Nebojsa Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Narkomanija je bolest i vrlo je tanka linja izmedju genija i coveka na belom ,tako da je vazno ceniti coveka,ono sto kaze ,ne ispitivati sve kao policajac ipak smo mi Pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Мишљења сам да се наркоманија може у каснијој фази навести болешћу, али у почетку је чин одлуке. Али зато сам сто посто сигуран да је озбиљна болест бављење туђим животима, посебно људи које не познајемо, и још "посебније" начином поруге.... Danijela, Silence , Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Ne treba da se zaključava,je r je ovo apel ii kritika svima nama da ovakve stvari ne smeju da se dešavaju i ponavljaju. Mnogi s znali da je Otac Ugrin narkoman,niko ništa nije poduzeo. Ovde se čuje glas nas laika u crkvi,i mi ne smemo da ga ograničavamo. virtuelni је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
virtuelni Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Posle bitke svi su generali i svi znaju kako je u stvari trebalo biti.... postavlja se samo pitanje sto oni nisu bili ti koji su uradili kako misle da je trebalo ili su mislili da je trebalo. Glup propust jos glupljeg ''saradnika'' i, ko zna iz kojih razloga, nepostojanje voki-toki-ja za komunikaciju umesto mob. sa kamerama uz medijsku dreku i Bog zna kakvu brigu drustva za prava narkomana rezultiralo je uskracivanjem tih istih narkomana jedne sanse za skidanje od droge na jeftin a delotvoran nacin. Posto ni moja fondacija i grupa - Duhovna aristokratija - nije bila bez kontakata sa takvima, u svojim humanitarnim izletima, znam pouzdano da je samo za osnovno lecenje, tzv detoksikaciju, potrebno odvojiti oko 1000. 1200. eura u zavisnosti od klinike do klinike dok je cuvena Drajzerova prenatrpana i tamo idu samo oni koji moraju. Dalje lecenje, koje traje godinama, kosta godinama a za ugradnju implanta (malog unutartelesnog zandara koji se vremenom topi), potrebno je izdvojiti od 400 do 2000 eura i to u zavisnosti koliko taj implant traje a traje od tri meseca do dve godine. Slika je veoma porazavajuca pogotovo sto to nije samo lecenje vec je to i neciji zivot koji je stao i sada treba ponovo krenuti dok su svi raniji identiteti i oslonci ''zabranjeni''. Dakle, biti ''ponovo rodjen'' u svojih dvadeset, trideset.... ni to ije lako a pogotovo ne odgovor na pitanje svakog narkomana koji se ''skine'' - i, sta sad? Mislite o tome.Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Guest_O.Ugrin_* Одговор January 02 2010 - 23:57 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Posle bitke svi su generali i svi znaju kako je u stvari trebalo biti.... postavlja se samo pitanje sto oni nisu bili ti koji su uradili kako misle da je trebalo ili su mislili da je trebalo. Glup propust jos glupljeg ''saradnika'' i, ko zna iz kojih razloga, nepostojanje voki-toki-ja za komunikaciju umesto mob. sa kamerama uz medijsku dreku i Bog zna kakvu brigu drustva za prava narkomana rezultiralo je uskracivanjem tih istih narkomana jedne sanse za skidanje od droge na jeftin a delotvoran nacin. Posto ni moja fondacija i grupa - Duhovna aristokratija - nije bila bez kontakata sa takvima, u svojim humanitarnim izletima, znam pouzdano da je samo za osnovno lecenje, tzv detoksikaciju, potrebno odvojiti oko 1000. 1200. eura u zavisnosti od klinike do klinike dok je cuvena Drajzerova prenatrpana i tamo idu samo oni koji moraju. Dalje lecenje, koje traje godinama, kosta godinama a za ugradnju implanta (malog unutartelesnog zandara koji se vremenom topi), potrebno je izdvojiti od 400 do 2000 eura i to u zavisnosti koliko taj implant traje a traje od tri meseca do dve godine. Slika je veoma porazavajuca pogotovo sto to nije samo lecenje vec je to i neciji zivot koji je stao i sada treba ponovo krenuti dok su svi raniji identiteti i oslonci ''zabranjeni''. Dakle, biti ''ponovo rodjen'' u svojih dvadeset, trideset.... ni to ije lako a pogotovo ne odgovor na pitanje svakog narkomana koji se ''skine'' - i, sta sad? Mislite o tome. Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin Guest_O.Ugrin_* Одговор January 02 2010 - 23:57 Obzirom da je ovakvo pisanje oca Ugrina datiralo iz vremena kada se od drogirao, mogu da mislim kakav je košmar bio u njegovoj duši i glavi. Ovome što je rekao, nema se šta ni dodati ni oduzeti. Vidi se da je poznavao materiju, i dao je prilično realan i veoma dobar komentar na sve to. On je morao da pravi kompromis i kao sveštenik je davao pouku i pružao utehu, ali je zato imao sopstvenog demona kojeg nije mogao da pobedi. Pad oca Ugrina je verujem čak doneo mnogo dobrog čitavoj ŽRU zajednici, kao i Duhovnoj Aristokratiji. Bilo je tu nekih koškanja i neizgovorenih reči na relaciji ŽRU-DA, ali bez sumnje se radi o duhovnim i dobrim ljudima. Pad oca Ugrina, ne samo da je otrežnjujući i opominjući, već i nagoni, hteli mi to ili ne, na ljubav i samilost. Njemu svakako je doneo dobro, jer je prestao da se drogira i nalazi se na lečenju, tamo gde je to najbolje. Милан Ракић, Silence , emilija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
virtuelni Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 (измењено) Obzirom da je ovakvo pisanje oca Ugrina datiralo iz vremena kada se od drogirao, mogu da mislim kakav je košmar bio u njegovoj duši i glavi. Ovome što je rekao, nema se šta ni dodati ni oduzeti. Vidi se da je poznavao materiju, i dao je prilično realan i veoma dobar komentar na sve to. On je morao da pravi kompromis i kao sveštenik je davao pouku i pružao utehu, ali je zato imao sopstvenog demona kojeg nije mogao da pobedi. Pad oca Ugrina je verujem čak doneo mnogo dobrog čitavoj ŽRU zajednici, kao i Duhovnoj Aristokratiji. Bilo je tu nekih koškanja i neizgovorenih reči na relaciji ŽRU-DA, ali bez sumnje se radi o duhovnim i dobrim ljudima. Pad oca Ugrina, ne samo da je otrežnjujući i opominjući, već i nagoni, hteli mi to ili ne, na ljubav i samilost. Njemu svakako je doneo dobro, jer je prestao da se drogira i nalazi se na lečenju, tamo gde je to najbolje. Nikome on dobra donio nije ali se slazem sa konstatacijom o njegovom stanju pri pisanju gore citiranog posta....OUgrin je proslost , buducnost je ustali Ugrin u borbi ili dislocirani na 3 kontinent u neku misiju o Ugrin!On je svohje zavrsio toliko je neprijatelja stvorio da bi gdje god dosao narod motkom otjerao !!!!! U suvise prisutnom amoralu radikalno cemo se vracati moralu!!!! Измењено Март 7, 2013 од Иван Цветковић Овакви искази не пролазе на ЖРУ. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Да поновим, ако сам већ написоа у овој дискусији : Знао сам једног свештеника који је страшно огрезао у алкохолу. После неколико година срамоћења и саблажњивања , смогао је снаге да узме одсуство са парохије и оде не лечење. То је било средином 80'их и кад се вратио на парохију никада није окусио алкохол, био је ревностан свештеник, лепо је служио, градио са народом цркве и домове. Стално еј имао подршку од супруге и деце. Године уживања алкохола су нарушиле његово здравље, ап је умро поал године пре одласка у пензију. Oglo, Милан Ракић, Svetlana Pecin-Saraguda and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2013 @@virtuelni, Пријатељу, овде нећеш моћи тако да се изражаваш. Сматрај брисање порука последњом опоменом пред бановање. Администрација. obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
virtuelni Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 (измењено) @@virtuelni, Пријатељу, овде нећеш моћи тако да се изражаваш. Сматрај брисање порука последњом опоменом пред бановање. Администрација. Časni Oče spreman za ban !!!! Sloboda od Boga data ??? S druge strane molim obrazlozenej da me klošarčina pita na kojoj sam drogi , nisam i nikom nebih dao eksluzivno pravo da mi se ..... na tastaturi , Ugrinu sam lično prigovarao , kritikovao ga i sad udri ZBOGOM!!! Измењено Март 7, 2013 од Иван Цветковић Драги мој, имаш бан на два месеца. Идући пут добро размисли шта ћеш и као написати овде на ЖРУ. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 jeste "licno" si mu prigovarao i q.... se preko tastature... znaci nikome ne dajes to pravo nego je to ekskluzivno samo tvoje pravo? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
virtuelni Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Ти имаш само 23 поруке до сада, кад си ти Угрину приговарао и критиковао га, како кажеш? Овде се, дакле, ради о старом члану који је пријављен под новим налогом и са другим ником. Модератори, проверите његов IP, сигурно ћете наћи ко је у питању. Sreco davnih dana ja sam popm , virtuelnim , domentijan ili tertulijan!!!! bio u ovom vilajetu .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Господин "виртуелни" је банован на два месеца. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Није ми јасно како неки људи поново и поново траже начин да изнова пљују и пииииииииишу. s.o.s. Како им не досади и не одлучују се да се баве нечим другим пред екраном компјутера. ма... Лицимури ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Ne treba da se zaključava,je r je ovo apel ii kritika svima nama da ovakve stvari ne smeju da se dešavaju i ponavljaju. Mnogi s znali da je Otac Ugrin narkoman,niko ništa nije poduzeo. Ovde se čuje glas nas laika u crkvi,i mi ne smemo da ga ograničavamo. Није Светлана предложила да се тема закључа (јер тешко да се нешто може закључавати), зато што лаици не треба да испитују, истражују и сл., понашање свештенства, већ зато што је тема поделила учеснике на "пљуваче" човека, а не греха, и оне који то нису. Човек, ма ко то био јесте најсавршенија творевина Господа, па тако људи увек треба да размисле добро, Кога то заиста "пљују", и ко или шта их на то заиста подстиче? У реду је што се сазнало да је о.Угрин на лечењу, зато што то пружа наду свим припадницима клира да се охрабре и учине тај корак, једнак јавној исповести у рано хришћанско доба, а знамо како изгледа исповест у већини случајева у данашње доба. Али истовремено уопште није ни у реду ни хришћански, па ако баш хоћете ни фер плеј, распињати човека, који пре свега није у могућности да одговори. Још је тужније, драги мој Дејане, да Ти пишеш како како су многи знали да је о.Угрин наркоман, а да нико ништа није подузео, зато што тиме ем пишеш о нечему о чему појма немаш, ем очас осуди још десетине људи...Не дозволи себи да Те опседа грех осуде, јер као што је о.Угрин био "лидер" своје пастве, тако си и Ти брате мој, сајт администратор - један од "лидера". Осуда не може постојати без самоуверења у исправност свог става, а у највећем броју случајева, то самуверење није ништа друго до гордост. Тако, љубљени моји браћо и сестре у Христу, ко нема снаге да се моли за о.Угрина, не би требао да троши то мало снаге ни за "пљување". Svetlana Pecin-Saraguda, Драшко and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Знате шта ћу вам рећи - нажалост, много је младића који лутју данас, многи тако залутају и у ове воде, заврше теологију, добро кликерају, испити се дају само тако, онда постану свештеници, има се, може се, а вјера... Кога је брига та то? Чињеница јесте да су многи уписали теологију не због Христа, не због искрене вјер, него јер "његов поп екстра добро живи"... Вјерујте ми, када би сутра дошао неки нови комунизам, прогон свештенства, понижења и слично, видјели бисмо чуда... Није то баш тако мали број оних који лутају... Али нека свако ради по својој савјести, ако је уопште има... Нисам желео овдје никоме да судим, само износим своје мишљење наравно, а Господ ће свима да нам суди... Дејан and Владо М је реаговао/ла на ово 2 Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука