Оливера Г. Написано Фебруар 14, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2013 http://www.ot-stories.ru/comments.htm Саша M. је реаговао/ла на ово 1 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Филм о о. Јовану Крестјанкину, синхронизован на српски N.Petrovic and Nektarija је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Hvala na ovoj temi! Zavrsila sam knjigu i tako mi je bilo zao sto je kraj.... N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Hvala na ovoj temi! Zavrsila sam knjigu i tako mi je bilo zao sto je kraj.... Jedna od retkih knjiga koju nikako nisam hteo zavrsiti. Sa svakim okrenutim listom, bilo mi je sve vise zao sto se zavrsava. Procitacu je opet... ali eto.... potpuno te razumem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 да се мало освежи тема.... ...ја препоручујем књигу ''Флавијан'' написао протојереј А.Торик..... ...и изашао је други део књиге....''Флавијан - Живот се наставља''...... ...иначе је у припреми и трећи део..... ''....књиге могу да укажу на пут ка Главном Дому наше душе - Небеској Отаџбими... моје књиге могу да напомену читаоцу како смо ми православни, најсрећнији људи на свету, јер нисмо сирошад, већ имамо Оца који нас воли - Господа!'' Олимп је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 Nabavio sam je u knjižari Delfi и какви су твоји утисци.....? претпостављам да си је већ прочитао..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 20, 2013 Пријави Подели Написано Јун 20, 2013 http://svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/Kasijana/Nikolaj0904.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Моја препорука је Монах Калист Srdjan Kotur је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Лидијин живот добија потпуно неочекивани ток. Сви чланови њене породице, осим ње, прелазе у Православље, она управо треба да крене на факултет, једна од њених другарица остаје у другом стању, и Лидија ће се ускоро суочити са изазовима и искушењима која сусрећу сваког младог човека на почетку његовог осамостаљивања. Лидији очајнички треба пријатељ, и она га налази на најнеочекиванијем месту - у икони Свете Лидије. Девојка Лидија исповеда своје недоумице и проблеме пишући писма Светој Лидији, која јој (невидљиво) одговара, и води је кроз осетљиви и болни период њене младости, са дубоком љубављу и самилошћу. Олимп and звончица је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Нека би дао Бог да сви људи, а нарочито уметници и научници схвате одакле им долазе идеје, моћи и порив за стварањем, а онима који прерано одоше нека прости њихову заблуду и нека и њих, милошћу Својом, уведе заједно са свима нама, када по други пут буде дошао, у нови живот, Царство Небеско, царство свих уметности, царство радовања у највећем дару који смо добили од Њега, у животу, у бићу, у постојању.Jедно прошло, урбано интензивно, креативно али и веома грешно време. Креативно по многим заиста квалитетним делима авангардне уметности и грешно по многим прерано умрлим младим талентованим људима. Читава генерација сликара, музичара, уметника... у гробу.Онај уметник или научник, јер се уметност и наука у крајњој тачки спајају, коме је јасно да тај дар који поседује долази од једне више силе која није он сам или део њега, оне силе која га је увела у овај свет и дала му живот, а затим и таленат, онај који схвати да је та сила Бог Отац, Сведржитељ, Творац свега видљивог и невидљивог, врховни Уметник, само ће тај човек имати праве користи од свог талента и, оплеменивши га тим сазнањем, умножити га и довести до пуног процвата, а самим тим и цело човечанство стећи добробит од таквог ствараоца и његовог дела. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 По мени, убедљиво најбољи хришћански роман написан на српском језику је "Несливено и нераздељиво" од протојереја Николе Миловића. Изашао је прошле године из штампе. Генијално дело, генијално! Иначе, издавачка кућа Епархије шумадијске Каленић припрема серију хришћански романа који ће у најскорије време бити штампани. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Поред Достојевског (класика, наравно), има једна књига чијег имена нема шансе да се сетим, ни писца. О неком свештенику је који има проблема са својим парохијанима, али и са колегама свештеницима. Сеоска посла... али, књига ме одушевила. Баш често размишљам како бих волео да снимим филм на ту тему.Ако се сетим како се зове, написаћу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Нађооох. "Истинска служба", И. Потапенко JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Јеромонах Серафим, коме је ово четврти роман, нагласио је да књига говори о томе како треба чувати православну вјеру и српски језик. "Све што сам кроз монашки живот успио да сазнам од људи паметнијих од мене, као и из дјела светих отаца, покушао сам да на занимљив начин представим читаоцима кроз овај роман", рекао је Глигић. Професорка књижевнности у Средњој школи "Иво Андрић" у Вишеграду Данка Митровић истакла је на промоцији да је религија и религиозност у роману сагледана из свих углова. "Највећа вриједност овог романа лежи у ликовима, будући да писац не жели ниједног да фаворизује јер је `његов` или `нечији`", рекла је Митровићева и додала да "аутор говори и о племенитим вјерницима, али и о лукавим и превртљивим невјерницима - свима као божијим људима". Роман "Макарије" објавила је Издавачка кућа "Дабар" из Добруна код Вишеграда и Српско соколско друштво "Соко" из овог мјеста. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука