Jump to content

Православац или Србин

Оцени ову тему

Православац или Србин  

61 члановâ је гласало

1. 1. Шта сам?

• Православац
      10
    • Православац и Србин
      38
    • Србин и Православац
      7
    • Србин
      2
    • Ја нисам одавде
      1
    • Нешто друго
      3

Препоручена порука

Молим те на искреним одговорима јер ме баш занима како Срби римокатолици мисле о овим питањима. Хвала унапред и свако добро.

све што можеш да добије на основу његових одговора је ЊЕГОВО мишљење а не да ти то користи као параван за сопствену предрасуду и генерализацију.
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Moj drugar je bio u londonu,i naša crkva je kao neki zatvoreni klub rezervisan samo za srbe.

Totalni promašaj i rak rana na Pravoslavlju ali moramo se boriti da to promenimo :)

Подели на овим сајтовима

Ја јесам за мисионарење у дијаспори, али реално ми и нисмо имали неку другу националну институцију у дијаспори сем цркве , а и већина других православаца тако исто као и ми.

Нисам против тога да Црква и даље буде чувар националног идентитета у дијаспори , али сам за то и да мисионари тамо где се налази.

Мислим да треба и једно и друго да ради и не треба то двоје конфонтирати, јер уопште не искључују једно друго.

Но ипак треба повести рачуна да се цркве не претвара у фолклор , него да буде пре свега Црква.

Подели на овим сајтовима

Srpkinja, pravoslavne vjeroispovijesti! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Пре свега , хеви металац,а после све остало... 4chsmu1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Обоје сам (оба сам), и не знам зашто би једно било на штету другог. Уз то сам и жена, и мајка. и стрина. и тетка, и.......

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Човек - Православац - Србин

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...