Milan Nikolic Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Иако је та ствар саблазан за све, реаговати могу само непосредни чланови те парохије, свештеници и епископ. Јер тамо људи добровољно одлазе да им се скине магија и врачање. Због тих ствари Патријарх (и Синод) мора бити строжији и динамичнији. Мора да се води ред и на том нивоу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 On 5. 1. 2013. at 14:44, Milan Nikolic рече Иако је та ствар саблазан за све, реаговати могу само непосредни чланови те парохије, свештеници и епископ. Јер тамо људи добровољно одлазе да им се скине магија и врачање. Због тих ствари Патријарх (и Синод) мора бити строжији и динамичнији. Мора да се води ред и на том нивоу. Razumem. Dakle, mi koji nismo iz te parohije ne mozemo nista da ucinimo? Teskog srca moram priznati da takvo uredjenje ima logike jer se postavlja sledece nesrecno pitanje "Ako vernicima iz te parohije i svestenicima te eparhije kao i samom episkopu odgovara takav svestenik i ako ga vernici podrzavaju odlazeci kod njega i noseci mu darove, ko smo mi (vernici iz drugih parohija) da tu nesto menjamo"... Uh, ovo je bas nekako frustrirajuce i deprimirajuce Jos mi je teze kad pocnem razmisljati kakv je i taj narod i ti svestenici i taj episkop kad na ovako ociglednu nepravilnost ne reaguju. Pa ja koja nisam do pre neki dan ni znala da postoji ovaj o. Gavrilo sam se potresla pricama koje su ljudi ovde izneli, a oni to gledaju svaki dan i nista... To je u najmanju ruku jako cudno... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ипак смо ми једна Црква. Може Сабор да наложи неком епископу да уради нешто. Треба да се јави неки теолог или свештеник па да видимо шта може конкретно да се уради. Mamica Forumska, florenntina and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Либеризација какву сви можемо само да сањамо. Зато мора тиме да се позабави Сабор, јер реч је о одступању од Јеванђеља где се гатање (или врачање и сваки вид бајања) најстрожије осуђује. Поставља се питање доказа о таквим радњама. Можда треба да се нађу сведоци, или послати људе који ће испитати целу ствар. Можда је потребно да неки од нас организовано оду ког несрећног Гаврила да им скине враџбине и наплати. Са таквом документованом причом можемо се обратити у Патријаршији и тражити хитно реаговање, а не да то доспе на јутјуб и у све медије. Презвитер Дарко Јелић and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Baš me briga... al ono baš! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Neko je na ovoj temi tvrdio da se nadležni vladika boji mafije (da li je to proverena informacija?), navodno od nekih ljudi igumana Gavrila. Ako je to istina zar upravo to nije nedopustivo - da se jedan arhijerej većma plaši ljudi nego Boga? Nekako mi je nestvarno da iguman Gavrilo preti na takav način. Mislim da se vladika vodi mišlju da bi vecina tih ljudi i onako išla vračarama i gatarama, magovima i sličnima, a ovako se neprimetno ukljucuju u liturgijski život, jer koliko mi je poznato - iguman Gavrilo napominje da je vazno biti na Liturgiji, te potom sledi čitanje molitava, tako nekako, nisam bio taqmo pa ne znam pouzdano. Kod njega je pre dve godine bio moj otac i moja rodjena braća, koji su mi to i rekli, a bili tamo ne što im trebala neka pomoć, nego da posete taj manastir jer je tu službovao jedno vreme očev brat, moj pokojni stric, davno, pre više od četrdeset godina. Otac je imao dosta tema i ispričao se sa njim, braća mi se smorila. Hhaaha došli gladni nisu ih ni kafom ponudili. Kazao sam im - niko vas nije šibao po ušima da idete tamo ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 florenntina рече: Sve razumem i slazem se, ali me i dalje interesuje da li Crkva ima neke ustaljene "mehanizme" u okviru crkvenih pravila za reagovanje vernika protiv ovakvih pojava. Ako ima, zanima me koji su to "mehanizmi" ili je i u Crkvi sistem kao sto Rebetis kaze "Jедини начин да неки ”недодирљиви” оде је да се директно замери другом јачем ”недодирљивом". Па има. Чини ми се да се по канонима астрологија, бајање, гатање, нумерологија итд. рачунају грехом великим колико и убиство... На̏жало̄ст, црква је толико корумпирана, да је Ивица скроз у праву! Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Морам поставити једно недавно жаљење везано за ситуацију у Цркви код нас - па да размислимо мало: Цитат Religija je cesto savrseno skloniste loseg sveta. Ljudi koji su me u zivotu najvise zavrnuli, najcesce kuci imaju mini oltare i hramove, ali su zato prevarili brdo ljudi.Najveci prevarant od svih sa kojima sam radio je zapravo jedan veliki "dobrotvor".Sagradio covek hram (crkvu) u svom gradu, ali zato duguje milione!I sad, posto je otvorio jedno popovsko radno mesto, dolaze mu vladike ili ko god na slavu i u posete i niko ne sme ni posteno da ga prozove za novac koji duguje.Stalno ima izgovore da gradi hram i sl., iako je isti odavno zavrsen!Dalje, pomaze u svom gradu, a pod okriljem crkve. Da svakom trecem detetu u porodici po hiljadu eura recimo (borba protiv bele kuge i sl. bullshit). Takve dece bude desetak u gradu godisnje a on trenutno duguje milione.Crkva ga stiti jer je pomaze a poslovni partneri proklinju jer duguje ogromne pare. Kad mu neko pusti menicu ili ga tuzi, zovu i crkveni "velikodostojnici" da "mole" tj. da prete, jer kao od njega mnogo zavisi i sl.Uglavnom, da crkvi par desetina hiljada godisnje da ne bi dao par miliona godisnje kome duguje!E takvi su vam danas najveci "vernici"! Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука