DYNABLASTER Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 ne salim se, ozbiljan sam kolko to mogu biti, nema smisla ziveti u proslosti, a pogotovo ne zlopamtiti grehe(greske namerne/nenamerne), imamo ih(i ti i ja) kolko neces. vec si mi, kad si se pojavio, zapao za oko, a ovo sad je kulminiralo, bolje da si se istakao sa blagoscu, nego sa osudom, jer time ne mozes nista postici osim kontraefekat, posto je tema zlo, ono se moze pobediti samo dobrim nikako zlim. i jos nesto kad sam vec tu, ono kamenovanje ljudi u starom zavetu, to je po mom osecaju koji mi je dat, izmisljeno, tj dopisano, jer je apsurdno, receno je da nijedno slovo nece faliti, ali nije receno da nista nece biti dopisano. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Па не значи да мораш да паднеш у депресију и извршиш самоубиство. Пишем потпуно у контексту атеизма, шта је "бесмислица" говори нам разум. Као разумно биће желиш да сваке секунде будеш свестан свог положаја у Космосу, све остало је одрицање од разума и самозаваравање. Покушавам да објасним да је атеизам веома озбиљна ствар. Пуно озбиљнија него што се то обично мисли. Fiziologija mi ne dopusta da budem svestan bas svake sekunde, moram i da dremnem ponekad, a to redovno potraje duze od sekunde. Takodje, ne vidim da razum ima nekog velikog upliva u dozivljavanje muzike kao prijatne, na primer (ne govorim o skolovanju ukusa, vec o muzici kao fenomenu prisutnom u svim kulturama i zajednicama). Ne vidim kako emocije, spavanje ili umetnost podrivaju ateizam (doduse ne vidim ni kako podrivaju religioznost). Ne moram da budem bezosecajni Vulkanac ili patoloski Zemljanin da bih bio ateista. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Милосављевићу,бивши Јуриспруденто,грешиш,не мрзим те,јака реч.Повуци ручну.Да подсетим-ти си мене као Јурис безочно вређао овде на форуму,па шта да закључим?Добро је што си дошао назад у Цркву и хвала Богу да си ту поред оца Ивана.Мора да изветри онај Јурис из тебе као и оне књиге из езотерије.Све све али,немаш никакво морално право да после свега друге овде учиш шта је Православље и шта је вера у Бога,фједноставно треба тито забранити док се не очистиш од прошлости,атеизма и езотерије. Христос је мост... а тај је мост нама од велике драгоцености. (: A taj most je zaduzen za moje ciscenje, ne brini ti moju brigu. Ali hvala ti sto se interesujes. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Само се ти шали Дунабластеру,али езотерија је за младе КАТАСТРОФАЛНА.Знаш, имам искуства у раду са проблематичним и осетљивим људима,био сам свештеник у Забели .Исповедао сам две девојке које су под дејством још неоткривеног сатанисте раскомадале бабу,па ти сад види куда води езотерија. Nisam raskomadao babe, nisam prebio nikad nikog u zivotu, samo su mene prebijali. Fizicko nasilje uglavnom nikad ucinio nisam. I znam josh mnogo njih koji su se majali istim stvarima nisu nikog ubili, raskomadali, fizicki povredili. Pa ni psihicki. Ustvari mnogo vise povredjuju oni sto se preko dana krste kada prodju pored crkve, ne idu na liturgije a onda uvece... havarija. Sam sam par puat stradao od takvih ni kriv ni duzan. Nema to veze sa ezoterijom to ima veze sa vaspitanjem. Ta ezoterija je jedna velika sarena laza. drvce, Euthyphro, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 koja je poenta ovog klipa i ove teme? Stvarno ne znam xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Stvarno ne znam xD Pokazivanje nihilizma koji dolazi iz ateizma. Gde zivis, sa nekim svojim lichnim smislom, neki bedan trenutak, stvoren si savim sluchajno i nebitan si ko R u ma®lboro osim sto si bitan sebi i josh par isto tako nebitnih ljudi. I to sve radis da bi se neki proteinski molekul kopirao dok moze, koji u sustini i sam na kraju nestaje jer ce univerzumu doci kraj. Tvoj smisao je samo uspesno kopiranje tog molekula, tvoja svest postoji zbog toga ti postojis zbog toga. A ako kojim sluchajem ne napupmas neku osobi iste vrste, ostajes i bez tog tvog sustinskog smisla. I na kraju i samo to kopiranje tog molekula je apsolutno besmisleno jer ne dolazish do nekog cilja, vec do krajnjeg sigurnog izumiranja jer svemir nema smisao, svemir nestaje, pa ce tako i taj bezumni molekul koji ti umno kopiras da nestane. A to su cinjenice ateizma. O kojima niko od Dawkinsonovih svedoka ili New Ateista ne prica. A ja imam problem sa tim cinjenica: 1. Ne prijaju mi emotivno. 2. Ne svidja mi se sto ih vecina ateista ignorise jer i njima ne prija emotivno pa se fokusira na kritiku naseg izbora. 3. Dokazi su podjenako obilni kao i dokazi da postoji Bog. I jedan i drugi stav je stvar izbora. 4. Mene kritikuju sto sam napraivo izbor suprotan od njihovog apsolutno besmislenog, i mozda se uverio u iluziju a to sto oni daju neke subjektivne smislove koji im sluze ko iluzija da bi DNK lakse preneli, to ne kritikuju. (intelektualna neiskrenost) 5. O tim stvarima izbegavaju da pricaju pod izgovorom "bitna je istina, pa ajde da pricamo koliko je vasa istina neistinita" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 the problem of evil ...coming soon ...the new Slayer album :0104cheesy: Млађони, horatio and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 the problem of evil ...coming soon ...the new Slayer album :0104cheesy: Od kade nisam slushao sleyer covece! bas mi se slusha neka dobra thrashchina Inache secam se jednom ubedjivao me jedan "vernik" da je slushanje slayera i maidena, slavljenje satane. Зосима је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Gde zivis, sa nekim svojim lichnim smislom, neki bedan trenutak, stvoren si savim sluchajno i nebitan si ko R u ma®lboro osim sto si bitan sebi i josh par isto tako nebitnih ljudi. Ponekad bih baš volio da sam potpuno nebitan, da neću odgovarati za ništa, da ću se prosto rastopiti u ništavilu, da ću nestati i da će sve biti obrisano ..Jeste malo depresivno ali ne zvuči baš toliko loše sjećam se da je Cioran govorio kako mu je intenzivno razmišljanje o smrti, samoubistvu, ništavilu bilo nekakva vrsta terapije koja ga je spriječila da se stvarno i ubije Gotovo pobožno se sjećam riječi koje Selma Hajek u filmu Frida izgovara na samrtničkoj postelji : I hope death is the end.. Ne trebamo kao hrišćani uvijek tražiti samo nešto negativno ili nekakvu utjehu ... Upravo što sam često u iskušenju da razmišljam na ovaj način vidim taj naivni ateizam smrti i ništavila kao kukavičluk, kao bježanje u ništa. Kao kad se pokrijemo ćebetom preko glave. Biti hrišćanin znači imati neku hrabrost jer ništavilo ne zahtjeva ništa sem predaje..Esto vir! U pravu je Adorno kada kaže da se materijalizam može opisati kao refleksija o lešu i raspadanju. Nešto dekadentno, što ne traži mnogo snage. Ili sam možda ja melanholičan karakter - pa mi se sve to čini kao najlakše rješenje- biti nebitan. Upravo za razliku od ateizma hrišćanstvo uopšte ne vidim kao nekakvo bježanje od stvarnosti već kao pridavanje nekog ogromnog značaja samoj stvarnosti. Poduhvat koji zahtjeva hrabrosti koje često nemam. Shvatiti život kao nešto suviše ozbiljno. Млађони је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Ponekad bih baš volio da sam potpuno nebitan, da neću odgovarati za ništa, da ću se prosto rastopiti u ništavilu, da ću nestati i da će sve biti obrisano ..Jeste malo depresivno ali ne zvuči baš toliko loše sjećam se da je Cioran govorio kako mu je intenzivno razmišljanje o smrti, samoubistvu, ništavilu bilo nekakva vrsta terapije koja ga je spriječila da se stvarno i ubije Gotovo pobožno se sjećam riječi koje Selma Hajek u filmu Frida izgovara na samrtničkoj postelji : I hope death is the end.. Ne trebamo kao hrišćani uvijek tražiti samo nešto negativno ili nekakvu utjehu ... Upravo što sam često u iskušenju da razmišljam na ovaj način vidim taj naivni ateizam smrti i ništavila kao kukavičluk, kao bježanje u ništa. Kao kad se pokrijemo ćebetom preko glave. Biti hrišćanin znači imati neku hrabrost jer ništavilo ne zahtjeva ništa sem predaje..Esto vir! U pravu je Adorno kada kaže da se materijalizam može opisati kao refleksija o lešu i raspadanju. Nešto dekadentno, što ne traži mnogo snage. Ili sam možda ja melanholičan karakter - pa mi se sve to čini kao najlakše rješenje- biti nebitan. Upravo za razliku od ateizma hrišćanstvo uopšte ne vidim kao nekakvo bježanje od stvarnosti već kao pridavanje nekog ogromnog značaja samoj stvarnosti. Poduhvat koji zahtjeva hrabrosti koje često nemam. Shvatiti život kao nešto suviše ozbiljno. Zanimljivo razmisljanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Gotovo pobožno se sjećam riječi koje Selma Hajek u filmu Frida Mmm, Selma Hajek... Secam je se i iz filma Od sumraka do svitanja... Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 I to sve radis da bi se neki proteinski molekul kopirao dok moze, koji u sustini i sam na kraju nestaje jer ce univerzumu doci kraj. Tvoj smisao je samo uspesno kopiranje tog molekula, tvoja svest postoji zbog toga ti postojis zbog toga. A ako kojim sluchajem ne napupmas neku osobi iste vrste, ostajes i bez tog tvog sustinskog smisla. A, Kinky Kelly iz Clesrks 2? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 A, Kinky Kelly iz Clesrks 2? NE znam staj e Clesrk 2? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Clerks, zapravo, oba filma su odlicna, preporucujem! http://www.imdb.com/title/tt0109445/ http://www.imdb.com/title/tt0424345/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 Pokazivanje nihilizma koji dolazi iz ateizma. Gde zivis, sa nekim svojim lichnim smislom, neki bedan trenutak, stvoren si savim sluchajno i nebitan si ko R u ma®lboro osim sto si bitan sebi i josh par isto tako nebitnih ljudi. I to sve radis da bi se neki proteinski molekul kopirao dok moze, koji u sustini i sam na kraju nestaje jer ce univerzumu doci kraj. Tvoj smisao je samo uspesno kopiranje tog molekula, tvoja svest postoji zbog toga ti postojis zbog toga. A ako kojim sluchajem ne napupmas neku osobi iste vrste, ostajes i bez tog tvog sustinskog smisla. I na kraju i samo to kopiranje tog molekula je apsolutno besmisleno jer ne dolazish do nekog cilja, vec do krajnjeg sigurnog izumiranja jer svemir nema smisao, svemir nestaje, pa ce tako i taj bezumni molekul koji ti umno kopiras da nestane. A to su cinjenice ateizma. O kojima niko od Dawkinsonovih svedoka ili New Ateista ne prica. A ja imam problem sa tim cinjenica: 1. Ne prijaju mi emotivno. 2. Ne svidja mi se sto ih vecina ateista ignorise jer i njima ne prija emotivno pa se fokusira na kritiku naseg izbora. 3. Dokazi su podjenako obilni kao i dokazi da postoji Bog. I jedan i drugi stav je stvar izbora. 4. Mene kritikuju sto sam napraivo izbor suprotan od njihovog apsolutno besmislenog, i mozda se uverio u iluziju a to sto oni daju neke subjektivne smislove koji im sluze ko iluzija da bi DNK lakse preneli, to ne kritikuju. (intelektualna neiskrenost) 5. O tim stvarima izbegavaju da pricaju pod izgovorom "bitna je istina, pa ajde da pricamo koliko je vasa istina neistinita" To sto ti nemas svrhu bez boga ne znaci da je ja nemam. A ateista sam. Kako onda proizilazi nihilizam iz mog ateizma? ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука