Jump to content

Kakva deca nam rastu?

Препоручена порука

Али ту анкету нико никада неће да направи, јер се паре добијају само за штеловање анкета по којима Срби испадају нацисти још од колевке и којима се још једном потврђују све предсрасуде које су лансиране о нама.

Ma jasno, bre, k`o dan...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kakvi smo mi, takva nam i deca rastu...

Baš tako.Mi smo najviše odgovorni za to kakvi će ljudi postati.Mi smo odgovorni kako u porodici tako i van nje (jer i tamo se mi stariji nalazimo).Mi smo ti koji smo učitelji, nastavnici ,vaspitači,pedagozi,sportski radnici,zakonodavci,trgovci alkohola,dileri kojekakvih roba,TV urednici,ambiciozni novinari (koji misle da ovakvom anketom pomažu djeci) ....itd.da ne nabrajam.Djeca su bombardovana svim i svačim i što razumiju i što ne razumiju.Ona jednostavno kao odbranu od svega sve više pokazuju nezainteresovanost.....što je po meni ozbiljan problem.Ako još u porodici ne naiđu na razumijevanje onda se vrlo lako mogu naći na pogrešnom putu.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Ах, што волим оваква ,,независна'' истраживања... А и та титула ,,независни медиј'' као да се ради о андерграунд радио-станици, а не о високобуџетном часопису једне странке тренутно у опозицији. Политички коректне муке су васколике...

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

Vaspitati djecu u današnjem vremenu izopačenosti, nemorala, i razvrata moralnog i duhovnog predstavlja bez sumnje pravi podvig. Uvijek je bilo teško vaspitati dijete da bude čestito, da ne "leti" za iskušenjima ovoga svijeta. Danas, djeca odrastaju uz "mašine" zvane kompjuteri, poistovjećujući se sa imaginarnim svijetom, punim laži i nerealnosti, zatvoreni su u svom svijetu, koji nekad ide tako daleko, da ta djeca kad uđu u pubertet, pokušavaju da se poistovijete sa junacima loših američkih akcionih filmova, pa uđu u npr.tramvaj sa pištoljem,bombom i počnu nasumice ili sa ciljem pucati po istom.Svjedoci smo da odrastaju generacije, posebno u regionu koji je bio zahvaćen posljednjim ratnim stradanjima, koje iz porodice iznose svoj loš odgoj. Nisu djeca naravno kriva, krivi su roditelji koji su u većini slučajeva egoisti i licemjeri koji svjesno uništavaju, svojim lošim primjerima, porodicu, koja se u Pravoslavnom Hrišćanstvu smatra malom Crkvom, koja u svemu treba da podražava Evharistijski odnos, odnosno da ta ista porodica, neprestano ima na umu da su svi oni udovi Tijela Hristovog, i da kao takvi treba da teže ljubavi,moralu i čestitosti. Mišljenja sam, kao roditelj, da porodica, koja sebe smatra Pravoslavnom , treba neodložno, od samog rođenja djeteta isto uvoditi u Crkvu Hristovu, ne samo jednput, prilikom Krštenja, ili jednom godišnje, o velikim praznicima, nego konstantno, svake nedjelje na Sv.Liturgiju, i zajedno se sa djecom pristupati u strahu Božijem svetinji Svetog Pričešća. Kad bi roditelji na takav način vaspitavali svoju djecu, koju nisu dobili na "lutriji" nego u milosti Božijoj, kao veliki dar od Boga,i kada bi djecu od malena vaspitavali u duhu Jevanđelskih vrlina, tada bi i društvo u cjelini bilo puno bolje. Tamo gdje nema Hrista nema ni čvrstih temelja, takva porodica je kao ona kuća iz Sv.Jevanđelja, koja je sagrađena na pjeskovitom tlu, i čim dođu malo veća iskušenja, ruši se i pretvara u prah. Roditelji ne smiju zaboraviti da će na strašnom Hristovom sudu odgovarati Gospodu kako su i na koji način vaspitavali djecu koju im je Bog darovao. Da Gospod da da se današnje i buduće porodice okrenu onome što je vječno, istinito i nepromjenljivo, Hristu Bogu našem i Crkvi Hristovoj, a ne bjelosvjetskoj lažnoj propagandi dvostrukih morala, razvrata i nečistote, i tek tada će nam i društvo biti zdravije i naprednije.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...