Jump to content

Kakva deca nam rastu?

Препоручена порука

Kakva deca nam rastu?

Izvor: NIN

Beograd -- Za poslednjih pet godina mladi i deca sve više podržavaju ideju etnički čiste države, netolerantni su prema gej populaciji i spremni su na nasilje nad njima.

40661064550daf8ed60bed750666762_368x316.
Foto: Ilustracija (Beta, arhiva)

Prema istraživanju koje je objavio nedeljnik NIN, znatan procenat dece i mladih ima negativan stav i prema ateistima, HIV pozitivnima i odličnim učenicima.

Istraživanje je sprovedeno u maju i njim je obuhvaćeno 1.358 dece i mladih starosti od 12 do 18 godina iz deset mesta širom Srbije, a organizovali su ga Centar za prava deteta, Koalicije za monitoring prava deteta u Srbiji i organizacija "Sejv d čildren".

Gledano po ukupnom procentu dece i mladih koja podržavaju negativne stavove o nekoj populaciji, na prvom mestu rang liste su osobe drugačije seksualne orijentacije, prema kojima negativan stav ima 36 odsto ispitanika. Na drugom su ateisti (23,0%), na trećem pripadnici drugih nacionalnosti (21,8%), a slede HIV pozitivni (19,0%) i odlični učenici (18,9%).

Negativno su ocenjivani i muškarci koji nisu navijači - 15,3 odsto dece i mladih prema njima ima negativan stav, oni koji misle drugačije od većine (15,2), polaznici programa nevladinih organizacija (14,5%) osobe sa invaliditetom (14,0%), sunarodnici drugačije veroispovesti (11,8%), pripadnici drugih rasa (11,2%) i žene (10,5%).

Istraživanje, koje NIN opširno predstavlja, pokazalo je, između ostalog, da se pogoršala situacija i u pogledu odnosa dece i mladih prema ljudskim pravima, jer im je ta ideja sada još manje bliska i poznata nego ranijim generacijama.

Dečaci su i dalje u znatnoj meri spremni da podrže nasilje, participacija u školi je i dalje nedovoljna, a interesovanje učenika za učešće u odlučivanju u školi je alarmantno nisko.

Skoro polovina dece i mladih zna gde mogu da kupe alkohol, a da ih prodavci ne pitaju ništa o godinama. Trećina dece i mladih razume zašto ljudi imaju potrebu da veštački menjaju stanje svesti, a svako osmo dete smatra da marihuanu treba legalizovati. Skoro polovina dece i mladih smatra da su klađenje i kockanje u njihovoj generaciji poprimili zabrinjavajuće razmere, a trećina njih nije saglasna s tim.

Izvor: B92 - LINK

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу, своју дјецу сам успјела некако да васпитам да не одговарају овим описима, једино негативан став имају о геј популацији али без насиља, само у смислу, далеко му лијепа кућа од мене.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

znatan procenat dece i mladih ima negativan stav i prema ateistima,

Na drugom su ateisti (23,0%),

Da li ta deca uopšte znaju šta su ateisti, kao i šta su vernici ?

Za njih su ateisti oni što bi da unište i zabrane religiju ( komunisti i pojedini antiteisti ) , a vernici su oni navijači sa velikim krstačama oko vrata što pevaju " Nož, žica, Srebrenica "

Kod takvih se loše kotiraju i pravi vernici, koji su smireni i tolerantni, koji čitaju duhovnu literaturu, poste i idu redovno u Crkvu. Takvi su za njih poremećemi i sektaši.

Lek je edukacija i disciplina.

Подели на овим сајтовима

ja prvi dok sam bio dete imao sam odbojnost prema ateistima, da budem iskren, jer sam živeo u porodici gde su svi vernici. Ali otac mi nikada nije pričao protiv bilo koje vere ili nacije, i čak mi je zabranjivao da bilo koga mrzim dok sam bio dete. Znači sve je do vaspitanja

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Vaspitanje, naravno, a tu ulogu imaju, pored roditelja,  i autoriteti van kuće, a kasnije je pogotovo jak uticaj vršnjačke grupe. O medijima da i ne govorimo...

Подели на овим сајтовима

Искрено се дивим родитељима који успевају да направе и одрже равнотежу између "унутра" и "напољу", односно између дома и света.

Оним родитељима који заиста остану родитељи а да своју децу не препусте васпитавању медија и улице.

То је истински подвиг.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Vrlo zlonamerno usmerene "ankete" (u koje ich, btw, ne verujem da su tacne, jer i ja zivim u Srbiji i nikad nisam nasao nista slicno ovome, iako sam medju svojom decom u skoli povremeno postavljao slicna pitanja!), i sasvim izvesno, kao i puno puta do sad usmerene pre svega na razbijanje Crkve i uopste tradicionalnih vrednosti (pogledajte komentare citalaca na samom sajtu).

Ali sta drugo i ocekivati od B92.

Doduse, stanje je mozda bas i tako u Bgdu (kod nas svakako nije), ali to onda nesto govori o samoj prestonici...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Искрено се дивим родитељима који успевају да направе и одрже равнотежу између "унутра" и "напољу", односно између дома и света.

Оним родитељима који заиста остану родитељи а да своју децу не препусте васпитавању медија и улице.

То је истински подвиг.

У праву си, веома је тешко, некад се и сама зачудим кад чујем нешто од дјеце што у кући сигурно нису научили. Треба се потрудити па све каналисати у правом смјеру јер дјеца, као и одрасли иду линијом мањег отпора.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Оно што је мени најболније,јесте то што данашња деца расту и уживају уз гранд-продукцију,а  то је једна погубна идеологија за развој младих... :(

Ја бих у школе увео овај предмет ... prstgore

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

На жалост, ова анкета везе са било чим реалним нема, и још једна је измишљотина коју лансира (очишћени) НИН.

Кажем "на жалост", јер је стање далеко горе, а ту мислим да деца везе немају ни ко су, ни ко су људи око њих, ни где припадају, ни зашто би некога волели више или мање. Једноставно их не интересује.

Али ту анкету нико никада неће да направи, јер се паре добијају само за штеловање анкета по којима Срби испадају нацисти још од колевке и којима се још једном потврђују све предсрасуде које су лансиране о нама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...