Branka62 Написано Јануар 8, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2019 drvce, Branislav81 and pahulja је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2019 drvce and ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 9, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2019 nesto sam se setio, ...tamo negde pre nekih 25.godina i vise dok sam sljakao u tadasnjem Sartidu (Zeljezara Smederevo),...radio trecu smenu, nije bilo nesto puno posla, pogon celicana na nekih 30-35 metara ima neka mala terasa blizu krova sa koje se gleda pravo u nebo, ... leto, toplo vreme, sedim sam u kontrolnoj sobi, napolju duboka noc.... odjedanput me neka silna blagodat i prijatno osecanje u grudima nateralo da ustanem i krenem i izadjem na terasu,.. i, pogledam u prelepo nebo prepuno sjajnih i krasnih zvezda... i odjednom ono prijatno i blagodatno osecanje se jos vise pojaca od siline lepote koja se natkrivala nada' mojom glavom i ocima.... i u samom sebi i kroz moj um i razum prodje mi,...prodje me' neka jaka i nedvojbena misao da tamo,....tamo negde daleko,...iznad i iza' tog prekrasnog i velicanstvenog neba i svih' tih svetlih zvezda ,....postoji nesto i Neko,...koje je sve to stvorilo... Kada sam usao nazad u sobu, .. znao sam duboko u sebi, da ce' mi ova noc biti znacajna u mom nekom buducem zivotu.... eto' to je jedna od nekih prica o posmatranju nocnog neba... Milica Bajic, PredragVId, ИгорМ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 10, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2019 https://twitter.com/universal_sci Branka62 and drvce је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јануар 11, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2019 пре 15 часа, obi-wan рече https://twitter.com/universal_sci Ovo sam već postavila na drugoj temi, ali.... ide u paru http://joshworth.com/dev/pixelspace/pixelspace_solarsystem.html?fbclid=IwAR3gu_FOhhhbjxUKbvuvBFdBjQStXKuybllHcgNo3PAss2Tar4LzbxZxLAo obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 12, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2019 drvce and ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 12, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2019 On 11.1.2019. at 9:57, Branka62 рече Ovo sam već postavila na drugoj temi, ali.... ide u paru http://joshworth.com/dev/pixelspace/pixelspace_solarsystem.html?fbclid=IwAR3gu_FOhhhbjxUKbvuvBFdBjQStXKuybllHcgNo3PAss2Tar4LzbxZxLAo "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2019 https://apod.nasa.gov/apod/ap190114.html drvce, Branka62, Branislav81 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2019 drvce and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2019 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 Изашао је рад пре можда месец дана о старости Сатурнових прстена. Радили су мерења на основу масе прстена и Сатурновог гравитационог поља и закључили да су формирани пре 10мил-100 мил година. Branka62 and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 пре 6 часа, Lady Godiva рече Изашао је рад пре можда месец дана о старости Сатурнових прстена. Радили су мерења на основу масе прстена и Сатурновог гравитационог поља и закључили да су формирани пре 10мил-100 мил година. To nije tacno, gas radon bi u medjuvremenu difundovao i ne znamo pocetne kolicine elemenata, tako da nam ostaje jedino doktor Terzin i Biblija kao jedini validni hronometricari, a to je oko 10 hilj. godina. Za sve detalje se mozes obratiti o. Goranu, ili, posto su prstenovi plohe, mozes se obratiti i ravnotepsijasu Nikodimu. Hvala na paznji. Lady Godiva and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Фебруар 9, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 пре 48 минута, drvce рече Za sve detalje se mozes obratiti o. Goranu, ili, posto su prstenovi plohe, mozes se obratiti i ravnotepsijasu Nikodimu. Hvala na paznji. Нека, нека.. Нека задрже они своју памет. Мени је доста што сам лепа, да не претерујем још и са тим високим наукама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2019 пре 7 часа, Lady Godiva рече Изашао је рад пре можда месец дана о старости Сатурнових прстена. Радили су мерења на основу масе прстена и Сатурновог гравитационог поља и закључили да су формирани пре 10мил-100 мил година. Kol`ko se secam, prstenovi su u stvari ili ostaci nekog zdrobljenog meseca (led u tolikoj kolicini nije bas neki cvrst materijal), ili (jos verovatnije) materijal koji nije ni uspeo da se oformi u telo, tj. u neki novi mesec, pa je se vremenom pod uticajem gravitacije fino rasporedio i zauzeo ovakav oblik. Inace, i Jupiter ima svoj prsten, samo dosta manji i tamniji (drukciji materijal od ovog oko Saturna), pa se vrlo tesko uocava. Isto i Uran i Neptun. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука