Jump to content

Nadbiskup Hočevar: Papa neće posetiti Jasenovac dok Srbi i Hrvati ne utvrde istinu o njemu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo, da te pitam, da li je ovaj jadni Marko ikada zatrazio od stepinca, da utice na pavelica, kako bi prestalo, zverski ubijanje srba, sto dece, sto zena,sto starijih nekakih, sto muskaraca civila?

Pa da li je moguce vise ikako otvarati temu Jasenovac, da bi se i dalje vredjalo zrtve, tog nezapamcenog istinskog genocida, koji je u savremenoj istoriji, nazvan kao najsvirepiji i gde niko nikad u NDH nije javno reagovao i zatrazio, da se zlocini prekinu.

Pa nemcima se okretala utroba, pobogu vise...........

Mene zanima odgovor SAS SPC na ovo pismo, da li su ga uopšte dobili i šta misle o tome, kako su reagovali i šta su napisali u odgovor ako su ga dobili i da li su se ikada o tom pismu kako izjašnjavali ili ga gdje spominjali, šta se desilo s tim? A nisu sad predmetom mog pitanja pretpostavke šta se sve moglo desit ili ne desit. Jer ako je istina to o čemu se piše onda su to stvarno činjenice od ključnog značaja koje mjenjaju dosta toga i u istoriji i u kanonizacijskom procesu. Kako može biti zločincem taj koji je spasio premna tom što se tamo tvrdi 2500 djece izmedju svega ostalog i drugog? Inače bilo je više tih sličnih tema, ja sam našao ovu, poslije sam vidio da je bila i neka "HodanjeVatikana po jajima radi kanonizacije Alojzija Stepinca" ili tako nekakvim, no, svejedno sad gdje je.

Подели на овим сајтовима

Evo, da te pitam, da li je ovaj jadni Marko ikada zatrazio od stepinca, da utice na pavelica, kako bi prestalo, zverski ubijanje srba, sto dece, sto zena,sto starijih nekakih, sto muskaraca civila?

Inače to se zna i bez tog dr Marka Vidakovića da je tražio i ne samo tražio već prijetio Paveliću da će Hrvatsku stići doslova "prokletstvo" za to što se sada (tada) radi(lo) ili provodi(lo) sa Srbima i kako se ponašaju ustaške vlasti prema njima. Postavljao sam vam to već nekoliko puta, više mi je stvarno dodijalo to stalno tražit ponovo na internertu jer vidim da to nema nikakve svrhe. I tako kad se sve to postavi pred vas i naservira vam se očigledno da očiglednije ni ne može biti vi i dalje guslate po svom. Tražite si sad to sami i na forumu i na internetu, nisam ja valjda Stepinčev advokat ovdje? Ili advocatus diaboli?

Подели на овим сајтовима

Mene zaista sad zanima samo taj stav ili odgovor SAS SPC na ovako direktno adresirano pismo, ne mislim ni da je iko u pravu ili u nepravu. Vidim da se negdje tvrdi jedno, negdje opet sasvim suprotno a tako hoću da čujem onda obe strane i njihove sve reakcije na sve argumente i kontraargumente. Kako sam rekao osjećam se van toga svojim porijeklom, nemam razlog stranit ni Srbima a ni Hrvatima i moji najbliži češkog/moravskog porijekla su osjetili na sebi takodjer "blagodati" ustaškog režima i protiv tog režima se borili sa oružjem u ruci o čemu svuda po arhivima postoje dokumenti i potvrde.

Подели на овим сајтовима

mda...

pretio pavelicu... e..... 

No, vjerovao ili ne zaista je to istorijski potvrdjeno i tačno.

Ako stignem postavim to a to bude posljednji put da to radim.

Sve su to stvari koje si možete ovjerit i sami i naći ih isto kao i ja.

Ali valjda nećete jer bi iz njih isplivalo nešto drugo što se s tim vašim

predstavama uopšte ne slaže, no, to nije onda problem istoriografije.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

. Kako može biti zločincem taj koji je spasio premna tom što se tamo tvrdi 2500 djece izmedju svega ostalog i drugog?

Nisi mi vise dobrodosao u pamet moju.

Inace NDH, je imao jasan genocidni cilj, da trecinu srba ubije i to vrlo zverski i polako, jer su uzivali u tome, trecinu srba da proteraju, trecinu srba da pokrste u rimokatolicku veru.

Receno je da je stepinc, spasavao srbe od ustasa, tako da ih je prekrstio u rk veru. Pa ti mali covece, koliko znamo, stepinc nije premasio cifru od trecinu srba koje je prekrstio, tako da je hteli mi ili ne ipak bio u skladu sa genocidno, fasistickom ustaskom politikom.

Gde je Stepinc, javno izrekao, da NDH, mora prestati sa ubijanjem i sa ovim genocidnim planom?

Gde je pocela borba stepinca, kako bi spasio sve srbe, koji nisu oruzjem ustali na NDH? Gde?

To je trebalo da traje od pocetka pa do kraja rata, gde mi to vidimo? Gde?

Danasnja hrvatska nije oslobodjena od ustaske ideologije. Kakve kanone ti spominjes, mali covece? 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa i to sam vam sve postavljao već nekoliko puta na više tema da je Stepinac odmah u maju 1941. znači jedva mjesec dana od proglašenja NDH 10.4.1941. prvo za Pavelićem slao kanonika Lončara pa kad je ovaj bio uhapšen išao na noge sam Paveliću i protestovao zbog ustaških zločina. Opet ti kažem, imate sve što i ja, internet, pc, dvije ruke i sami si to sve nadjite, ja ako stignem postavim šta stignem jer sam vam rekao - nisam Stepinčev advokat, niko me ne plaća za tako nešto i ne zanima me više to. Samo vam kažem da ako hoćete biti vjerodostojni onda morate zareagovat činjenicama, ako mislite da je bio zločinac onda dokazat to, opvrgnut činjenicama da nije ništa od onog što se o njemu tvrdi tačno, da je spašavao djecu itd. Inače u svijetu niko ne voli da ga prave budalom i kad oni vide dokaze o jednoj stvari a vi im ne dokažete da to nije tako bilo da onda očekujete da prihvate argumente koji se ne zasnivaju ni na čemu. Gdje je odgovor SAS SPC na ono pismo dr Vidakovića, što ga nema? Razumijete?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Знате, пре неки дан сам коментарисао ову лакрдију са енглеском „бригом“ над геноцидом и Сребреницом и приметио иронију да о томе највише говори једна од најгеноциднијих европских нација која свој статус високоразвијене државе дугује освајачкој и експлоататорској политици која је, између осталог, укључивала и геноциде над урођеничким народима на свим континентима. Исто тако се питам, одакле Србима морално право да икога позивају и прозивају за било шта у вези са Јасеновцем, када за 70 година нису ни прстом мрднули у правцу утврђивања броја српских жртава, карактера одвођења у логор и метода убијања, већ се све базира на митовима за које прост свет мисли да докази за њих постоје тамо негде у књигама, а историчари о томе ћуте да их светина не би линчовала као издајнике ако проговоре.

И ти митови како се „хрватски народ никад није одрекао усташа“ и сличне нетачне ствари проистекле из менталног склопа који сваки хрватски државотворни покрет (а који је по дефиницији у супротности са српским, јер постоје непомирљиво спорна подручја идентитета и територија) сматра усташтвом. А истина је да су Хрвати можда и подељенији од Срба, само треба мало отворити очи и скинути копрену предрасуда.

Степинац је невин за оно за шта је осуђен. Осуђен је у монтираном процесу, од стране комуниста. Комунисти су први и једини који су, вероватно из превеликог србољубља и привржености правди и истини, запазили и доказали Степинчеву подршку усташком режиму и геноциду и злочинима које је спроводио. Истина да су за то решили да га оптуже добрих годину и по након рада и то тек када се успротивио комунистичкој политици према Католичкој цркви и њеним поседима, али бар за комунисте знамо да никога нису лажно оптужили за сарадњу са окупатором и злочине над народом. Степинчева кривица је била вероватно толико велика, да је он од срамоте одбијао понуђено помиловање и егзил у Италију, већ је радије бирао да остане у затвору. Зато су га вероватно касније и отровали. Али то су ствари које просечан пост-комунистички а напрасито национално освешћени Србин који воли и српство и Титово време (јер се тада „најбоље живело“) себи тек треба да објасни. А о ћутању СПЦ по том питању не бих ништа говорио, свако нека води бригу о сопственој срамоти, и превише се говори о туђој.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 7 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...