Jump to content

Мултиверзум

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

• Одговори 85
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Prosto ne postoje prazne priče, kao što naputak o zdravstvenom odgoju u školama navještava, masturbacija je zdrava i poželjna, pa makar bila i intelektualna.

Цениш? Па једни кажу да ванземаљце не треба крштавати јер немају људску природу (ту би био додатан изазов када би на другој планети опет нашли homo sapiens врсту, што је тешко јер је стварни универзум доста различит од Звезданих Стаза). Други кажу да их треба крштавати, јер ако су словесни онда, су јелте и они икона Слова. Али, ми не знамо ни да ли постоје ванземаљци, а све и да постоје не знамо да ли би икада дошли у контакт, зашто би стога причали о њиховом крштавању, шта се тиме постиже?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Али, ми не знамо ни да ли постоје ванземаљци...

Ali mi ne znamo ni da li postoje bogovi... Bas da vidim kako ces da pokazes da je npr. Tlalok izmisljen i da ne postoji u nekom nadnaravnom svetu kojem nemamo pristupa. Ili da postoji, svejedno,  u nekom svetu sa kojim nemamo razmene informacija.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ovo si mu drvce dobro kazo...

Zašto ne bi postojali?

Ako je abiogeneza tačna trebalo bi da postoje, i to da ih postoji mnogo posvuda oko nas, ali...

Fermijev paradoks kaže, ako je tako gde su onda?

većina izvanzemaljskih civilizacija bi trebalo da su bar milijardu (a i dve) godina starije od nas. Za to vreme bi peške stigli do zemlje.

A ne samo da ih nema, nego nigde oko nas u našoj galaksiji mi ne vidimo njihove tragove.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Ovo si mu drvce dobro kazo...

Zašto ne bi postojali?

Ako je abiogeneza tačna trebalo bi da postoje, i to da ih postoji mnogo posvuda oko nas, ali...

Fermijev paradoks kaže, ako je tako gde su onda?

većina izvanzemaljskih civilizacija bi trebalo da su bar milijardu (a i dve) godina starije od nas. Za to vreme bi peške stigli do zemlje.

A ne samo da ih nema, nego nigde oko nas u našoj galaksiji mi ne vidimo njihove tragove.

То је све под можда су старији...а можда је човјек најнапреднији, а негдје у некој другој галаксији тек сад настају први хуманоди на скали еволуције...све у свему нема сигурног закључка да је досад морало да постоје неке цивилизације које су старе пуно милиона година прије земљана. 

Осим тога раздаљине су превелике, па чак и да има нека напреднија која се развила раније...можда не желе трошити ресурсе уопште на нека путовања која ће трајати хиљадама година...У прилог томе ако има мултиверзума, моджа и милионе година....

А...можда су ипак ту негдје само их не видимо јер се крију...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ma nisu ovde i ne kriju se.

Teško da je čovek najstariji, jer sunce je relativno mlada zvezda (u našoj galaksiji). 

Trebalo bi da sve vrvi od života kao u zvezdanim stazama, a nije tako.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Зашто човек мисли да је нешто немогуће, ако је Богу све могуће? Да ли се ми можда суочавамо са нашим идеолошким погледом на веру?

Ако сматрамо да се неке ствари косе са доктрином наше вере, о томе можемо да разговарамо. Реч је само о мултиверзуму.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

pa dobro, skrenuh sa teme...

O multiverzumu ti ne mogu reći ništa više od ostalih, tako je to jedna komplicirana stvar... lepa ideja, posebno sličnost sa fraktalima mi se dopada.

soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Ali mi ne znamo ni da li postoje bogovi... Bas da vidim kako ces da pokazes da je npr. Tlalok izmisljen i da ne postoji u nekom nadnaravnom svetu kojem nemamo pristupa. Ili da postoji, svejedno,  u nekom svetu sa kojim nemamo razmene informacija.

Не знам да ли си свестан да су хришћани од самог свог почетка веровали да сва паганска пожанства постоје? Само што их ми називамо идолима, и сматрамо да су у питању демони...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си свестан да су хришћани од самог свог почетка веровали да сва паганска пожанства постоје? Само што их ми називамо идолима, и сматрамо да су у питању демони...

Ne znam da li si svestan da je npr. konstantinopoljski patrijarh Nikifor iz 9. veka u svojim polemisanjima sa ikonoborcima zastupao stav da je ikona podrazavanje i odraz prvolika koji se razlikuje od nje sustinom i materijom. Izmdju ostalog, tvrdio je da je slicnost moguca samo u odnosu prema stvarno postojecem. Takvim slikama i predstavama on suprotstavlja drugi tip slika - mnogobozacke idole koji se pokazuju slikama onoga "sto nema stvarnog postojanja"... Mislim da je casopis Kalenic u pitanju, 1988.godina, tekst "Filosofija ikonopisa" Vasilija V. Bickova, prevod Dimitrija Kalezica.

Али, ми не знамо ни да ли постоје ванземаљци...

Pa sto ne napisa onda: "mi ne verujemo da postoje vanzemaljci..."

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li si svestan da je npr. konstantinopoljski patrijarh Nikifor iz 9. veka u svojim polemisanjima sa ikonoborcima zastupao stav da je ikona podrazavanje i odraz prvolika koji se razlikuje od nje sustinom i materijom. Izmdju ostalog, tvrdio je da je slicnost moguca samo u odnosu prema stvarno postojecem. Takvim slikama i predstavama on suprotstavlja drugi tip slika - mnogobozacke idole koji se pokazuju slikama onoga "sto nema stvarnog postojanja"... Mislim da je casopis Kalenic u pitanju, 1988.godina, tekst "Filosofija ikonopisa" Vasilija V. Bickova, prevod Dimitrija Kalezica.

У реду, нисам био довољно јасан, а ти баш и ниси превише упућен у хришћанску традицију, он ту каже да они немају „стварног постојања”, зато што се сматра да демони глуме идоле - но то се суштински не разликује од онога што сам ти рекао (барем не за сврху ове расправе о постојању паганских божанстава тј. демона који су на тај начин, лажним представљањем, обмањивали људе)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

@, istina je da nisam previse upucen, a sad sam jos i zaintrigiran ovim demonskim stvarnim i glumljenim postojanjem, to mi je promaklo paznji. Moze li neki link ka dodatnom materijalu, slutim da ovaj lore seze mnogo dublje nego sto sam pretpostavljao...

Da li na demonima moze da se primeni pristup koji se primenjuje prema vanzemaljcima: hajde da ih prvo otkrijemo, pa da vidimo sta dalje?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...