Драшко Написано Децембар 8, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2019 Душица, Gogić, Ayla and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 W. Blake 'Christ in the House of Martha and Mary Поет and Дуња је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 37 минута, Драшко рече W. Blake 'Christ in the House of Martha and Mary Predobra slika, Drale. Saved Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Лијепо је све то, него читајте мало и Карељина, да видите шта каже за умјетност. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Управо сада, slovoA рече Лијепо је све то, него читајте мало и Карељина, да видите шта каже за умјетност. pa postavite nam neki citat "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 9 минута, slovoA рече Лијепо је све то, него читајте мало и Карељина, да видите шта каже за умјетност. Slutim da imate na umu neku negativnu kritiku umetnosti. Ako je tako, moguće je da će Vam se dopasti Andrićev citat: "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 5 минута, Драшко рече pa postavite nam neki citat О књизи је ријеч, гдје се грузијски архимандрит озбиљно бави проблемом умјетности. Мораћу да погледам у библиотеци, да ти препоручим наслов. Питај ме поново сутра, ако те стварно занима, па ћеш ме натјерати да то потражим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 5 минута, Дуња рече Slutim da imate na umu neku negativnu kritiku umetnosti. Ako je tako, moguće je da će Vam se dopasti Andrićev citat: i meni se tako ucinilo nemam neku dilemu oko umetnika, mislim da svako ko je talentovan, od Boga je talentovan i mora da radi na tome, talenat vuce! nekome se svidja Leonardo, nekome Picasso! svako od njih je ima "duznost" da svoj talenta iskali i ostvari kroz rad! Matis, Goja, Predic, Nadezda Petrovic.....more divnih slikara koji su najlepse moguce utrosili svoje vreme. Ne znam sta je tu lose? Дуња је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 2 минута, Дуња рече Slutim da imate na umu neku negativnu kritiku umetnosti. Ako je tako, moguće je da će Vam se dopasti Andrićev citat: Да, нешто слично је у питању, с тим да је перспектива Карељина изразито црквена и тиче се прије свега спасења. А човјек је озбиљан познавалац, и умјетности, и философије, али притом и архимандрит. Мени је, рецимо, потпуно разјаснио проблем хиндуизма. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Управо сада, slovoA рече Да, нешто слично је у питању, с тим да је перспектива Карељина изразито црквена и тиче се прије свега спасења. А човјек је озбиљан познавалац, и умјетности, и философије, али притом и архимандрит. Мени је, рецимо, потпуно разјаснио проблем хиндуизма. dobro to je perspektiva jednog coveka ja uzivam u slikarstvu, muzici i knjizevnosti (kad stignem) sve je to ..... ma, nebitno "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 11 минута, Драшко рече Ne znam sta je tu lose? Misli se na one čvrste stavove o raslabljivanju čoveka koji uživa u bilo kojoj umetničkoj delatnosti. Tako se neretko negativna kritika upućuje čitanju i posedovanju svetovne literature, kao i uživanju u istoj. Smatra se nekorisnom i štetnom umetnost uopšte, zapravo sve što nije put ka spasenju u najstrožem smislu. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Đorđo de Kiriko Datum rođenja 10. jul 1888. (131 god.) Mesto rođenja Volos Grčka Datum smrti 20. novembar 1978. Mesto smrti Rim Italija Uticao na Милена Павловић Барили Osnivač je metafizičke škole u slikarstvu. Najbolji deo svog slikarskog opusa stvorio je između 1909. i 1919, u svojoj metafizičkoj fazi, s motivima mirnih mediteranskih gradova punih svetla. Sledećih je godina definisao kanone metafizičkog slikarstva, a njegova su razmatranja objavljena u časopisu „Pittura metafisica“ („Metafizičko slikarstvo“) Драшко је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 пре 1 минут, Дуња рече Misli se na one čvrste stavove o raslabljivanju čoveka koji uživa u bilo kojoj umetničkoj delatnosti. Tako se neretko negativna kritika upućuje čitanju i posedovanju svetovne literature, kao i uživanju u istoj. Smatra se nekorisnom i štetnom umetnost uopšte, zapravo sve što nije put ka spasenju u najstrožem smislu. pretpostavio sam ali mislim da to nije zdrav stav neka mi oproste i slovoA i svi.... stvaralastvo je dobro, kao kad se deca igraju, crtaju, pisu....citaju, mastaju tako i mi odrasli treba Дуња and Нифада је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 25, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2020 Da prišljamčim jedno delo malog slikara delima velikih. Zapazila sam je nedavno u jednoj beogradskoj galeriji i od tada usporim kada prolazim tuda kako bih je ponovo videla: Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука