feeble Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Па добро, онда не схватам питање. Претпоставио сам да је инсинуација да се прави од увозног меса из Аргентине, знам да се о томе причало а они су то демантовали. Одосмо у офтопик као и на многим темама. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Штрумпфета Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Металац посуђе је одлично. image Таша, feeble, Srdjan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Лично, наравно не знам на шта Ви мислите, али да образложим ово "крмећа мафија" пошто сам већ оставио такав коментар... Наиме, потичем из "свињарског" краја-Мачва и једна прича се понавља већ годинама, ако не и деценијама, а то је да је цена за "кило живе ваге" коју мачвански сељак наплати, за неколико пута мања него готов производ који се може пазарити у неком од велеградских маркета... То је и нормално, рећи ће неко!? Да, одговарам! Али не може "кило живе ваге" да кошта 180 динара, а "кило меса" у маркету 500 и више, тим пре ако узмемо у обзир да је рандман код свиње изузетно висок, тј. да се од свиње мало шта баца... Чињеница је да у Србији постоји таква врста "мафије" која "тера" сељаке да им "предаје" стоку а наплата се "врши" тек након месец и више дана (код појединих "иде" и до три месеца) и када предата роба дође на наплату, сељак мало шта има од тога... ego, Срђан Ранђеловић, Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Auuu ... slabo vi to volite "made in serbia" ... ja trenutno ne zivim u Srbiji ali sam dovukla Metalac serpe cak ovde, pamuk deci takodje kupujem u Srbiji, Kosili sampon - volim cak i ja, i jos sto sta ... Штрумпфета and Srdjan је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=M5pYQLOGF-E Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=M5pYQLOGF-E Имењак не капира овде основне ствари. Ево овако, ако производња путера у Немачкој кошта 300 евра, а они "субвенционирају" производњу па нама продају за 150 евра шта то у ствари значи? Па значи да нам немачки порезни обвезници поклањају 150 евра. А поклону се у зубе не гледа... Треба да кажемо "хвала" и купујемо немачки путер. Они су ту на губитку, а ми добијамо. Оно што овде људе буни је да они навоно "уништавају" нашу пољопривреду. У ствари они ту ништа не уништавају, него ми морамо да будемо агилни и брзо се прилагођавамо променама - које се стално дешавају, хтели ми то или не. Значи ако си производио путер, а Немци сада решили да ти га поклањају онда треба да се брзо преорјентишеш и правиш сир или нешто друго. Или да сасвим промениш делатност. Зато су битне мале, агилне фирме које могу да се брзо прилагођавају. Оно што наши стално понављају "мала и средња предузећа", а ни сами не знају зашто. А ово је био "економски саветник" четири наша прецедника. И после се питамо зашто пропадамо... Јадранка-Дервента and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Кад уђем код нас у продавницу више уопште не гледам чије је, него да ли је јефтино и по неки пут погледам рок трајања и то је то. Мени је чудно како је у Аустрији много, много, много већи стандарт а цене у продавницама су исте или ниже него у Србији. Поготово месни производи су много јефтинији тамо. Како је то могуће? feeble and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Setih se od letos ukusa neke "bambi" cokolade mmmm ... skoro tri da kupis za cenu jedne milke ... em domaca, em ukusna, em jeftinija Штрумпфета and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 skoro tri da kupis za cenu jedne milke Пратим цене, поготово слаткиша, чак је у појединим продавницама скупља та Бамбијева него Милка. Али зато лепо на пијац има да бираш какве хоћеш чоколаде и то 40-60 динара јефтиније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Пратим цене, поготово слаткиша, чак је у појединим продавницама скупља та Бамбијева него Милка. Али зато лепо на пијац има да бираш какве хоћеш чоколаде и то 40-60 динара јефтиније Mozda sam pogresila, ali tesko da je skuplja od uvoznih. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ovu priču sam pnovio 10 puta minimum na ovom sajtu i ponavljaću je dok sam živ. Moji kumovi žive u Norveškoj.Kumić je išao sa školom u Estoniju na eskurziju.Norvežanima je Nestalo domaće čokolade,u Estoniji nema norveške čokolade. Moj kumić je imao u zalihama norvešku čokoladu i prodavao je jednu štanglicu norveške čokolade po ceni čitave milke. Znači,mali norvežanin više ceni 10% svoje čokolade nego 100% tudje. Moj kumić se smeje i kaže kako su oni retardirani ,tad je još bio mali i nije shvatio da je to razlog zašto oni imaju najjači standard na svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Mozda sam pogresila, ali tesko da je skuplja od uvoznih. Нема тога више, чак и "Најлепше жеље" је смањила грамажу а цене има као Милка чоколаде, скоро идентичне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Slicna prica je i u ovoj zoni gde zivim a gde se uzgajaju jabuke pa se od njih prave "apfel" sokovi, nuss, strudle, cips ... I sve je to deo tradicionalne kuhinje i forsira se maksimlno. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Кад уђем код нас у продавницу више уопште не гледам чије је, него да ли је јефтино и по неки пут погледам рок трајања и то је то. Мени је чудно како је у Аустрији много, много, много већи стандарт а цене у продавницама су исте или ниже него у Србији. Поготово месни производи су много јефтинији тамо. Како је то могуће? Зато што је производња тамо пуно ефикаснија, а код нас није дозвољен увоз (или су велике царине, своди се на исто). ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука