petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 наравно у новине да заврши па да се врх наше цркве запита какви су свештеници и монаси које рукоположе.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Повлачим питање и писање. Партибрејкерс је у праву. Жао ми је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Незнам шта је поента ове теме коју топло препоручујем за брисање. Набрајање грехова једног свештеника? Набрајање грехова једног митрополита? Набрајање грехова и падова неких монаха и монахиња? Ја имам толико својих грехова да ме је искрено заиста срамота да спомињем туђе. Шта је урадио цар Константин када су му донели тужбе против неких клирика? Он их је спалио и рекао да он види Епископа како греши он би дошао и покрио га својом хаљином да се саблазан не шири. Стварно незнам шта је поента писања поверљивих догађаја из живота Архиепископије овде где хиљаде наших али и иних може да прочита и злоупотреби? Немој да вас зачуди ових дана прича у Блицу о о.Угрину. Многи новинари материјал за причу траже управо овде. Имајмо бар мало хришћанске свести и одговорности. То је управо оно што се многима не свиђа, окретање главе, и гурање ствари под тепих. Нема ништа тајно, што неће постати јавно. А онда више боли када се открије да су те ствари веома познате, и да постоји организовано скривање и прикривање ради очувања угледа институције. То боли све искрене вернике. Треба рећи, да има међу нама грешника, али црква никада не одустаје од човека, од грешника. Тако да ће се наћи места и за оца Угрина у нашој цркви, као и за било ког грешника који се обрати за помоћ. Али наравно, услов је да жели да се ухвати у коштац са својим проблемом, са својим страстима, и да жели да их се ослободи. Evdokija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Шта вам звучи најреалније? 1. Свештеник наркоман, једног јутра решио да се лечи, исповедио се патријарху и патријарх му благословио да оде у Земљу живих. 2. Патријарх чуо да је свештеник наркоман, позвао га да се исповеди, овај призна и патријарх му благослови да оде у Земљу живих. 3. Полиција ухапси дилера, он каже да је свештеник. Не знају шта да раде па позову шефа, шеф начелника, начелник министра, министар епископа, епископ патријарха. Дођу по њега и за опште добро патријарх му благослови да оде у Земљу живих. Значи није диловао, тј ти немаш ту информацију, него лигиком си дошао до тог закључак. А логика углавном нема много везе са стварним животом. Јер, када би живот био логичан, он никада не би ни пробао дрогу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 To je zloupotreba reči,o skrivanju sveštenika.Možda je to tad bilo potrebno danas nije, Mitropolit je rukopoložio Ugrina jer je mislio da je sasvim ispravan . Orthophill and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Да се нису патријарх и епископ заложили за њега не зато што га воле него што би пукла брука, лежао би он већ у ЦЗу... Чуј мислио. Лепо кажем постоји варијанта да га није исповедио, његова велика одговорност, да га је исповедио и да му је овај рекао или трећа опција да је овај слагао. А није толико наиван митрополит да не зна неке ствари... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 То је управо оно што се многима не свиђа, окретање главе, и гурање ствари под тепих. Нема ништа тајно, што неће постати јавно. А онда више боли када се открије да су те ствари веома познате, и да постоји организовано скривање и прикривање ради очувања угледа институције. То боли све искрене вернике. Треба рећи, да има међу нама грешника, али црква никада не одустаје од човека, од грешника. Тако да ће се наћи места и за оца Угрина у нашој цркви, као и за било ког грешника који се обрати за помоћ. Али наравно, услов је да жели да се ухвати у коштац са својим проблемом, са својим страстима, и да жели да их се ослободи. Ово знамо ми који смо у цркви и можемо то да прихватимо. Неки ће се саблазнити, већина неће. Али је проблем што ово читају и људи који не воле цркву, па ће да се наслађују. А остали ће само да остану у шоку, јер мисле да у цркву иду само свети, па кад виде овакве примере зато ће се мало теже одлучити да нам се придруже, моје мишљење. Зато не треба баш све јавно износити ако се не мора. Драшко, Дијана. and Partibrejkers је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Да се нису патријарх и епископ заложили за њега не зато што га воле него што би пукла брука, лежао би он већ у ЦЗу...Чуј мислио. Лепо кажем постоји варијанта да га није исповедио, његова велика одговорност, да га је исповедио и да му је овај рекао или трећа опција да је овај слагао. А није толико наиван митрополит да не зна неке ствари... Ili jedna pobožna inspektorka koja je to veče radila u smeni... Normalno da su ga ispovedili,čudno ti od narkomana da je lagao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Иако се са понешто ставова слажем (и једна и друга страна "сукоба" износе истину, у мањој или већој мери) није ми по вољи да се поводим за њима тек тако — јер, пре свега, не верујем да ико од овде присутих утиче на живот особе из наслова теме — и става сам да ова тема, у садашњој форми не доприноси Српској Православној Цркви, нити нама као вернима јој. Друго, медији — знамо их који су — једва чекају да ове ствари дођу до њих а они тешко да осећају благонаклоност ка нама, вернима, и Цркви, и овим се њима више помаже него СПЦ-у и то, за мој појам барем, није сасвим добро. Подвлачим, није моје да судим да ли ће или неће овај несрећник бити поново негде свештеник већ да просто оценим да оваква, тема више нема смисла јер не доприноси нама већ противницима а Бог зна колико их је. Смирите се и саберите, то је живот Српске Православне Цркве а не кинеске робне куће у Мрчајевцима. feeble, Дијана., Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Дефинитивно ако је побожна није радила свој посао и за то треба да одговара. Ваљао човек гудру ал има оправдање свештеник је.,.. еј!!! неће то што се објављује јавно да отерра људе од цркве већ што покушава да се сакрије и заташка Evdokija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Ово знамо ми који смо у цркви и можемо то да прихватимо. Неки ће се саблазнити, већина неће. Али је проблем што ово читају и људи који не воле цркву, па ће да се наслађују. А остали ће само да остану у шоку, јер мисле да у цркву иду само свети, па кад виде овакве примере зато ће се мало теже одлучити да нам се придруже, моје мишљење. Зато не треба баш све јавно износити ако се не мора. Ako ne procitaju ovde citace u Kuriru, Blicu, B92 ... i nece dobiti adekvatan odgovor kao sto nikada nece shvatiti, da smo i mi u Crkvi i oni van nje, slabi da padamo i ustajemo ali i da se borimo. Meni je zao sto se ovakve stvari desavaju u Crkvi ali .... svi smo pozvani, neki ostaju, neki dodju vide i odu ... tako ce uvek biti. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марко М Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Raskolnici ga jesu prozivali, evo imaš kod artemijevaca album o o.Ugrinu... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150158123696606.291483.93589526605&type=3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Значи није диловао, тј ти немаш ту информацију, него лигиком си дошао до тог закључак. А логика углавном нема много везе са стварним животом. Јер, када би живот био логичан, он никада не би ни пробао дрогу. Није ни важно. Не желим да читам о томе у новинама. Не желим да дођемо у ситуацију да се бранимо од злонамерних коментара. Боље је да не истражујемо шта се стварно десило. Нека буде 1. или 2. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Ama shta ste navalili i kako da se "zatashka"??? Coveka nije mitropolit vezao i strpao u gepek da ne bi "pukla bruka", tamo je gde je i teshko da se moze ishta sakriti. Ne brine mene da se neshto mozhe "sakriti" nego shto se previshe i otkriva i naduvava na radost onih koji traze materijal da opljuju crkvu kao instituciju. Shto se tiche Oca Ugrina, neverovatan kapacitet upotrebljen na loshe. A niko da vidi da je pocheo s drogom u 16-oj godini. Ko je od vas, nas bio odgovoran u to doba da zna cemu to vodi, kad znamo ako se proba da je velika verovatnoca da se chovek navuche? A kad se navuche, tek tada nema odgovornosti, porok ga tera u lazh i na dno. Ispade da je on najveca nesreca i bruka za SPC kao da niko ne zna chega sve nema u necemu sto je institucija, kao u svakoj drugoj, s tim shto bi ova trebalo da ima najvecu odgovornost. Ako je nekog i "oshinuo" , nek nam je na smirenje, kao i ovo njemu sto se desilo. Inache sujeta povela kolo, ima se rashiri na stotinak stranica. Hajde mi da se vratimo Crkvi kao duhovnom telu, tamo se mozemo pomoliti i za njega i za nas i za crkvenu instituciju, dobro je da budemo u toku ali ne i da cedimo komarce na svemu. feeble, Partibrejkers and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марко М Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Evo da se i ja javim; najpre poznajem o. Ugrina i licno iako se nismo videli vec vise od deset godina verovatno; nisam se druzio sa njim jer smo vrlo razliciti tipovi ljudi. Pratio sam njegov rad u Duhovnoj Aristokratiji i uopste nisam odusevljen celom tom idejom...Potpuno se slazem sa Evdokijom velika je razlika da li se tamo pojavio na sopstvenu inicijativu ili pod pritiskom patrijarha; iako ja bih istakao u oba slucaja se divim njegovom hrabroscu i zelim mu sve najbolje. ne znam zasto bi se bilo ko zgrazavao; narkomanija je bolest zavisti; isto kao sto je alkoholizam; a koliko znam sa alkoholizmom se bori i borio veliki broj naseg svestenstva. Ukoliko ga je poslao patrijarha i to je za pohvalu na obe strane; jer je o. Ugrin mogao i da odbije; a i patrijarh je mogao sve da gurne pod tepih kao sto smo skloni cesto to da radimo. Koliko se secam pre desetak godina se jedan mladi episkop lecio od alkoholizma i o tome nije smelo ni da se prica pa je ovo za pohvalu. O. Ugrina ne bih vracao odmah na parohiju, pre svega radi njega samoga jer mogu da zamislim kako bi ga gledali parohijani; stavise odualjio bih ga iz beograda za njegovo dobro; jer se od narkomanija ne mozes izleciti vec zaleciti a ne bi bilo dobro da ostane blizu svojih dilera. Ono sto je on radio sa Aristokratijom oito ima svoju publiku i uz ostale kvalitete koje ima i dalje moze biti svestenik ciji bi se talenti koristili. A koji bi da ga pljuju; neka prvi bace kamen ako su bez greha. Evo i Vas su prozvali artemijevci, imaju ceo album o Vama http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/media/set/?set=a.10151175889716606.446964.93589526605&type=3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука