Дејан Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Poluisposnički režim važan je ne samo zbog zdravlja već i zbog ideje da se tako vezujemo za više sfere. Hoću da moj unuk pamti detinjstvo po paljenju badnjaka i božićnoj vatri Kusturica kao pravi domaćin sam seče badnjak MEĆAVNIK - Božićna vatra nikad ne prestaje da gori! Godinama već na Badnji dan Kusta donosi badnjake iz planine, a onda ih u svom Drvengradu, sa sveštenikom i porodicom, založi ispred crkve... Biće tako i danas. - Božić je za mene mnogo više od običnog okupljanja porodice. To je simboličko stanje... Dan kad je rođen onaj koji je promenio svet, popravio ga, stavio na nove temelje. Paradoksalno je što o tome govorimo danas, kad se paganizam vraća na velika vrata. Antihrišćanska antropologija je u zamahu, ona za sobom ima čitavu tu informatičku revoluciju, detronizaciju Boga, koju Amerika izvodi kroz relativizaciju uloge religije i kroz ostvarivanje masonske kontrole sveta - objašnjava Kusta. Uzvišeni ciljevi - Utoliko je lepo, uzvišeno i dobro što su ciljevi hrišćanstva nasleđeni iz antičke Grčke. Zapravo, ta tri pojma mene najviše vezuju za božićne praznike. Intelektualno, ali i emocionalno. Posebno što ja već šest godina postim, i što obično spojim dva posta. Taj poluisposnički recept važan je ne samo zbog zdravlja nego i zbog ideje da si, kad ti se zbog dugog posta, odricanja, pomalo manta u glavi, bolje vezan za te više sfere - kaže režiser. Božić je, nastavlja Kusta, prilika da mu porodica bude zajedno, da u vreme „kad je sve deharmonizovano, makar taj trenutak bude obeležen harmonijom“. Urezano u pamćenju - Mnogo mi je stalo da moj unuk pamti detinjstvo i po Božiću, posebno po toj vatri. Utoliko je to paljenje badnjaka važno. On je tu, on će to gledati zajedno s nama, a to je ono što se urezuje u pamćenje... Ono što ostaje... Ta vatra gori uvek, ona se nikad ne gasi, postaje deo jedne slike, jednog života - uveren je Kusturica. Posle paljenja badnjaka, Kusta i porodica će na posnu večeru, a ujutru će, kako već običaji nalažu, zajedno dočekati veliki praznik... Emir sa suprugom Majom proslavlja svaki Božić U Drvengradu vlada praznična atmosfera Rokenrol je došao iz hrišćanstva - Na planeti je sve više ljudi, a sve manje onih koji mogu da preuzmu odgovornost na sebe. A civilizacija se oduvek drži na odgovornosti... Tvitovanje, Fejsbuk, pa to nikoga ni na šta ne obavezuje. Ovo je vreme kvantifikacije planete, a ne kvaliteta. Utoliko je religija važna. Utoliko se religiji, njenim idejama treba vraćati... Posebno hrišćanska civilizacija, bez koje ne bilo ni rokenrola, ni filma, ni svega onoga što je 20. vek izbacio zajedno s lokomotivom. Rokenrol nije došao ni iz islama ni iz budizma, on je stigao kao jedna faza, doduše antihrišćanska, ali došao je iz hrišćanstva, kao i druge dobre stvari - kaže Kusturica. Blic Middle-earth, Milica89 and radosti је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Свирао би ти мало сутра рокенрол да гитара у свом најизворнијем облику не потиче из Индије, од инструмента који се зове ситара. Такођер мало сутра би правио бизнис на мокрој гори, да није једна фундаментална ствар дошла директно из хиндуизма, а зове се нула и која је из коријена промјенила човјечанство у погледу економије и управљања добрима. Кустурице много спинујеш бре. Милан Меденица :) and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Svaki put kontrira[ tako da ve' postaje besmisleno. Crveni Baron, jermel, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Svaki put kontrira[ tako da ve' postaje besmisleno. Уведите неко правило већједном. Неке вијести које се поставају има само да се читају. Неке вијести могу да се читају, али само са се изражава мишљење схидни закључицима у вијестима, и треће слободна дискусија, изношење мишљења ма какво оно било. Милан Меденица :) and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Nisi me skapirao Justo,samo sam ti sugerisao da ne hejtuješ makar na današnji dan Kaži,Kusto sve si u pravu slava bogomladencu Hristu Middle-earth and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Nisi me skapirao Justo,samo sam ti sugerisao da ne hejtuješ makar na današnji dan Kaži,Kusto sve si u pravu slava bogomladencu Hristu А нећу похвалити кад хвалиш своје, а кудиш туђе. Истина се увијек треба говорити, па и на бадњи дан, па и сутра на Божић. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Istinu od Bogu,koja oslobadja i usrećuje,ovo su samo sporedne stvari koje opterećuju,raduj se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Свака част овом Кусти. Успешан редитељ, добар човек, добар хришћанин. Шта више од једног човека да очекујемо. Одсјај Божије милости коју и пројављује. Кусто, срећно Ти Бадње вече, и Божић, и сви дани по Божићу. feeble, gavrosaurus, Evdokija and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Начелно, мислим да му сви помало завидимо, због тога што се издигао из свог наслеђа, постао Хришћанин, успешан је, остварен и квалитетан уметник, очито и добар бизнисмен. По мом схватању, он је узор, јер је тип човека који је показао како бива кад се не закопају већ множе таланти, а не као код већине нас. Нека му је све што ради у име Христово берићетно и благословено. -Владимир-, Иван ♪♫, Manolis and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 То, Немања Србине ! feeble, nedeljko, Баба and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Оче Небојша,мислим да би адекватније звучало,то Немања православни Хришћанине,он је у свету Емир а пред Христом Немања Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Начелно, мислим да му сви помало завидимо, због тога што се издигао из свог наслеђа, постао Хришћанин, По мом схватању, он је узор Tako je,on je uzor i treba da posluži kao uzor svim onim islamiziranim Srbima u Bosni i Raškoj koji treba da izvade iz podruma i sa tavana prašnjave i crvotočne slavske ikone svojih pradedova i da se vrate svom Pravoslavlju. Лидија Миленковић and Evdokija је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 То, Немања Србине ! То Небојша Србине ! Онда коментар Бићкета : Жељко,мислим да би адекватније звучало,то оче православни свештеничее,он је у свету Небојша а пред Христом отац Небојша... Хахахахахахаха!!! Дај не дави Дејане. Отац Небојша је на свој начин рекао суштину овде на теми проблема. nedeljko, Oglo and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 Tako je,on je uzor i treba da posluži kao uzor svim onim islamiziranim Srbima u Bosni i Raškoj koji treba da izvade iz podruma i sa tavana prašnjave i crvotočne slavske ikone svojih pradedova i da se vrate svom Pravoslavlju.Zašto bi se neko vraćao Pravoslavlju zato što mu je čukundeda to bio?Da su mu preci bili pravoslavni i da su im te ikone nečemu služile,ne bi nikad ni prihvatili islam. Šta će nama tradicionalisti koji su vrnici jer su njihovi preci bili pripadnici nečega? Nama trebaju ljudi čije se srce susrelo sa Hristom i koji su pravolsavni zbog toga a ne zbog pramdjeda... školarac and Middle-earth је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 То Небојша Србине ! Онда коментар Бићкета : Жељко,мислим да би адекватније звучало,то оче православни свештеничее,он је у свету Небојша а пред Христом отац Небојша... Хахахахахахаха!!! Дај не дави Дејане. Отац Небојша је на свој начин рекао суштину овде на теми проблема. ae pali etnofiletisto,zagadjuješ nam vazduh Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука