Jump to content

To je kapitalizam: Šef Gugla ponosan na šemu za izbegavanje plaćanja poreza

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Слажем се. Само, то је ''правило игре'' овога света.

Ни тамо где се ти сада налазиш нису били Американци него индијанци. Данас су то талибани и сутра ће неки други као што си ти да убира плодове свега тога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Погрешно. То нису "правила". То су неморални поступци конкретних особа којима смо ми то дозволили. Када би Британци дигли своје дебеле, лење gluteus maximuse и побунили се, власт би морала да прекине рат и врати војску кући.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислим да се капитал на нивоу државе не постиже без тог ''правила игре'' које се огледа у речима да ,,свет на злу лежи''. Јер чим се престане са ,,ратовима'' онда настаје оно што се назива ,,депресијом'', тј. урушавање економија држава.

Тада народ (Британски или било који други) не пита да ли држава морално поступа када му гура пушке у руке. Глад у сваком смислу и код свих људи нагони на рат.

Данас је тај стандард - тј. апетит - померен на горе као никада до сада. Смањење капитала у неким земљама само за који проценат већ доводи до кризе и жестоког реаговања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мислим да се капитал на нивоу државе не постиже без тог ''правила игре'' које се огледа у речима да ,,свет на злу лежи''. Јер чим се престане са ,,ратовима'' онда настаје оно што се назива ,,депресијом'', тј. урушавање економија држава.

Не замери што ћу још мало да те исправљам, али ово је сасвим погрешно.

Капитал се и не стиче на "нивоу државе", већ на нивоу појединца. Рат ту ништа не помаже, управо супротно - изузетно је штетан јер расипа ресурсе на, не само непродуктивне него, рушилачке активности - тј. уништавање капитала. Идеја по којој је "рат неопходан за економију" је сасвим наопака, једна од оних сатанских превара у којима се добро проглашава за зло и обрнуто. За економски просперитет потребан је мир, а не рат. То је ваљда јасно и очигледно само по себи.

Узрок економских депресија је друга тема, мада је опет повезана са државним "интервенцијама" у привреди и начину на који се капитал алоцира.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ово је једна од најопаснијих кејнзијанских заблуда на коју су се упецали и многи иначе паметни људи, па одваљују о томе да је Хитлер у ствари спасио свет, позивају на рушење кућа да би онда градњом истих "стимулисали" економију итд. Бизарно.

Подели на овим сајтовима

@,

Мислим да управо државу чине појединци - тј. њихова власт и моћ. Од њих зависи и економско стање државе.

Разуме се да су ратови сатанско дело - свакако, са Божијим допуштењем. Међутим, не мислим да ратови доносе уништавање и расипање једнако за све, макар не у сваком случају.

Пример је рат у Ираку, који је био за време Џорџа Буша јуниора. Тај рат је искључиво изазван ради економске користи, који је донео велики добитак Америци - то се видело непосредно по избијању сукоба када је Буш на коктелу са нафтним компанијама објавио велики почетак посла.

Ето, само размишљам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Наравно, о свему томе треба пажљиво размишљати јер има пуно опште прихваћених заблуда.

А његова владавина завршила се највећом економском кризом од Велике Депресије. За њега лично је вероватно било добро да некоме нешто преотме, али просечном грађанину САД је тај рат донео огромну штету. Прво животи који су изгубљени, онда ветерани који долазе потпуно слуђени и масовно извршавају самоубиства, онда огроман новац који је потрошен на све то... Ако се добро сећам анкета, преко 80% Американаца је против свих тих ратова. Они јасно виде да од тога немају никакве користи већ само штету.

А ајде да поменемо и да је - пре свега - неморално.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја упућен кроз неке изворе, Авганистан пружа овим окупаторима огроман уплив у растурање хероина. Ту се ради о огромним парама које немају конвеционалне токове.

Неко се тиме мора бавити а питање је само ко ће бити јачи. То је политика и економија у ширем смислу.

Negde sam procitao pre par godina da ukupan prihod od nafte koja je zavrsila u rukama americkih kompanija ili drzave iznosi 20% od ukupnih troskova okupacije koje je pretrpela americka drzava (i posredno narod). To ti sve govori. Tih  20% prihoda je raspodeljeno u ruke "specijalnih interesa", a sve ostalo placa americki poreski obveznik. Ustvari je u pitanju najobicniji mehanizam nasilne preraspodele bogatstva poput komunistickog.

Подели на овим сајтовима

Шта да чинимо браћо онда? Како да се сачувамо од свега тога?

Да ли да правимо сопствену државу која ће у старту бити заштићена од свега тога? Има ли наде за тако нешто?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Mislim da za tako nesto jos nije sazreo trenutak. Potrebno je da sto vise ljudi prestane da se peca na jedne te iste price koje im ekipa servira vekovima i da pocnu da vide najelementarnije stvari onakvim kakve one jesu. A onda ce sve da legne na svoje mesto samo od sebe, spontano. Uostalom ljudi vec danas u najvecem delu svog zivota saradjuju jedni sa drugima dobrovoljno i bez nasilja tako da ustvari i nema potrebe za nekim radikalnim "pravljenjem svoje drzave" itd. Sto vise ljudi postane na ovaj nacin prosveceno to ce biti manje nasilja a vise dobrovoljnog odnosa medju ljudima, a kako ce takvo uredjenje da se zove potpuno je nebitno.

Подели на овим сајтовима

Сада треба само што више причати о томе, разбијати заблуде и ширити свест о индивидуалној слободи.

Све остало ће се решити када довољно људи разуме о чему се ради:

A3NV_SxCAAAGLp2.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...