Jump to content

Srpski brendovi - "Kupujmo domace"

Оцени ову тему

Таша

Препоручена порука

to sto je bacio flasicu vode u kantu je nista naspram lazi i prevare lobija trgovaca vodom, veci besmisao ne postoji da na vodenoj planeti prodajes vodu, i to jos po abnormalnoj ceni- hyperbezumlje... sad sam ipak svestan da vanzemaljci postoje, a to su ljudi

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Evo kako se čuva domaće  greengrin

Bacio studentu vodu jer nije srpska

Izvor: Telegraf

Beograd -- Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća.

Foto: Tanjug, Arhiva

Selaković je potvrdio "Telegrafu" da se taj događaj odigrao u vreme kada je radio kao asistent na Pravnom fakultetu u Beogradu.

On, međutim, kaže da nije bilo nikakvog incidenta i da je samo želeo da ukaže studentima na neophodnost kupovine domaćih proizvoda.

"Moj odnos sa studentima uvek je bio fenomenalan. Na tom predavanju sam govorio o tome kako svaki građanin Srbije može da pomogne svojoj državi na taj način što će kupovati domaće proizvode. Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

S druge strane, studentkinja čija je flašica vode završila u smeću rekla je da su ona i njene kolege bile u šoku.

"Pratila sam predavanje Nikole Selakovića. Odjednom je ućutao, prekinuo predavanje i krenuo ka meni. Uzeo je moju flašicu vode i bacio je u kantu za otpatke. Svi smo bili u šoku! Očekivali smo obrazloženje, a Selaković je prokomentarisao da to čini jer voda nije srpska", kazala je ona.

B92

Toliko o slobodi izbora,, slobodnoj konkurenciji i ljudskim pravima u Srbiji!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Неко нешто горе рече о Швајцарској, заштити домаћег, инхибицији увоза. Изгледа да то није баш најтачније... :)

Švajcarska najveći uvoznik hrane u svetu

BERN - Švajcarska koja 48 odsto potrošnje prehrambenih proizvoda podmiruje iz uvoza, najveći je uvoznik hrane po glavi stanovnika u svetu.

“Uvoz stočne hrane je u Švajcarskoj poslednjih godina povećan na rekordnih 50 odsto”, objašnjava Fransis Eger, predstavnik švajcarskog udruženja poljoprivrednika u ministarstvu ekonomije.

Švajcarska, 80 odsto uvoza hrane podmiruje sa evropskog tržišta pre svega iz Nemačke, Francuske i Italije.

Eger objašnjava da je potrebna transparentnija i pravednija preraspodela dobiti od finalnog proizvoda, jer proizvodjači sirove hrane bivaju najčešće oštećeni, preneo je francuski list “24 sata”.

“Građani se ljute kada u prodavnicama plaćaju skuplje prehrambene proizvode ne znajući da seljaci imaju od toga najmanju dobit”, objašnjava predstavnik udruženja.

Izvor: Blic

Више нисам хтео да пишем на овој теми и нећу после овога.

Ал ако ти не знаш разлику између СИРОВЕ хране (о томе се у чланку пише), која је за прехрамбену индустрију о којој ја причам сировина, или у најбољем случају полупроизвод, и финалног производа прехрамбене индустрије, тек ти не би требало да пишеш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Више нисам хтео да пишем на овој теми и нећу после овога.

Ал ако ти не знаш разлику између СИРОВЕ хране (о томе се у чланку пише), која је за прехрамбену индустрију о којој ја причам сировина, или у најбољем случају полупроизвод, и финалног производа прехрамбене индустрије, тек ти не би требало да пишеш.

Знаш како, Швајцарска с обзиром на степен економских слобода себи може да приушти глупирање, а Србија која је неких деведесет места испод, тачно између Замбије и Камбоџе, не може, јер је за њу свако глупирање у области економије корак ка корак ка тоталном банкроту...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...