Натан Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Како год, сувишно је рећи ''теорија'', јер ''еволуција'' је ипак само атеистичко-агностичка хипотеза, у коју можеш да верујеш (ако си наиван) или да не верујеш (ако разум и логику користиш). На жалост, појавили су се од недавно и тзв. ''теистички еволуционисти'', који у целу ту причу убаце Бога. Е, то је већ комедија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Zapravo, covek je ukazao na stvar za koju ti i ne treba neka pamet, samo neko makar minimalno obrazovanje pa da provalis da su ovaj klip pravili ljudi koji od fizike imaju glavobolju a od biologije diskus herniju... Prva recenica i odma glupost "Big bang je vatrena lopta u praznom prostoru"... nema dalje... niko ne bi trebalo da nastavi da gleda posle te recenice... Човек који иоле има маште тако доживљава велики прасак, Слобода израза ништа више. Како ти замишљаш велики прасак? Јер то што незнамо ни како ни дал се стварно десило ми морамо да замислимо и већина нас га баш тако замишља. Е сад мене занима како то ВаСа замишља кад му се оваква слика није допала па је престао да гледа у 24-ом секунду? Ајде брате један леп сликовит опис великог праска да видимо као то изгледа у глави једног интелектуалца. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Apsurd je još gori, brate mili, da mi toga nismo ni svesni. Prema kvantnoj kosmologiji, svemir je isprva bio kvantna fluktuacija u već postojećoj peni prostorvremena. To je moderna ideja zvana pristup mnogih svetova. Svemir naprosto postoji u mnogo paralelnih stanja. Ne znam da li vredi o ovome pričati. Шта сад, напуштамо идеју о Великом праску? То што су научници предвидели позадинско зрачење ништа не доказује. Пре него је електромагнетизам схвећен као једна појава научници су га третирали као две одвојене појаве и имали су педвиђања која су потврђивала тако нешто. Па ипак нису били у праву, него су се овде неки људи идентификовали као атеисти па немају куд него да бране Велики прасак да неби испали .... Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Znaš kako meni je kvantna mehanika bila puna čudesa i onda dođe i predmet fizika na fasku i između ostalog i neke osnove kvantne mehanike. I onda kada pogledaš te jednačine sve što si to data čuo dobija smisao i ima smisla i nisu nikakva čudesa. Tako to što nazivaš čudesima je odrpilike isto kao moja baba kada kaže za računar da su čudesa, a jedini razlog je to što ona ne razume na koji način on radi, kao što ni ti ne razumeš šta sve stoji iza teorija o kojima si čuo samo neke osnove i to kroz priču ne kroz matematiku tj. srž svake teorije. ne valja ti analogija nista, mislim to sa babom, racunarom, matematickim modelima, upravo tvoja matematika koju sad potezes ti ne govori u prilog, tek ona pokazuje cudesa nad cudesima, prvo npr. ovakav svemir kakav sad postoji ne bi bio moguc da se osnovne konstante u svemiru nisu podesile takofino u promil kako su se podesile, ili bi svemir zavrsio u crnim rupama odmah, ili bi se skroz ohladio i rasprsio, ne bi bilo ove kondenzacije, dakle ta eksplozija je bas zveknula u promil kako treba da bi ti imo mogucnost danas da se tu sa mnom raspravljas i tebi to nije cudo nikakvo, meni jeste, ja ipak skromnije gledam na sve to .... ovo sto se tice eksplozije, sta je eksploziaj sta nije, sve sto se siri od centra prema spolja velikom brzinom i gubi na pritisku i gustini se zove eksplozija, ta nije kasljkanje, boze me sacuvaj... vi ateisti vjerujete u cudesa nad cudesima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 ne valja ti analogija nista, mislim to sa babom, racunarom, matematickim modelima, upravo tvoja matematika koju sad potezes ti ne govori u prilog, tek ona pokazuje cudesa nad cudesima, prvo npr. ovakav svemir kakav sad postoji ne bi bio moguc da se osnovne konstante u svemiru nisu podesile tako kako su se podesile, ili bi svemir zavrsio u crnim rupama odmah, ili bi se skroz ohladio i rasprsio, ne bi bilo ove kondenzacije, dakle ta eksplozija je bas zveknula u promil kako treba da bi ti imo mogucnost danas da se tu sa mnom raspravljas i tebi to nije cudo nikakvo, meni jeste, ja ipak skromnije gledam na sve to Ima jedno lepo objažnjenje ovoga, kao što su ljudi nekada pričali da je zemlja podešena baš tako da bude pogodna za život, a na kraju se ispostavilo da je u sveimru ogroman broj planeta i da jedna mora biti pogodna i za život, tako je možda i naš svemir samo jedan od ogromnog broja drugih, i da je jedan morao da bude sa ovakvim zakonima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 I inače ako nešto ne znamo kako funkcioniše ne znači da je čudo, to samo znači da ne znamo kako funkcioniše. Nekada nismo znali ni zašto munje nastaju, šta bi bilo da smo ostali pri tome da je to čudo i da ih Zevs baca? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Ima jedno lepo objažnjenje ovoga, kao što su ljudi nekada pričali da je zemlja podešena baš tako da bude pogodna za život, a na kraju se ispostavilo da je u sveimru ogroman broj planeta i da jedna mora biti pogodna i za život, tako je možda i naš svemir samo jedan od ogromnog broja drugih, i da je jedan morao da bude sa ovakvim zakonima. znaci opet hipoteza bez ikakve osnove, mozda ima milijarde svemira a bas u ovom imaju uuslovi da ja i ti ko skupovi materije mozemo da razglabamo oko toga putem nekakve tastature na daljinu, to inace nije nikakvo cudo, daj nemoj me zezati... inace daj mi jednu eksternu planetu koja ima uslove koje ima zemlja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 I inače ako nešto ne znamo kako funkcioniše ne znači da je čudo, to samo znači da ne znamo kako funkcioniše. Nekada nismo znali ni zašto munje nastaju, šta bi bilo da smo ostali pri tome da je to čudo i da ih Zevs baca? ajd mi definisi cudo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 ajd mi definisi cudo Evo sada potražih na netu i net kaže: Jedna od definicija čuda glasi, otprilike, da je to događaj za koji nema objašnjenja u okvirima ne samo naučne, već ni obične, zdravorazumske pameti. Čudo je, prema mnogim religijama, božija intervencija pri kojoj su uobičajeni zakoni prirode nadjačani, spriječeni ili promijenjeni. Izvan vjerskog konteksta, čudo označava događaj, koji se (barem na prvi pogled) ne može objasniti naukom. A ti ako imaš bolju reci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Evo sada potražih na netu i net kaže: Jedna od definicija čuda glasi, otprilike, da je to događaj za koji nema objašnjenja u okvirima ne samo naučne, već ni obične, zdravorazumske pameti. Čudo je, prema mnogim religijama, božija intervencija pri kojoj su uobičajeni zakoni prirode nadjačani, spriječeni ili promijenjeni. Izvan vjerskog konteksta, čudo označava događaj, koji se (barem na prvi pogled) ne može objasniti naukom. A ti ako imaš bolju reci. stoga je big bang jedno veliko cudo, posto uopste nije u okvirima postojecih prirodnih zakona, za razlikun od munja koje to svakako jesu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Izvan vjerskog konteksta, čudo označava događaj, koji se (barem na prvi pogled) ne može objasniti naukom. Starno misliš da se BB ne može objasniti naukom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Starno misliš da se BB ne može objasniti naukom. mnoge stvari nauka ne moze da objansi, big bang je skup hipoteza filozofskih koje zahtjevaju nepostojanje ovih zakona fizike , prema tome psoto nam je aqulius ovdje ispirao mozak o tome sta su to teorije u nauci evo ovdje imamo teoriju koja ne samo da nije u sklopu postojecih zakona nego ih obara, bas mi zao sto on nije tu da vidim sta ce da nam kaze. nauka nije nista sigurno, u nauci imas mnogo pogresnih stvari za koje se 100% zna da su pogresne ali su svejedno u upotrebi, jer je tako svrsishodno, jel treba da ponovo navodim takve primjere... nemam ja nista protiv nauke, ja je volim kao i ti isto, samo sto ne vjerujem sljepo u sve do cega nauka dodje, to je greska, nemate kriticki pogled prema nauci, smatrate ju vrhovnom stvari u ljudskom drustvu a ona suplja na sve strane, mnogo gresite i uzdate se u logiku ljudsku, prvo da je logika ljudska pouzdana ne bi postojali paradoksi, ali oni ipak postoje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 kakve sad veze ima u sta ja vjerujem, ja ti fino kazem da ateisti vise vjeruju u cudesa nego pravoslavci i to jeste tako, medjutim ti ne registrujes ta cudesa i u redu, ja ti necu ni objasnjavati Znam da mi nećeš objašnjavati... kao što rekoh, možeš da veruješ i da "fino kažeš" šta god poželiš... ali to na nauku nema ama baš nikakvog uticaja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Човек који иоле има маште тако доживљава велики прасак, Слобода израза ништа више. Како ти замишљаш велики прасак? Јер то што незнамо ни како ни дал се стварно десило ми морамо да замислимо и већина нас га баш тако замишља. Е сад мене занима како то ВаСа замишља кад му се оваква слика није допала па је престао да гледа у 24-ом секунду? Ајде брате један леп сликовит опис великог праска да видимо као то изгледа у глави једног интелектуалца. Kakve slike. Kakovo zamišljanje. Ko uopšte priča o tome. U PITANJU JE NERAZUMEVANJE BB. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Ако мало посветимо пажњу томе да је Бог прво измаштао све у космосу и сам космос а и милијарде других космоса па онда тек пустио да се филм одвија, онда можемо ређи да тај почетак свега када је све праснуло није ништа друго до Велики Прасак, који је се одиграо баш онако како је Бог замислио. То што није све онако како еволуција предвиђа је зато што ми постепено откривамо шта је све Бог смислио за креацију. Па како наука напредује ми једном видимо да је земља равна плоча а већ у следеђем да то није тако, па гомила других ствари има за које смо мислили да је тако касније се испостави да није баш тако већ је све то мало конпликованије. Какогод теорија еволуције у датом моменту је за науку завршавала посао али дошло је време или да се осавремени или да смислимо нешто ново кад већ Божански промисао не можемо да ухватимо ми овако ограниченог знања. Велики прасак исто тражи да се мало савремени, што научници и покушавају. Чини ми се да у овом двобоју само млатимо празну саламу јер ни једни ни други не знамо како се све то збило. Увек ће бити атеиста којима треба нека теорија о самонастанку космоса и увек ће бити верника који ће у свему видети божански промисао. То су две непомирљива табора који никад неће прихватити аргументе оних других тако да ова тема више служи за узалудна препуцавања. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука