Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ovu priču sam pnovio 10 puta minimum na ovom sajtu i ponavljaću je dok sam živ.Moji kumovi žive u Norveškoj.Kumić je išao sa školom u Estoniju na eskurziju.Norvežanima je Nestalo domaće čokolade,u Estoniji nema norveške čokolade. Moj kumić je imao u zalihama norvešku čokoladu i prodavao je jednu štanglicu norveške čokolade po ceni čitave milke. Znači,mali norvežanin više ceni 10% svoje čokolade nego 100% tudje. Moj kumić se smeje i kaže kako su oni retardirani ,tad je još bio mali i nije shvatio da je to razlog zašto oni imaju najjači standard na svetu. Па и није то разлог. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 šta je razlog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 šta je razlog? http://en.wikipedia.org/wiki/Statfjord_oil_field ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Imaju i srbi Vojvodinu,pa nisu u stanju da iskoriste več postojeće kanale za navodnjavanje...Holandjani nemaju zemlju pa su ga uzeli od mora..Možeš da imaš bogatstva kakva želiš ali ako si dovoljno velik neradnik,lopov i bitanga ne vredi ti mnogo a možeš da nemaš ništa a da budeš Holandija... Sudija, RYLAH, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Е то је тачно... Дејан је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Setih se od letos ukusa neke "bambi" cokolade mmmm ... skoro tri da kupis za cenu jedne milke ... em domaca, em ukusna, em jeftinija "Agencija "Blumberg" se poziva na hrvatski "Poslovni dnevnik" i navodi da Podravka ima interes da kupi srpsku kompaniju Bambi Banat, poznatu pre svega po svom brendu "plazma", i makedonski Alkaloid poznat po svom leku "kafetin". Inače, u medijima je još pre godinu dana bila objavljena vest da je Podravka zainteresovana za kupovinu dve srpske kompanije - Bambi Banat i Alevu. Po tadašnjem pisanju zagrebačkog "Jutarnjeg lista" na ove dve akcizicije Podravka je bila spremna da potroši 100 miliona evra." http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=12&dd=19&nav_id=670345 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Trudim se da kupujem naše proizvode! Međutim, hemiju kupujem iz uvoza, kao i kafu (Franck ) I uvijek je "borba" između Štarka i Kraša! Drugim riječima; kupujem, ali ne sve! Grand kafa uopste ne zaostaje. I uvek Štark pre Kraša. feeble and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Deljem samo rubinov vinjak. Lokal patriota. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Имењак не капира овде основне ствари. Ево овако, ако производња путера у Немачкој кошта 300 евра, а они "субвенционирају" производњу па нама продају за 150 евра шта то у ствари значи? Па значи да нам немачки порезни обвезници поклањају 150 евра. А поклону се у зубе не гледа... Треба да кажемо "хвала" и купујемо немачки путер. Они су ту на губитку, а ми добијамо. Оно што овде људе буни је да они навоно "уништавају" нашу пољопривреду. У ствари они ту ништа не уништавају, него ми морамо да будемо агилни и брзо се прилагођавамо променама - које се стално дешавају, хтели ми то или не. Значи ако си производио путер, а Немци сада решили да ти га поклањају онда треба да се брзо преорјентишеш и правиш сир или нешто друго. Или да сасвим промениш делатност. Зато су битне мале, агилне фирме које могу да се брзо прилагођавају. Оно што наши стално понављају "мала и средња предузећа", а ни сами не знају зашто. А ово је био "економски саветник" четири наша прецедника. И после се питамо зашто пропадамо... Zvonko, a koji je tu interes Nemaca? Dugousko and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Kad hoću da se počastim, kupim Juhorovu konzervu pasulja sa hamburškom slaninom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 kupim Juhorovu konzervu Што ћеш куповати!? Ваљда добијеш у СДО! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Што ћеш куповати!? Ваљда добијеш у СДО! Znaš otkad nisam video SDO. Tako ti je to u MO. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Zvonko, a koji je tu interes Nemaca? Никакав. То се код њих дешава из истог разлога као и код нас - произвођачи путера траже да их држава "заштити" од јефтиних српских произвођача који их "уништавају". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Таша and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Па добро, онда не схватам питање. Претпоставио сам да је инсинуација да се прави од увозног меса из Аргентине, знам да се о томе причало а они су то демантовали. Одосмо у офтопик као и на многим темама. Ма признаће иначе да увозе месо?! Види, узмеш колико има продавница "Златиборац" у Србији, па сазнаш колико треба месу да се осуши и надими, па видиш коју количину продају дневно, па подвучеш црту. Али, добро си приметио, ван теме смо и то је моја кривица. Пардонирам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука