се шта свиђало, тако сам и поклањао, а онда сам, без неког посебног разлога, престао са тим. Прошле су сада већ године и године од последњег пута и не привлачи ме уопште да пробам поново.

Једно време ме је привлачио дуборез, али сам и од тога одустао. Било је ту још разних покушаја свега и свачега, али је једино остало пискарање. То ме испињава и са тим ћу наставити све док буде тако.

Тешко се код нас живи само од талента, а он се временом заборавља по разним канцеларијама, продавницама или шта већ човек мора да ради да би зарадио неки динар.

Подели на овим сајтовима

И додао бих... Мислим да се ипак не треба расипати. Хоћу да кажем... Ако већ мислиш да имаш талента за нешто и јако те привлачи онда иди само на то. Усавршити себе у једној области потпуно је довољно, остале могу да буду узгред, тек онако...

Подели на овим сајтовима

И додао бих... Мислим да се ипак не треба расипати. Хоћу да кажем... Ако већ мислиш да имаш талента за нешто и јако те привлачи онда иди само на то. Усавршити себе у једној области потпуно је довољно, остале могу да буду узгред, тек онако...
Да, али има времена у животу за разна тражења...
Подели на овим сајтовима

Нпр. неко је добио дар за певање и изузетно је музикалан али ништа није урадио са тим даром. Повремено запева у купатилу док се тушира и то је то :)

4869 Поздрав из купатила :0104cheesy:

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Дивна тема. Баш ме мучи ово питање и често размишљам о њему. Мени је Бог дао на пример таленат за језике, међутим јако сам одабирив што се тиче језика и са муком учим на пример неки шведски (јер је примитиван језик) и стално гунђам због тога. Што је занимљиво свиђа ми се немачки језик, али онако како га људи говоре, не онако како се он ''учи''. Веће симпатије гајим према руском, шпанском, грчком, црквенословенском (ма да правила , тј. граматику никад нисам волео да учим). Тај таленат сам у задње време прилично запоставио, негодујући због антихришћанског књижевног немачког језика, тако да сам скоро одустао од студија, само неколико испита пред диплому. Јелена, што се тиче црквеног певања, молио сам Бога за тај дар и уз труд га и добио. Сећам се први пут за певницу кад сам стао, ноге су ми се тресле јер сам се бојао да шта не погрешим. Временом постајао би све мекши и опуштенији, док се нисам једном мало превише опустио па је то звучало ко да неко коље свиње... :) Диван је осећај певати псалме, ваља вежбати. ;) Уопште не мораш да знаш цео псалам да певаш, довољно је пар стихова. Мени на пример много брзо помоћ стигне кад певам стихове псалама ''Хвалите Господа с небес'' или ''Славите Господа јер је добар, алилуја, јер је довека милост Његова, алилуја,...''. Био сам јако изненађен кад ме је свештеник призвао да читам Апостоле. Како је то тек диван осећај. Могу само мислити како је тек свештенику који служи Литургију. Онда ме је било страх, јер народ ко народ, чим види да се у нечему трудиш и да имаш ''веру'' почну ''овај је побожан, велики верник, много леп глас, блаблабла...'', јер не знају, а хвалисање од људи је горе него кад би те стрељали, верујте. Знате, нимало није лако одолити таквом искушењу, поготово почетнику као мени. Ипак морам још мноооого да вежбам, а таленти се умножавају радом. Глупо ми је кад Бога за нешто молим, ппр. за послушање, а онда ми Бог да неког кога треба да слушам, а то обавим гунђајући или уговарајући, као шта ће мени то, зар није боље... Ех свашта има код мене. 

Подели на овим сајтовима

Мене то питање мучи и дан данас.  Неке таленте сам успео да спроведем у дело а неке нисам.  Ја то више гледам у смислу таланата.  Можда имам погрешну слику, али за мене су таленти оно што води углавном ка егоистичкој намери (тј. да се удовољи себи најпре) док умножавање и остваривање таланата је углавном ради свеопште користи (како другима тако и себи).  Често се упитам да ли своје таленте користим онако како треба или бих се требао окренути неким другим стварима...Занимљива тема.

Подели на овим сајтовима

@Ждраба покајник

Да... Ја сам недавно почела малко да певушим за певницом, а дуго сам је посматрала као дете чоколаду коју може да поједе тек после ручка :) Што кажеш клецале су ми ноге, тресле се руке, дрхтао глас... Али Литургија ми, од кад сам за певницом, пролети у тренутку. Таман се распевам а оно крај :) Ни ја не знам све тј. далееееко сам од тога, али даће драги Бог, научиће се... За сад се уклапам некако. Волела бих само да имам мало више времена да се посветим томе. Знаш, ситна деца, муж, кућа... .smesko.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Да, али има времена у животу за разна тражења...

Можда :) Можда и има за тражења, али за нешто више нијесам сигуран... Свакако, треба тражити, обртати се лево и десно, и то може да буде узгред... Знати помало од свачега је веома корисно понекад, али такође треба у једној области бити јако добар.

Подели на овим сајтовима

Па јел ти знаш у којој си области јако добар? Ја не.

Не знам. Али, кад нађем нећу да пуштам! : ) Шалим се... Можда и знам, односно можда мислим да знам. Међутим, зна се човек преварити... Но, сматрам да је ипак најбоље да док те испуњава и док иде, односно ако видиш да ти иде, да осећаш тај таленат кад зажмуриш; ако затрепериш кад си у томе, ако дрхти нешто јако... онда је то то. Бар ја тако видим. Нисам баш ни објаснио, али не могу боље.

Подели на овим сајтовима

Безвоља, љеност, незаинтересованост, забетонираност, умртвљеност ... човјек мочвара. :) 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...